Vi hudterapeuter har snakket om miljøsensitiv hud i en årrekke, men de fleste ser ut til å tenke at dette ikke er et reelt problem. Helt til de selv opplever problemer med huden som de ikke får kontroll på. Vi er heldige med miljøet rundt oss i Norge, men selv her sliter mange av de som bor midt i de største byene. Aller verst er det når forurensingen er på sitt høyeste, men for noen er dette noe som pågår alltid. 

 

Cheerful woman talking on the phone in the street

 

Hva er luftforurensing egentlig? 

Nitrogenoksider fra veitrafikken, industrielle varmeanlegg, forbrenningsovner og lignende, kombinert med sollys, danner ozon. Ozon på bakkenivå er giftig, og er derfor en indikasjon på graden av luftforurensning.

Huden vår og forurensing

Huden vår utsettes altså stadig for ozonrik luft. Hudens eneste naturlige beskyttende mekanisme mot ozon er E-vitamin. På en forurenset dag, så skal det kun 2 timers ozoneksponering til før hudens E-vitaminnivå er redusert med 25 prosent. Dette resulterer i at hudcellenes vitale prosesser, som reparasjon og regenerering, svekkes. Dette fører igjen til irritasjoner og raskere hudaldring. 

 

Beautiful woman in city holding shopping bags

 

Møkkete hud?

Alle forurensende stoffer som vi omgir oss med, vil feste seg til huden og blande seg med hudens egne avfallsstoffer, samt talg. Blandes dette med miljøforurensinger som støv, kjemikalier og sot, samt makeup og solfilter, vil det rett og slett være oppskriften på en «møkkete» hud.

Er en forurenset hud farlig for alle?

Forurensing forårsaker irritasjon og inflammasjon i huden, som igjen kan bidra til omtrent alle hudproblemer:

 • Tidlig aldring
 • Pigmentering
 • Sensitivitet
 • Forværring av akne
 • Trigging av underliggende hudsykdommer som eksem, psoriasis og rosacea.

 

Young Woman in Hairband Touching her Face with a Perfectly Clean Skin. Beautiful Woman Cares for the Skin Face. Skin Care, Cosmetics and Makeup Concept.

 

Jeg får jevnlig henvendelser fra mennesker som opplever store problemer med huden så raskt de til flytter til store byer, særlig i andre land. Hud som aldri tidligere har vært problematisk blir raskt helt håpløs. Disse problemene kan ikke behandles med produkter til hudtypen som tydelig vises på overflaten, da det underliggende problemet er forurensing. Det er dette vi må behandle. 

Matis hjelper deg!

Matis har to nye produkter som direkte jobber mot forurenset hud;  Essential Micellar Water og MatiSCity. I disse produktene finner vi en eksklusiv teknologi,en allianse mellom bioteknologi og planteingredienser MATISYSTEM PMO3  Dette er et fysisk og biologisk skjold laget av hvit borremynte for en effektiv anti-forurensnings effekt

 • Fysisik skjold: Begrenser at forurensede partikler fester seg til huden.
 • Biologisk skjold: reduserer de negative effektene av fouurensede partikler

Dette skal reusere alle hudforstyrrelser knyttet til forurensning (oksidativt stress, betennelse, tørr hud, grå/gusten hudfarge, etc.), mens aldringsprosessen i huden bremses.

 

IMG_7818

 

 

Viktige ingredienser:

Et kompleks avledet fra stamceller hos hvit borremynte:

Borremynte er en plante som brukes i tradisjonell medisin som åndedrettsbehandling og for å forbedre fordøyelsessystemet. Ved bruk på huden, er den kjent for sine antiinflammatoriske egenskaper. Dette ekstraktet er rikt på forsythoside B, som er et beskyttende plantemolekyl.

 • Beskytter hudcellene mot penetrering av forurensing
 • Eliminerer og nøytraliserer giftige oksidative elementer ved hjelp av protein og lipidstrukturer
 • Reparerer cellemetabolisme ved å gjenopprette energinivåer og redusere betennelse

Jordrøyk (Fumaria officinalis) plantebasert ingrediens:

Fanger og nøytraliserer de ekstremt giftige ozon molekylene, og regnes blant de kraftigste antioksidantene. Ozon opptrer som en fri radikal på huden og skader cellene. 

Polisakkarid med høy molekylvekt som kan danne en ikke-tilstoppende film på overflaten av huden. 

Skaper et skjold / en barriere mot luftforurensing:  

 • Karbon partikler 
 • Tungmetaller 
 • Fine partikler (inkludert PM2.5)

 

IMG_7817

 

Essential Micellar Water 

Du MÅ rense huden din morgen og kveld! Særlig når du bor i storbyen eller om du meker at du ikke får helt den heffekten du vil ha av dine hudpleieprodukter. Her har Matis laget en rens med dobbel anti-pollution effekt – PMO3. Dette er en ekspress makeup-fjerner for alle hudtyper, inkl. sensitiv hud og øyeparti.

 • Begrenser at forurensning og fine partikler fester seg til huden og beskytter cellene mot at forurensning trenger ned i huden.
 • Fanger opp og nøytraliserer giftige molekyler fra forurensing.
 • Hjelper huden med å beskytte seg selv og forebygge prematur hudaldring.
 • Stryker hudbarrieren,  er meget fuktighetsgivende og mykgjørende, etterlater huden fullstendig klar, myk og behagelig. 
 • Opplev en perfekt renset hud og en strålende hudtone.

kr 389,-

 

IMG_7814

 

MatisCity 

Denne deilige kremen skal jeg hetertter alltid ha med på storbyferien! I tillegg vil jeg nok bruke den i de periodene Oslo har høyst forurensing også. Dette er  en fuktighetsgivende krem som bekjemper synlige og usynlige tegn på forurensing. Passer alle hudtyper. Begrenser vedheft og penetrasjon av forurensning og beskytter cellene. Motvirker prematur hudaldring som skyldes oksidativt stress, inflammasjon, tørr og gusten hud. 

Detox – Regenererende – Gjenopprettende:

 • Hjelper huden å eliminere giftstoffer samt frigjøre energisirkulasjonen. Cellefunksjonen optimaliseres. 
 • Huden blir synlig regenerert og energilagerene fylles opp. 
 • Beskytter mot forurensing:
 • Anti-penetrasjon, anti-oksidasjon 
 • Danner et slør på hudoverflaten som forhindrer miljøforurensende partikler og skadelige frie radikaler i å feste seg og penetrere ned i huden.
 • Huden beskyttes.

kr 869,-

 

IMG_7816

 

City Protect™ 50 

Denne har vært en av mine favoritter i en årrekke og nå får kanskje flere øynene opp for denne? Den beskytter, gir en fantastisk glød og er lett å legge make-up på. Den har UV-beskyttelse til bruk over alle typer dagkrem.

Den bør brukes året rundt. Forsterket med antioksidanter som nøytraliserer frie radikaler.Bremser hudens aldringsprosess og bevarer hudens ungdommelighet. Ultralett og silkemyk konsistens og passer til alle aldre og alle hudtyper.  Den kommer i praktisk veskeformat.

kr 519,-

 

IMG_7815

 

Nyhet fra Elemis

Enviro-Age beskyttelses-kompleks er utviklet for å gi huden tre forsvarslinjer mot: UV-stråler, synlig lys av høy energi og miljøforurensning, akkurat det vi ønsker i en krem nå.
ELEMIS har benyttet det siste innen teknologi for å utvikle denne nøye tilpassede blandingen av høyaktive ingredienser. Potente antioksidanter og smart SPF gir en kraftig multiaktiv beskyttelse som avviser og nøytraliserer følgende:

 • UVA, UVB, infrarødt- og blått lys = gir fullspektret strålingsbeskyttelse➢ Forurensningspartikler, inkludert PM2.5
 •  Oksidativt stress

 

Daily Defence Shield SPF 30

Daily Defense Shield SPF 30 er et lett skjold som kan legges over din daglige fuktighetskrem. Den er et forsvar mot daglige miljøbelastninger. Den er utviklet ved hjelp av de nyeste teknologiene for å gi huden forsvar mot

 1. High-Energy Visible Light: Den nyeste undersøkelsen har vist at synlig lys med høy energi (HEVL), som stråler fra telefon- og dataskjermer, kan forårsake skader på huden og i siste ledd føre til raskere aldring i huden *
 2. Environmental Pollution: Industri, utslipp fra kjøretøy og sigarettrøyk bidrar til miljøforurensning. Disse forurensningspartiklene kan gi huden et grått, skittent utseende og føre til aldring av hudoverflaten.
 3. UVA and UVB Rays: UVA- og UVB-stråler er begge som kjent skadelige for huden ,og forårsaker hudaldring og potensielt hudkreft

Kr. 779,-

DDS SPF30_ubacground

Miljørelatert stresset hud vil vi ser mer og mer av, så ha dette i bakhodet om du oppholder deg mye i storbyen og ikke helt får kontroll på huden din.

 

Dette innlegget er betalt, men produktene er testet av meg.