Føler du noen ganger at du renser, peeler og smører og likevel ikke får det resultatet du ønsker på huden din? Har du tenkt over at dette faktisk kan skyldes vannet du vasker deg i?

 

beauty girl wash face

Hardt vann

Hva er egentlig dette? Når vannet inneholder store mengder mineraler kaller vi det hardt. Høyt innhold av kalsium og magnesium gjør vannet hardt og ikke fult så snilt med huden. Vannet vi har i Norge er som regel veldig sunt, men det kan forekomme i noen områder at det kan være litt hardt. Dette er ikke skadelig, men det er heller ikke altid en fordel for huden vår.

Hvorhardt vannet er måles i GPG (grains of mineral per gallon) og et innhold av mineraler på mer enn 3.5 GPG betegnes som hardt.

I husholdet kan hard vann føre til tette rør og vaskemidler som ikke fungerer like godt som de skal gjøre. På samme måte kan det harde vannet også skape problemer i hudpleien du utfører hjemme og dermed for huden din.

 

rens vann lo

Tørr hud, irritert hud

Det harde vannet gjør det vanskelig å rense huden, produktet virker ikke som det skal og etterlater enten en rest av produkt på huden eller mer avfallsstoffer enn ønskelig. I tillegg blir mineralene i vannet liggende på huden. Alt dette tøker ut huden og gjør den irritert. Sist, men ikke minst, vil urenhetene som blir liggende på huden agere som frie radikaler og dermed føre til tidlig aldring av huden.

Akne

Mens noen opplever tørr hud av hardt vann kan andre oppleve en forverring av akne. Minerlalene og avfallsstoffene som ikke forsvinner helt når du renser huden med hardt vann reagerer både med fett fra huden og fuktighetskremen.  Overskuddstalget og oljen i din krem vil reagere med mineralene i det harde vannet og omdannet til voks på hudoverflaten. I stedet for pleiende fuktighet har du nå et lag på hudoverflaten som tetter porene dine. Avfallsstoffer slipper ikke ut og pleiende ingredienser trekker ikke inn. Tette porer fører, som kjent, til utbrudd av akne. Så når du vasker en aknehud med hardt vann gjør du egentlig mer skade enn nytte for huden.

 

Young beautiful woman using a cotton towel to remove her makeup. Isolated on white background

Hva gjør du om du har hardt vann i ditt hjem?

Det finnes noen løsninger for deg som sliter med dette. Løsninger som er langt enklere enn å flytte..

  • Det finnes filtersystemer du kan innstallere, som renser vannet før du tar det i bruk.
  • Du kan vaske huden med flaskevann. (Dette er et godt alternativ når du er på ferie i en storby hvor det ofte forekommer hardt vann)
  • Micellar Water har allerede rukket å bli populært, kanskje enda mer i andre land enn Norge. Her bruker du bare dette produktet til rens av huden og du trenger aldri tilsette vann.
  • Det finnes faktisk også hudpleieprodukter som nøytraliserer harde metaller på hudoverflaten.