Det kan virke umulig å venne seg til god nok hudpleierutine. Det dukker stadig opp nye produkter og behandlinger du rådes til å teste og det kan virke som om du bør ha et hav av tid og penger for å kunne opprettholde et slikt regime. Det stemmer ikke. Det gjelder bare å velge den rette rutinen.

 

10 hudpleierutiner som vil gi din hud en god helse (en hud med god helse ser bra ut) :

1. Rens huden riktig

Om du renser huden morgen og kveld er du godt i gang! Fortsett med det. Prøv i tillegg å leggemerke til om du vasker hele ansiktet når du renser? Går du helt ut mot hårkanten og rundt nesevingen? Fjerner du mascara godt nok? Og for oss som merker at tyngdekraften trekker huden nedover..; Sansynligvis vasker du ansiktet i nedadgående bevegelser? Kanskje du til og med skyller av med vann i nedadgående bevegelse? Prøv heller å gjøre alle bevegelser oppover. Du vil kjenne at dette gir deg en følelse av et lite løft i huden, samtidig som du ikke hjelper tyngdekraften å trekke alt nedover.

 

IMG_1875

 

2. Peel

Du vet kanskje allerede at du skal peele huden 1-2 ganger i uken? Fint! Fortsette med det! I tillegg kan du tenke på å gjøre det samme med kroppen. Det skalfaktisk ikke mertil for å fåfrem en sunn glød i huden på kroppen også. Det ser jo ganske delikat ut når sommeren kommer og du skal ta på shorts og kortermet. Du kan for eksempel venne deg til å peele før du shaver. På denne måten husker du åpeele kroppen, samtidig som du på denne måten kvitter deg med alle døde hudceller på hudoverflaten og får et jevnere resultat av barberingen.

 

 

maske

 

3. Tørrbørste

Denne rutinen kan virke litt merkleig? Men den har faktisk mye for seg.Hvis du klarer å gjennomføre en tørrbørsting av kroppen et par ganger i uken så vil du ikke bare fjerne døde hudceller, men du vil også gi en ekstra boost til sirkulasjonen i kroppen. For meg som sliter med kramper og dårlig sirkulasjon  gjør dette en merkbar forskjell.

 

natural brush for washing in bathroom isolated on white background

 

4. Bruk alltid hyaluronsyre

Hyaluronsyre har du allerede i kroppen. Det er dette som holder både huden og vevet generelt fuktig. Så hvorfor bør dette være til stede i dine produkter i tillegg? Jo,fordi huden mister Hyaluronsyre når den eldes. Ved å bruke dette ingredienset i serum eller kremvildu opprettholde hudens evne til å trekke til seg og bevare fuktigheten. Dette er det viktigste du kan gjøre for å opprettholde en plumpet og sunn, ungdommelig, hud.

 

Young smiling woman applying cream to her face and looking at the mirror at home bathroom. Beauty, skin care concept, lifestyle

 

5. Drikk vann!

Jepp, jeg gjentar til det kjedsommelige; Drikkmer vann! Både kroppen og hudens dunksjoner fungerer bedre når du får i deg nok vann. Du merker det på humøret, energinivået og ser det på huden. Jeg lover!

A sparkling water in glass isolated on white background. Taken in Studio with a 5D mark III.

6. Bruk øyekrem!

Her vet jeg mange sniker seg unna.Og det er så dumt! Den tynne huden rundt øynene er ofte sensitiv og tørr og her ser vi alltid tidlig linjer. Alt dette kan du lett utsette om du begynner tidlig med en øyenkrem. Disse er tilpasset den tynne og sensitive huden i dette området. De gir fuktighet, øker mikrosirkulasjonen og forebygger linjer. Regel: Når du begynner med sminke på øynene,bør du også skaffe deg en øyenkrem!

 

IMG_2512

 

7. Bruk A-vitamin!

I Norge forbinder vi A-vitamin med avflassing og nedetid, grusomt utseende i flere uker. A-vitamin er så mye mer! Den stimulerer Collagenproduksjonen, fjerner miljøpåført hudskade (sol, forurensing, stress), Virker reduserende på linjer, morvirker utbrudd, reduserer arr, minsker porestørrelsen og gir en jevnere hudoverflate og reduserer pigmentering. Det er faktisk et utrolig verktøy! Men vær oppmerksom på at a-vitamin kommer i forskjellige varianter og styrker. Du bør få en hudterapuet til å finne riktig konsentrasjon til din hud, for å få et optimalt resultat. Et produkt som frigir vitaminet over tid er snillest mot huden, da vil du unngå mulige irritasjoner og den litt tørre føelsen A-vitamin kan gi huden en stund.

 

IMG_3136

8. Bruk SPF!

Du bør bruke SPF hver dag, om de regner eller er sol, eller overskyet. Alltid! Bruk SPF i dagkrem, foundation eller som solkrem over dine andre produkter. Dette er den viktigste rutinen du kan tilføre din daglige hudpleie. Dette trenger ikke lenger være klissete. Nå finnes det mange alternativer som føles helt som din favorittkrem og som pleier i tillegg til å beskytte mot solens UV-stråler.

 

IMG_8142

 

9. Bruk C-vitamin!

Vitamin C i hudpleieprodukter har vært en favoritt lenge! Jeg er avhengig! I tillegg til å være en kraftig antioksidant,vil dette vitaminet også bleke pigmentering og gi hudoverflaten en klar og jevn glød. Antioksidanten beskytter huden mot skader utenfra som sol, forurensingog stress. Den bremser dermed nedbrytningen av huden.

A young woman holding two oranges

 

10. Ta tilskudd av kollagenpulver!

Kollagen har du hørt snakk om lenege? Men det har også vært snakk om at dette ikke har noen effekt utenfra. Nå er det forsket frem og laget flere typer collagenpulver du kan tilsette dine måltider som er brutt ned slik at kroppen faktisk tar det opp og kan nyttiggjøre seg av de. Jeg tilsetter mitt collagenpulver til yoghurt, smoothie eller vann hver morgen. Jeg har skannet huden min før jeg startet med dette og etter kun to mnd ser jeg forksjell i hudens fuktighet og en reduksjon av linjer. I tillegg vil jo dette også være nyttig for negler, hår og ledd.  Enkelt og effektivt!

 

IMG_5239

 

Det heter seg at det tar 21 dager å venne seg til en ny rutine. Start i dag, ikke utsett dette. Du vil ha så mye igjen for det!