Føler du deg litt grå og gusten? Skjønner du ikke helt hvordan andre kan  gløde og se superfreshe ut? Vel, jeg kan love deg at du ikke er alene. Det er høytid for mangel på glød akkurat nå. Vinteren har gitt oss tørr hud, lite dagslys og kanskje litt ekstra godis gjør huden livløs? Er du i tillegg en av de som sliter med pigmentflekker? det er det så mange som gjør for tiden.

  • 49% opplever at de har gusten hud med mangel på glød. Tørrhet og avskalling.
  • 46% sier de har ujevn fargetone i huden.
  • 38% plages med rødhet eller synlige kapillærer.
  • 39% opplever at de har flekker og/eller kviser.
  • 32% merker og arr.

 

Beautiful face of young adult woman with clean fresh skin - isolated on white

 

Hva innebærer det egentlig å ha denne gløden? Jo, da snakker vi om en hud som er mest mulig lik vårt beste utgangspunkt. Din hud på det sunneste. Jevn overflate, jevn farge og en sunnhet som gir den ekstra gløden vi ønsker oss. Så hva gjør egentlig de som opprettholder denne sunne gløden hele året?

Søvn!

Vi kommer ikke unna hvor viktig nok søvn er for at huden skal se smashing ut! All mulig irritasjon kan roes ila natten og produktene du bruker trekker bedre inn når du sover.

 

Kosthold

Et sunt kosthold, men inntak av nok vitaminer og mineraler er utrolig viktig for hudens glød. Du kan faktisk i tillegg gi huden en ekstra glød ved å helt spesifikt velge krydder og næring som gjør «det lille ekstra» for huden.

 

Hudpleierutine

Du kan virkelig gjøre store endringer på huden din ved bruk av riktige hudpleieprodukter. Det er viktig at du får hjelp av en profesjonell når du velger produkt til din hud. Når dette er gjort vil du raskt oppdage at en sunn hud er en hud som gløder.

 

rens vann lo

Rens og skrubb

Uten å rense huden oppnår du ikke på langt nær det resultatet du ønsker, uansett hva du bruker ellers. Du MÅ rensen huden morgen og kveld for å sørge for å fjerne makeup og å holde overskuddstalg og forurensing på avstand. Blir dette liggende på huden vil ikke gode produkter trekke inn for å gjøre det de skal. Du vil også tette porene og sørge for at avfallstoffer ikke trekker ut. Du skaper en irritasjon på huden som ikke gir deg glød.

 

Matis Radiant Cleansing Water

Med Gentle Cleansing Base og Enzymatic Active ingrediens får du en mild, men effektiv rensebase, som i tillegg gir en meget skånsom eksfoliering som  effektivt fjerner døde hudceller og stimulerer cellefornyelsen.
Fjerner alle spor av makeup og urenheter på hudoverflaten.Kan også brukes på øyepartiet.
Optimaliserer cellefornyelsen og forbedrer hudens kvalitet og glød dag
for dag. Umiddelbar glød fra lysreflekterende pigmenter. Deilig konsistens som renser godt!

Kr. 459,-

 

IMG_5721

 

Du bør også peele huden ukentlig. Dette sørger for å holde hudoverflaten helt fri for døde hudceller, smuss og avfallsstoffer. Peelingen i seg selv gir deg fin glød, i tillegg vil din hjemmepleie få en langt bedre effekt og huden din får en god helse og en sunn glød. Velg peeling etter hudtype eller gå for en frimatorbørste som brukes sammen med renseproduktet.

 

Maske

Jeg elsker masker! Når huden føles grå og gusten og trenger et ekstra dytt bruker jeg alltid en maske. Trodde du at en maske kun ga deg en luksusfølelse? Der tar du feil. Jeg bruker ikke produkter som kun gir meg en behagelig følelse, jeg vil ha effekt. Av masker forventer jeg resultat etter en påføring, så jeg har mine favoritter. En maske redder meg alltid når jeg har sovet for lite og MÅ se fresh ut, raskt. Masker kommer i alle varianter, men når vi snakker om en jevn hudfarge og glød så skal du se etter en som reduserer og jevner pigmentering, plumper huden med fuktighet og gir deg glød.

 

Elizabeth Arden PRO Illuminating Enzyme Masque

Dette er et skikkelig booster-produkt til din hudpleierutine. Denne nye enzym-masken virker lysnende, rensende og fuktighetsgivende på huden i en rik, kremet konsistens. Den gjør alt jeg vil at en maske skal gjøre! Illuminating Enzyme Masque benytter eksfolierende enzymer for å fjerne døde hudceller og forurensing, som kan gjøre huden matt og gusten. Huden oppleves glatt, smidig og strålende.

Papaya, gresskar, ananas og svartpil bark ekstrakter for enzympeeling og fjerning av døde hudceller.
Klorogensyre, ingefærrot ekstrakt og vitamin E virker lysnende på huden.
Beroligende og fuktighetsgivende ingredienser – bisabolol, ingefærrot ekstrakt, olje fra solsikkefrø, arganolje og sheasmør – reduserer aldringstegn.

Kr. 929,-

 

 

maske

 

Etter rens : serum

Etter at du har renset huden kan du som hovedregel tenke at det mest tyntflytende produktet skal først på huden. Dette er som regel et serum eller olje. Disse skal som regel alltid under dagkrem, øyekrem og SPF.  Serumet er det produktet som er din problemløser til daglig bruk. Serumet er fult av aktive ingredienser, trekker inn i huden og gir deg resultater. Ønsker du en endring i huden må du alltid bruke et serum. Det brukes imidlertid aldri alene. Bruk alltid en dagkrem over da denne vil gi pleie og beskyttelse til hudoverflaten, hvilket serumet ikke gjør.

 

Elizabeth Arden PRO Skin Brightening Serum

Elizabeth Arden PRO Skin brightening serum er spesielt utviklet for å redusere hyperpigmentering og solskader i huden med lysnende antioksidanter. Huden blir synlig glattere, jevnere og fremstår med en mer ungdommelig glød. Dette er et aktivt serum med 10% melkesyre og flere typer antioksidanter. S*iden jeg har pigmentflekker bruker jeg alltid et serum som aktivt jobber med dette. Bieffekten er at et slikt serum også gir huden min en sunn og jevn glød.

Kr. 879.00

 

IMG_5725-1

 

Matis Radiance Serum

Serum med lett konsistens som korrigerer og jevner hudtonen og bidrar til å bedre ujevn pigmentering som aldersflekker og andre solskader.
ChromoSkin kompleks: Virker på hudens 3 synlige kromosfærer, hovedfaktorene for lysabsorbsjon. Modifiserer spredningen av lyset i huden og gjør at den ser klarere ut. Styrker kollagenproduksjonen for glattere hud som igjen øker refleksjonen av lys.

Nanositrus: Reduserer produksjonen av melanin, lysner eksisterende pigmentflekker og motvirker dannelsen av nye.

Lysreflekterende pigmenter: Gir umiddelbart klarhet og gjenoppretter hudens tidligere glans. Minimerer synligheten av skjønnhetsfeil og jevner hudtonen.

Kr. 999,-

 

IMG_5724

 

Dagkrem og SPF

Du må bruke dagkrem! Det holder ikke med et aktivt serum, da dette ikke vil gjøre noe for hudoverflaten. Velg dagkrem tilpasset din hudtype. Er det ekstra glød du er ute etter så finnes det mange gode «Illuminating daycreams» som vil gi deg en jevnere hudfarge og glød.

Bruk SPF hele året om du ønsker maks beskyttelse, eller om du sliter med pigmentflekker. Er du litt dårlig på å beskytte deg mot solstrålene, så vil SPF politiet (meg) i alle fatt at du bruker dette fra mars til oktober, det kan vel ikke være så vanskelig? Det finnes mange gode alternativer enten du velger dagkrem med SPF eller SPF over din dagkrem. Det trenger ikke lenger være klissete og fremkalle utbrudd, du finner garantert en SPF som du vil like å bruke daglig. Og husk at med en ujevn pigmentering, som ofte er resultatet av solen, ser ikke huden sunn ut og mangler dermed en freshe gløden.

 


Matis Radiance Cream

ChromoSkin Complex: Jevner hudtonen og lysner pigmentflekker. Demper pigmentproduksjonen og styrker kapillærene for å motvirke
brune pigmentflekker og rødhet.

PoreSolution Complex: Komplekset regulerer talgutskillelse på 3 plan.
Light reflecting pigments: Gir en umiddelbar glød og gjenoppretter
hudens friskhet. Gjør uregelmessigheter på hudoverflaten mindre synlig

Forbedrer og forsterker hudens kvalitet. Reduserer ujevn hudtone ved å korrigere hudens refleks av lys. Reduserer synligheten av porer og andre irregulariteter. Dette er en krem jeg kan bli avhengig av. Den har deilig konsistens og gir en fin glød til huden.
Kr. 999,-

 

IMG_5723

Make-up

Hudpleierutinen over er den som avgjør hvor sunn huden din ser ut, selv med make-up på. Når dette er i boks er det likevel noen enkle triks du kan benytte for at din make-up skal gi deg ekstra glød og ikke mindre glød.

 

IMG_5732

Foundation

Om du vil ha glød, er det viktig å velge en foundation som ikke er for matt. I tillegg må du alltid blende all flytende make-up godt før du bruker pudder. Pudderet vil forsegle din make-up akkurat slik den er når pudderet påføres og for en sunn glød vil du gå for en så naturlig look som mulig. En naturlig mak-up, som nesten er usynlig, gir deg den lekreste gløden. Det er denne du er misunnelig på når du ser bilder av kjendiser som alltid ser bra ut. Bruk foundatuon og concealer av riktig farge. Finn en konsistens som blender naturlig med din hudtype og ikke legger seg som et lag på huden. Gløden og den jevne hudfargen du ønsker deg skal skinne gjennom fra din hud. «Less is more» når det kommer til make-up som skal gi deg glød!

 

BAREPRO Performance Wear Liquid Foundation SPF 20

En av mine nye favoritter! Den presterer overlegent både når det kommer til utseende og hudpleie, dekker or pleier maks i 24 timer. Nye Mineral Lock™ formel sørger for en perfekt dekkevne i hele 24 timer, samtidig som teknologien ikke tilstopper porene. Papayaenzymer hjelper til med å eksfoliere og forbedrer hudstrukturen, mens bambusekstrakt gir deg en perfekt jevn, «Instagram-effekt» for en perfekt finish. Kan det bli bedre?

Kr 479,-

 

IMG_5729

 

Highlight/Illuminate

Denne delen av make-up rutinen må gjøres delikat. Bruker du for mye vil du lett få et litt «drag-preg» over resultatet. Det gir deg ikke særlig sunn glød.. En touch av en highligter eller illuminator på kinnben og bittelitt på nesetippen er alt som skal til. Du ser det nesten ikke selv, men jeg lover deg at dette gir deg det lille ekstra. Du vil gløde!

 

bareMinerals Invisible Glow Powder Highlighter™

Invisible Glow Powder Highlighter™ er en silkemyk, ultrafin bakt highlighter som gir huden en flott, lysende glød.  Den er designet for å etterligne hvordan sollyset reflekteres på huden. Laget med perlemor som fanger opp lys og gir ekstra glans med en luksuriøs følelse. Highlighteren skaper en naturlig glød med en tynn, fløyelsaktig og silkeaktig konsistens som er egnet for alle hudtyper.

Kr 449,-

 

IMG_5728

 

Det finnes også dagkremer eller lette oljer som kan brukes på samme måte, altså ved at du klappen en liten mengde av denne inn i samme område som du ville bruke en highlighter. Når alle foundation og pudder er lagt. Klapp forsiktig og bruk en liten mengde. Dette vil gi en duggfrisk look.

 

bareMinerals Invisible Bronze™ Powder Bronzer

Invisible Bronze Powder Bronzer ™ er et silkemykt, ultrafint bakt solpudder som gir en naturlig varm og sunn sol-kysset glød til din hudtone. Det avanserte bakte solpudderet gir en naturlig glans i fire forskjellige nyanser. Formulert med perlemor som fanger opp lys og gir ekstra glød. Hvert solpudder har en fin naturlig farge som ikke gir en oransje eller grå tone. Pudderet gir en naturlig glød med en tynn, fløyelsaktig og silkeaktig formel som er egnet for alle hudtyper. Jeg bruker aldri solpudder på vinteren, men på sommeren gir det meg litt ekstra farge. Denne gir i tillegg en naturlig og frisk glød.

Påfør Invisible Bronze Powder Bronzer ™ med BLOOMING BLUSH BRUSH på steder der solen naturlig treffer huden din: eplekinnene, kinnben, panne, nesetippen og hake.

Kr 439,-

 

NB! Kremprodukter vil gi deg mer glød, så velg en kremrouge heller enn en puddervariant når du trenger litt ekstra fukt og glød.

 

Husk at den perfekte «red-carpet» gløden ikke er et resultat av et produkt eller gode gener. Dette er alltid et resultat av god hudpleie, sunn livsstil og riktig makeup. Aldri kun en av delene, dessverre. Det positive er at dette er noe alle kan klare!

 

 

 

Dette innlegget er sponset, men det er likevel min personlige mening etter grundig testing av produktene.