Porer. Vi skulle vel helst ønske vi ikke hadde de? Saken er bare at de er høyst nødvendige for huden vår. Og for kroppen. Så de må være der. Men de trenger vel ikke være så store?

Spesielt de med høy talgproduksjon opplever at porene er større enn de ønsker. Jeg har vært der selv. Min hud har vært gjennom de fleste stadier; fet, akne, fet igjen, sensitiv, mer normal og nå voksen med alt det byr på.. Jeg vet at noen hudtyper byr på større porer enn andre, og jeg vet også at en god hudpleierutine har mye å si for porestørrelsen. Vær likevel klar over at størrelsen på dine porer er genetisk betinget. Med hudpleie og make-up kan vi likevel gjøre en stor forskjell.

 

Woman examining her face and wrinkles that can appear, isolated on white

 

1. Rett renseprodukt!

Tilstoppede porer ser større ut. Det er derfor veldig viktig å velge riktig renseprodukt til din hud! Velg en som inneholder salisylsyre, som vil redusere antall døde hudceller som blir liggende i porene. Dette fører til at talget flyter som det skal i huden,uten å stoppe opp i porene. Salisylsyre vil også minske overskuddstalget på hudoverflaten, hvilket også vil føre til mindre synlige porer.

 

Blonde_Female_Cotton_Pad_To_Chin

 

2. Peel!

Denne delen av hudpleierutinen er ekstremt viktig! Regelmessig peeling vil holde døde hudceller borte fra hudoverflaten og porene. Dette førertil at porene ikke tilstoppes, strekkes og ser større ut. Du kan gjøre dette meden ansiktsbørste/ frimator som du bruker sammen med ditt renseprodukt, eller du kan bruke en peeling tilpasset din hud.

 

Young woman applying facial mask, looking at camera, cropped view

 

3. Bruk A-vitamin!

A-vitamin kommer i forskjellige former og det er viktig at du fårhjelp av en hudterapeut til å velge riktig produkt til din hud.Generelt er dette vitaminet et hudfornyende ingrediens.Du finner det i anti-age produkter hvor de minimerer linjer og jevner hudoverflaten. Det finnes også i produkter til akne fordi vitaminet her vil sørge for at porene ikke tettes, samtidig som den sunne huden blir synlig på overflaten.  Retinol er en form for A-vitamin som vil gi en flasende effekt på huden, du bytter hud ganske raskt.  Har du sensitiv hud eller ikke ønkser å flasse kan du oppnå helt samme resuktat med andre former for A-vitamin over lengre tid, f.eks. Retinyl Palmitate.

 

Young female looking at her face in mirror

 

4. Ikke plukk!

Bind fast hendene på ryggen!?.. Når du plukker og klemmer på huden kan du faktisk gi den varig skade. Det du oppnår kan være det motsatte av det du ønsker; permanent store porer. I tillegg vil du ikke tilføre bakterier fra hendene dine, da det viil føre til mer akne og større porer på sikt. Vær tålmodig! La produktene gjøre jobben!

 

Young woman squeezing her pimple, removing pimple from her face. Woman skin care concept. Acne spot pimple spot skincare beauty care girl pressing on skin problem face.

 

5. Bruk en primer.

Har du lagt merke til at porene kan se enda større ut etter at du har lagt en foundation? Som selvfølgelig er det motsatte av hva du ønsker. Det er da du skal bruke en primer.Den legger seg som et lag på hudoverflaten, som gir et jevnt underlag for din foundation. I tillegg sitter din make-up mye bedre på en primer enn dirkete på din hud.

 

close-up portrait of young beautiful woman with cosmetic foundation

 

6. Bruk en leirmaske.

Masker med kaolinleire er supert for hud med store porer! En -to ganger i uken er nok for å se at dette hjelper dine porer. Disse maskene absorberer overskuddstalg og sørger for at huden og porene hokdes fri for avfallsstoffer, talg og forurensing.

 

Young Women in Blue Towel on her Head Applying White Facial Skincare Mask closeup on white background