Det er snart vår og solsesong. I den forbindelse kom jeg over et kjerringråd du ABSOLUTT IKKE skal følge!

 

Spa Woman. Beautiful Girl After Bath Touching Her Face. Perfect Skin. Skincare. Young Skin

 

IKKE lag din egen solkrem!

Dette må være det verste kjerringrådet jeg har lest, så langt. Hva du enn gjør, så hold deg unna dette! Det finnes knapt strengere kontroll av hudpleieprodukter enn hva som gir godkjent beskyttelse mot solen. Kun noen solfiltre er godkjente, samtidig som de beskytter målbart. Slike ingredienser kan ikke lages på kjøkkenet! Du kan ende med mer skade på huden ved å bruke dette enn du vil gjøre uten noe produkt på huden i det hele tatt. Du utsetter deg samtidig for en enorm risiko for hudkreft!

Skulle du være så heldig å kunne etterlikne en SPF, så vil du sannsynligvis ikke ha erfaring nok til å blande andre riktige ingredienser i produktet, slik at solbeskyttelsen ikke klumper seg. Klumping vil gi beskyttelse i noen områder og ikke i andre, dette vil ikke se særlig bra ut når du ender med en flekkvis beskyttet og ikke beskyttet hud.

 

 

IMG_9699

 

Med andre ord : IKKE GJØR DETTE HJEMME! Kjøp gode solprodukter hos din hudterapeut, produkter som passer din hud og som beskytter deg riktig.

God solsesong!