Akkurat som jeg alltid er på evig søken etter den «perfekte» jeansen er jeg også på evig jakt etter den perfekte foundationen. Innimellom kan det se ut som om ingen av disse virkelig  finnes? Mens andre ganger treffer jeg virkelig blink. All testingen fører også til at jeg har flere favoritter, hver til sitt bruk. Disse fyller min baderomshylle nå:

 

IMG_4969

 

Hvordan velge foundation?

Det finnes enorme mengder foundation. Til forskjellige hudtyper, med forskjellige konsistenser, med eller uten SPF og i en rekke forskjellige fargetoner.  Det kan virke som et håpløst valg når du presenteres for de forskjellige. Jeg nøyer meg ikke lenger med «nesten bra nok», jeg vil ha SPF, valgfri god eller lett dekkevne, mattende effekt, longlasting (ingen tid til ny påføring i løpet av dagen), silkemyk konsistens, lett påføring og gjerne litt pleie. Jeg innrømmer at pleie er en bonus i dette tilfellet. Jeg bruker det jeg trenger under foundationen, så de andre kvalitetene er viktigere for meg. Men dette er likevel en liste som kan synes umulig? Det gjelder å vite hva du prioriterer høyest.

 

Foundation sjekkliste:

Mine prioriteringer kan være ulik dine. Jeg har en voksen hud med linjer og pigmentflekker, som i tillegg blir litt vel blank i løpet av dagen. Litt komplisert. Men det er likevel mye vanskeligere å finne foundation til en knusktørr hud. Min prioritering ser slik ut:

  1. Se etter kvalitet! Som nevnt tidligere er det ikke viktig for meg at min foundation pleier veldig, men det er veldig viktig at den ikke inneholder ingredienser som vil irritere huden eller tette porene.
  2. Velg konsistens. Vil du ha en rik foundation? Eller en lett, som du nesten ikke kjenner på huden? ?
  3. Velg dekkevne. Vil du ha en foundation som dekker veldig godt, eller en som er ganske transperent?
  4. Velg effekt. Vil du at din foundation skal være mattende eller gi deg ekstra glød?
  5. Finn riktig fargetone. Foundation skal se naturlig ut og det gjør den ikke om du bommer totalt på fargen.
  6. Hva skal du bruke din foundation til? Kanskje du trenger en til hverdag og en annen til fest?

 

Mine favoritter:

Disse har jeg brukt så lenge at de er soleklare favoritter.

 

IMG_4980

Sensai Luminous Sheer Foundation SPF 15

Super foundation! Veldig lett i konsistensen og en lett dekkevne. Den gir en fantastisk glød Naturlig og flott resultat, som jeg foretrekker når jeg ikke vil dekke maks, men likevel mer enn en BB Cream. Kr. 580,-

IMG_4979 IMG_4978

Babor Age ID Mattifying Foundation

Mattende foundation med lett fluid tekstur som gir en naturlig matt finish samtidig som den jevner ut huden og gjør porene mindre framtredende Inneholder fire effektive anti-aging ingredienser og aktiv cellebeskyttelse som kan forlenge cellenes livslengde og øke hudens fasthet og elastisitet. Flavonoider og vitaminer beskytter mot oksidering og tidlig aldring av huden. Umiddelbar liftingeffekt oppnås med polysackarider som omslutter huden og skaper en visuell lifting-effekt. Lumicol – ekstrakt av mikroalger jevner ut hudtonen. Du kjenner nesten ikke at den ligger på, men den matter godt. Kr.439,-

Babor Serum Foundation

Serum Foundation er en silkemyk og lett foundation med serum-lignende tekstur. Inneholder Babors AGE ID med 4 effektive antiage-ingredienser, som motvirker aldring og tilfører mengder av fuktighet. Konsistensen gjør det mulig å variere dekkevne ved å påføre flere lag. Gir huden en naturlig glød. Jeg trenger kun en dråpe av denne. Den eneste lette foundationen jeg har som dekker godt og matter, selv om den ikke kjennes på huden. Kr. 679,-

 

IMG_4972 IMG_4967

Yves Saint Laurent Top Secrets CC Cream Rose

Jeg elsker disse to fra YSL! CC Cream gir masse fuktighet til huden og veldig god base til makeup,men jeg bruker den over dagkrem og uten foundation over. Egner seg godt når man ikke ville sminket ut, men likevel ikke vil gå ut helt uten makeup. Kr. 485,-

YSL Touche Éclat All-in-one Glow Tintet Moisturizer

Bruker duTouche Éclat tryllepenn under øynene? Da vil du elske denne!  70 % vannessens etterlater huden med en duggfri glød, samt en frisk følelse som holder hele dagen. Krem til vann-formelen dekker over ujevnheter og gir huden et friskt utseende med dekning som kan bygges opp. Med tre ganger mer fuktighetsgivende stoffer enn andre YSL Foundations, forbedrer denne sammensetningen aktivt hudens kvalitet, noe som er synlig som en fuktighetsrik utstråling.
Duggfrisk glød, naturlig middels dekning, langvarig fuktighet, oljefri, SPF 23 . Denne er mer dekkende en «lillesøster», men fremdeles gir den et svært naturlig resultat. Kr. 428,-

IMG_4970 IMG_4975

Mii Skin Loving BB Cream

Mii Skin Loving BB Cream er en perfekt flytende foundation med SPF! Det er en fem-i-en multikrem som både pleier, beskytter og gjør huden din strålende jevn og med en flott glød. Det er en antiage krem med SPF 45 og har en innebygd primer som dekker til dine ujevnheter. Jeg bruker aldri BB Cream i stedet for dagkrem, alltid i tillegg! Dette er den som dekker mest likt en foundation og som holder resultatet best av alle BB-Creams jeg har brukt.  Kr. 479,-

Mii Cosmetics Flawless Face Base

Mii Cosmetics Flawless Face Base er en lett, silkemyk og matt foundation som gir en lett til medium dekk. Produktet dekker urenheter, minimerer tegn på tretthet og glatter ut linjer. Produktet kan legges i flere lag eller under løse mineraler for en mer dekkende effekt. Flawless Face Base gir som navnet sier en flawless finish og passer for alle hudtyper, men er spesielt populær til  photoshoots. Produktet passer også svært godt for en med tørr hud som ikke ønsker en foundation som legger seg i linjer, eller for en som ønsker en matt finish uten å tørke ut huden. Foundationen inneholder nærende sjøgressekstrakt, antioksidanter som beskytter huden mot frie radikaler og SPF 10 som beskytter mot aldringstegn fra solen. Lysreflekterende partikler sørger for å gi et friskt og våkent utseende. Ser dette for godt ut til å være sant? Den er faktisk veldig bra – og alle klarer å få den til å se bra ut på huden!  Kr. 399,-

 

IMG_4984IMG_4985

bareMinerals  BarePro Liquid Foundation

Elsker, ELSKER Barepro Performance Wear Liquid Foundation SPF 20! Dette er en flytende mineralfoundation med lang holdbarhet. Fondationen har en naturlig fløyelsmatte finish og behagelig kremete konsistens som også lar huden få puste. Mineral Lock Long-Wear formelen gir 24 timer med perfekt dekke ved å etterligner hudens naturlige lipider. Foundationen er vannresistent og inneholder papayaenzymer som eksfolierer mildt og forbedrer hudens struktur. Bambusekstrakt hjelper til med å jevne ut ujevnheter, mens UV-filter SPF20 beskytter huden. Fri for olje, parabener og duft. Ikke poretilstoppende. Denne matter godt, sitter lenge og pleier huden samtidig. Denne har jeg brukt siden jeg fikk den og jeg får ikke nok! Kr. 479,-

Mii Cosmetics Absolute Face Base

Mii Cosmetics Absolute Face Base er en foundation med eksepsjonell god dekkevne. . Absolute Face Base er den foundation i Mii Comsetics med aller best dekkevne og skjuler rødhet, urenheter og pigmentforandringer uten å virke tung eller legge seg i linjer.  Foundationen den foretrukne favoritten fra Mii Cosmetics på photo shoots blant makeupartister verden over da den sitter som støpt og gir en flawless finishi som gjør seg svært godt på bilder. Absolute Face Base inneholder næringsrike og fuktighetsgivende ingredienser fra granateple og Gota Kola som stimulerer kollagenproduksjonen, og solfaktor 30 som beskytter mot aldringstegn fra solen. Absolute Face Base etterlater huden silkemyk, hydrert og frisk og passer for alle hudtyper. Dette er det produktet jeg har som dekker best og sitter lengst. Den bruker jeg alltid til fest, men innimellom også på dagtid, når det er viktig at min make-up sitter godt og lenge. Kr. 599,-

 

IMG_4971IMG_4977

Pür Cosmetics Bare It All 4-in-1 Skin Perfecting Foundation

PUR Kosmetikk Bare It All 4-i-1 hudperfeksjonerende Foundation. Dette er en 12-timers halvmatt foundation som bidrar til å dekke urenheter og korrigerer hudens utseende. Ingrediensene  hevder også forhindre hudproblemer over tid. Det gir glans og glød til huden som ser naturlig  hele dagen. Høy dekkevne som skjuler fine linjer og porer hele dagen.  Produktet er uten parabener, gluten, og BPA – Vegan vennlig – Egnet for alle hudtyper. Denne dekker godt og føles naturlig på huden. Min datter elsker denne og jeg finner den ofte på hennes rom når jeg trenger den..Kr. 499,-

Glo Skin Beauty Satin Cream Foundation

Tidligere: Glo Minerals Protective Liquid Foundation (som jeg har i skapet, og på bildet.) Flytende og oljefri mineral foundation. Fra lett til full dekkevne med naturlig resultat. Denne dekker godt og føles svært naturlig påhuden, den har vært en favoritt i mange år! Kr. 455,-

 

IMG_4981

Biotherm Aquasource BB Cream

Biotherm Aquasource BB Cream er en BB-krem som tilfører fukt til huden din samtidig som den jevner ut hudtonen. Dette er den mest sporty BB Cream som finnes i mitt skap – denne ser absolutt ikke for sminket ut, men er helt naturlig å ta på før en fjelltur eller i slalåmbakken. Kr. 245,-

IMG_4973IMG_4974

Erborian CC Creme

Erborian Korean Skin Therapy CC Crème er Erborian sin #1 bestselger, og blant Europas mest solgte CC-kremer noensinne.

Et høyteknologisk produkt som skal bidra til følgende: Forbedre hudens utseende slik den ser strålende og myk ut, og redusere urenheter, gi huden mer glød, beskytte og tilføre fuktighet, jevne ut og dekke over fine linjer og forbedre hudens struktur. Kr. 149,-

Erborian BB Creme

Produktet skal  tilpasse seg hudens naturlige hudtone og gjør huden matt med en jevn finish. Skal redusere urenheter, foredre hudens struktur og tilføre rikelig med fukt.  Beriket med kompleks av hvit Ginseng og SPF 20. Kr. 149,-

 

Disse to fra Erborian bruker jeg også når jeg ikke vil dekke så mye. De er også fine å bruke sammen!