Kuldrekrem Beskytter mot vær og vind

De fleste har hørt om kuldekremer, eller klimakremer. Likevel er det nok mange som ikke helt vet hvorfor de bør bruke dette.

 

winter portrait of beauty woman

 

Hvorfor kulderkem?

På vintren fordamper hudens naturlige fuktighet raskere og vi føler ofte et behov for fetere kremer.  Mange bruker rikere kremer på vinteren enn på sommeren. Mens en vanlig fuktighetskrem ofte har et høyt innhold av vann, har en kuldekrem gjerne et høyt fettinnhold og lavt vanninnhold. En del av dem er også helt vannfrie. En kuldekrem vil i tillegg til å være rikere også legge et beskyttende lag på hudoverflaten. Dette laget hindrer fuktighetstap i huden og beskytter huden omtrent som et klesplagg.

  • Kuldekrem skal brukes i virkelig kald luft, eller på værharde dager. Den skal ikke erstatte en rik dagkrem hele vinteren.
  • Kuldekrem er spesielt viktig for de som er ute i kulde hele dagen, som barn i barnehagen. De bør bruke kuldekrem hele vinteren for å beskytte seg mot frostskader.
  • De med eksem er også spesielt utsatte, da de mister fuktighet raskere enn andre. Grensen for å benytte med kuldekrem bør ligge på minus 10-15 grader.

Kuldekrem brukes faktisk aktivt av kokker, for å hindre at dampen fra matlagingen irriterer huden.

 

IMG_6365

 

Bruk serum under kuldekremen!

Det kan være smart å bruke et aktivt serum under kremen, hvis du normalt pleier huden med aktive produkter. Kuldekremen i seg selv inneholder ikke alltid så mange aktive ingrdienser utover fuktighet og beskyttelse.

 

Close-up beautiful woman applying moisturizer cosmetic cream on face on light background

 

Hvem bør ikke bruke kuldekrem?

De som har akne eller blandingshud bør være forsiktige med dette isolerende laget på hudoverflaten. Denne huden har behov for Ludt og at avfallstoffer huden skiller ut ikke blir liggende på huden lengre enn nødvendig.

De som trener i kulden bør heller vurdere en rikere krem, da kuldekremens skjold kan låse Sverre inne og skape værre frostskader i huden enn uten kuldekrem i det hele tatt.

 

The cheerful girl is engaged in jog

 

Personlig bruker jeg ikke kuldekrem daglig, da jeg har høy talgproduksjon er det nemlig ikke det beste å sperre huden inne under et lag av beskyttende fett, voks eller olje daglig. En sjeldent gang kan en kuldekrem fungere pleiende for huden i lengden, men den bør først og fremst sees på som en midlertidig løsning. Barna mine brukte kuldekrem hele vinteren i barnehagen, da de var ute omtrent hele dagen. Jeg bruker den på fjeller eller når jeg planlegger en dag ute i vær og vind. Jeg merker faktisk forskjell på huden med og uten kuldekrem, etter en lang skitur.

 

IMG_6394

Alle bør ha en kuldekrem tilgjengelig!