Babyhud er virkelig det mest fantastiske som finnes! Myk, smidig, jevn hud. Selvfølgelig må vi regne med å vise tegn til liv etter hvert, men noen ser likevel ut til å bevare den silkemyke huden bedre enn andre. Hvordan gjør de egentlig det?

 

Young woman touches her shoulder, white background, copyspace

Lunkent vann, ikke kokvarmt!

Alt for varmt vann i dusjen stripper huden for fuktighet. Jeg elsker å dusje lenge, i veldig varmt vann… Men dette er ikke å anbefale om du vil ta vare på huden din! Det er selvfølgelig også av betydning hvilken dusjgele du bruker, den børheller ikke tørke ut huden. Det finnes til og med pleiende renseoljer, for de av oss som er mest tørre i huden.

 

Woman in the shower, back side of young female showering under refreshing water, healthy lifestyle, enjoying time in luxury spa resort

Babyhud på hendene?

Hvem er vel ikke knusktørr på hendene på vinterstid? Det beste her er også å tenke forebyggende. Smør deg ofte! Den samme regelen som over gjelder også når du vasker hendene – bruk en hudvennelig håndsåpe og lunkent vann. Du bør smøre hendene hver dag før du går ut og alltid bruke hendsker eller votter ute.

 

eos_social17_HandLotion68990_300AdobeRGB

Smør deg etter dusjing og håndvask!

Huden skal ikke føles stram! Ikke vent til du sprekker og blir sår før du smører deg, men gjør det til en rutine etter hver vask. Vær klar over at det er kvalitetsforskjell på både bodylotion og håndkrem. Noen produkter er kun laget for å holde fuktigheten inne, mens andre også tilfører fuktighet. Forsikre deg om at du bruker produkter som både tilfører og bevarer fuktighet i huden. Er du blant de ekstremt tørre? Da kan du faktisk vurdere å bruke en kroppsolje som gir masse næring i dybden, men en bodycream på toppen. Kremen vil pleie i tillegg til at den forsegler oljen slik at huden får best mulig effekt av begge produkter.

Applying moisturizer cream on the legs isolated on white background

Tørrbørsting

Dette er faktisk mer effektivt enn du tror. Tørrbørsting fjerner lett overflødig tørr hud på kroppen. Hvis du prøver dette hver dag i en uke, særlig om det etterfølges av en god bodylotion, vil du merke forskjell etter kun en uke. Du skal alltid tørrbørste FØR du dusjer, dette vil gi best effekt på tørr hud. For en full kroppsbehandling hjemme kan du følge disse stegene:

  1. Tørrbørst
  2. Skrubb med en kroppspeeling
  3. Dusj i lunkent vann
  4. Smør deg med en rik bodylotion

 

natural brush for washing in bathroom isolated on white background

 

 

En luftfukter kan være nødvendig for oss som er tørre i huden og lever i et tørt klima.

 

Tørr hud i ansiktet?

Er du ekstremt tørr i ansiktet også? Som så mange andre på vinteren.. Da vil jeg virkelig anbefale at du tenker gjennom hele din hjemmepleierutine. I første omgang finnes det mange gode oljerenser eller kremrens som ikke tørker ut huden selv om de renser godt. Gelerens og renseprodukter med leire vil nok strippe din hud for futkighet og ikke gi deg en god følelse etterpå. I tillegg til dette må du også her sørge for å bruke gode hudpleieprodukter. Et serum som gir deg mase fuktighet, i tillegg til kremen. Kremen bør også beskytte deg mot tap av fuktighet ved å legge en beskyttende hinne på hudoverflaten. Slik bør en rutine se ut om du har tørr hud i ansiktet:

  1. Rens med et renseprodukt til tørr hud.
  2. Skrubb huden med en peeling tilpasset din hud 2-3 ganger pr uke. På denne måten fjerner du de tørre og døde hudcellene fra overflaten og dine pleieprodukter vil virke bedre.
  3. Fuktighetsmaske kan du bruke så ofte du føler behov for det. Gjerne 2-3 ganger i uken om du er veldig tørr. Noen av disse maskene kan du faktisk også sove med.
  4. Bruk serum og krem som tilfører fuktighet hver dag. Morgen og kveld.

 

Closeup portrait of beautiful young woman with towel on head isolated on gray background, enjoying day spa, beauty treatment concept

 

Tørre, sprukne heler?

Det er viktig å fjerne tørr hud jevnlig slik at den ikke sprekker. Du kan file denne huden selv, men du bør også gå jevnlig til en fotterapeut om du sliter med tørr hud på føttene. Hjemme bør du smøre med en god fotkrem hver dag. I tillegg kan du legge et godt lag av en rik fotkrem, pakke føttene inn i gladpack med tykke sokker utenpå og forsøke å sove med dette et par netter i uken – det gjør underverker!

 

Image-3

 

Tørre lepper?

Har du tørre og sprukne lepper? Da går du kanskje og slikker på de også? Dette gir jo en bedre følelse i noen sekunder, men på sikt vil dette bare gi enda tørrere lepper.. Leppene holder på mindre fuktighet enn kroppen ellers, så de bør også smøres oftere. Sørg for at du bruker et leppeprodukt som fukter i tillegg til å beskytte på overflaten, ellers vil du ikke klare å jobbe opp nivået av fuktighet i leppene. Det finens også deilige skrubber regnet for leppene, som fjerner tørr hud slik at produktene du legger på virker bedre.

 

Attractive young woman applying lip balm isolated on a white background

 

Omega-kapsler gir god hjelp til tørr hud på hele kroppen! Både hud, hår og negler har godt av et daglig tilskudd av dette.