Laser har  eksistert i mange år og interessen for dette er enorm. Lasere har også utviklet seg enormt de siste årene og kvaliteten på laser i dag er noe helt annet enn de første som kom på markedet.

 

beauty, depilation, epilation, people and bodycare concept - beautiful woman touching her smooth bare legs over white background

Jeg har fulgt med på denne utviklingen og føler meg nå helt sikker på å kunne anbefale laser som gir resultater uten å skade huden. Som sagt kan laser behandle alt fra stive ledd til arr, synlige årer og hudproblemer. Jeg kommer til å fordype meg i flere av disse temaene, men først tar jeg for meg hårfjerning med laser. Dette er det tross alt på tide å begynne med, hvis målet er et hårløst område før sommeren.

 

IMG_3738

Laserekspert Laura Suta

Hårfjerning med laser

Jeg har snakket med laserekspert Laura Suta ved Elite Hels i Oslo. Hun har lang erfaring med bruk av laser. De jobber med medisinsk laser for hårfjerning for å sikre at de kan behandle alle typer hud og hudfarger. Hun mener laser er å foretrekke til hårfjerneing fremfor IPL av tre gode grunner: Resultat, sikkerhet og effektivitet. Laser gir bedre resultater med færre behandlinger slik at du sparer både tid og penger.

 

 

Ikke helt hårløs?

Det er viktig å vite at du ikke nødvendigvis blir helt hårløs, selv om de benytter metoder som gir permanent hårreduksjon. De bruker Laser Fotona Nd: YAG som gir deg en trygg, rask og effektiv hårfjerning. Metoden skal passe for alle typer hud og skal ikke gi hudskader i motsetning til andre lysbaserte laserbehandlinger.

Laseren penetrerer til de aller dypeste hårsekkene og alle typer hudfarger kan trygt behandles. Fotona Laser har også en datastyrt skanner som sikrer at hele hårvekstområdet blir skannet med minimum 13% overlapp. Ingen hårsekk blir oversett, og sjansene for bivirkninger minimeres.

Behandling med denne laseren krever ingen anestesi eller restitusjon og gir en lav risiko for bivirkninger.

 

IMG_3716

 

Hvordan virker laser?

Laser Fotona Nd: YAG virker ved at den ødelegger den mikroskopiske blodstrømmen til foten av de aktive hårsekkene (folikklene) og derved hårene i dem. Siden alt hår går gjennom ulike vekstfaser (tidlig vekst, aktiv vekst, regresjon, hvile) kan det være nødvendig med en serie laserbehandlinger (6 til 9) for å fjerne alle hårsekkene.

En folikkel i aktiv vekstfase har god blodtilførsel og vil derfor bli berørt og ødelagt ved første behandling. En folikkel i hvile har mindre blodtilførsel og vil ikke bli påvirket ved første behandling. Derfor vil det være behov for flere behandlinger for å få en permanent hårfjerning.

Det tar litt tid før en hårsekk, som mister blodforsyningen, skrumper inn og dør, så du vil miste håret først to til tre uker etter behandlingen.

 

Kan du vokse mellom hver laserbehandling?

Nei!!! Napping eller voksing trekker håret ut av hårsekken og kan forstyrre vekstsyklusen. Men du kan trimme,klippe eller barbere deg så mye du ønsker mellom behandlingene.

 

IMG_3715

 

Viktig å vite før og etter behandling

 • Man bør ikke barbere seg dagen før behandling. Siste barbering bør skje 2-4 dager før behandling, etter avtale med teappeuten som skal utføre behandlingen.
 • Man bør ikke få sterk sol på området tre uker før behandling.
 • Man bør også vente i tre uker etter behandling med å eksponere området for sol, og det er viktig å bruke solkrem med høy faktor, gjerne sun-block.
 • En laser behandling kan ikke gjennomføres på et område som nylig er blitt vokset, etter voksing må håret vokse ut i minst en måned.
 • Man bør ikke utføre laser når man er gravid, men det er ikke noe problem når man ammer.
 • Områder som er tatovert behandles ikke da laseren kan ødelegge tatoveringen.

 

Fordelene med hårfjerning med laser

 • Inngrodde hår blir behandlet og forhindret
 • Pinlig ansiktshår fjernes
 • Alle deler av kroppen kan behandles
 • Slipper å måtte barbere seg igjen og igjen
 • Penger brukt på barberblader og barberkremer er spart

Elegant crossed long bare shapely female legs with bare feet viewed from above isolated on white with copyspace

Hvor mange behandlinger med laser til et område?

Gjennomsnittlig trengs det 6 til 8 behandlinger avhengig av din hårvekstsyklus og hvor hårfri du ønsker å være. Fordi en hårsekk bare ødelegges i en aktiv vekstfase, vil hårveksten reduseres for hver behandling. Vanligvis bør det gå 4 til 12 uker mellom hver behandling avhengig av hvilket område som behandles.

 

Min erfaring med laser:

Jeg testet ikke hårfjering med laser fordi jeg har veldig kraftig hårvekst, men herregud så deilig det skal bli å slippe voksing (som jeg er livredd…)

Jeg har nå gjennomført 3 av 4 behandlinger. Etter første behandling var det ikke nødvendig å barbere på 3 uker. Deretter tok det lenger og lenger tid mellom hver barbering. Det er viktig å informere om at jeg har svært  lyse og tynne hår, jo mørkere og tykkere hårene er desto bedre effekt får du av behandlingen. Jeg vil sannsynligvis ha noen fjoner igjen i de områdene hårene er lysest, men det at jeg bare trenger å shave hver andre mnd er verdt prisen av 4 behandlinger, synes jeg!

 

Hva koster en behandling med laser?

Kostnadene vil avhenge av området som skal behandles, men ikke hvor tykk selve hårveksten er. Pakkepriser kan ofte avtales dersom du ønsker å behandle mer enn ett område. En nøyaktig vurdering av kostnadene får du ved første konsultasjon som bør være gratis.

På Elite Helse er dette prisene på laserbehandling:

 • Overleppe: 800 kr.
 • Hake: 800 kr.
 • Bikinilinje: 1000 kr.
 • Brasiliansk: 1900 kr.
 • Armhuler 1000 kr.
 • Legger 2400 kr.
 • Lår 2700 kr.
 • Armer 2200 kr.

 

sol føtter ny

 

 

Vurderer du å teste hårfjerning med laser så er det på tide å starte, da du må ha 6-8 uker mellom hver behandling og du kan ikke gjøre dette når du er i solen på sommeren.

 

Stor takk til Laura ved Elite Helse, for utfyllende informasjon.