Du tenker kanskje at en hårføner kun skal tørke håret – raskest mulig?  Det har alltid jeg tenkt. Og jeg har dermed investert i hørfønere som tørker raskt og gjerne varmt.

En hårføner kan også være klumpete og vanskelig å håndtere ved styling. En del tradisjonelle fønere kan ha så høye temperaturer at det fører til varmeskader på håret. I tillegg er det også en risiko for at håret kan suges inn i hårføneren og blir sittende fast. Alt dette har jeg erfart selv, til min store frustrasjon. Heldigvis har jeg et hår som tåler det meste, men ikke alle har det. Når jeg ble overtalt til å teste en «riktig» hårføner merket jeg kjempeforskjell!

 

supersonic3

Invester i styrke, ikke varme!

Jeg er en frysepinn og har alltid elsket å tørke håret så varmt som mulig. Jeg har tenkt at håret tørker raskere da, og at det samtidig er veldig deilig med denne varmen. Men varmen er ikke viktig for at håret skal tørke og i tillegg gir deg ekstrem slitasje. Høy varme er ikke viktig verken for hurtigheten av tørkingen eller for resultatet. Bevar styrken, men senk varmen! Du vil merke forskjell på håret.

 

Varme velges etter hårtype

Hvis du likevel gjerne ønsker å bruke varmen på din føner så kan det være greit å vite at hvor varmt du velger å føne bør avhenge av hårtype. Kraftig varme egner seg først og fremst til tørking av veldig vått hår. I tillegg kan det brukes til tykt og sterkt hår, men beveg føneren hele tiden slik at den ikke «brenner» håret.

Bruk lav varme om du har tynt og svakt hår! Også når håret er delvis tørket/lufttørket bør du bruke mindre varme. I tillegg bør du alltid bruke kaldluft når håret er 80% tørt for å unngå at varmen skader håret.

Har du ekte krøller eller krøller håret med varme, bør du avslutte med kald luft for å «sette»  krøllene og søge for at de holder den spenstige fasongen så lenge som mulig.

 

IMG_3665

Ionefunksjon

Ionefunksjon innebærer at negative ioner skapes av en generator som nøytraliserer den statiske elektrisiteten som kan oppstå ved føning. Disse ionene bryter vannmolekylene og dermed tørker håret raskere. En føner med ioneeffekt vil også styrke leave in-produkters effekt, og gjøre håret glattere, mykere og mer glansfullt.

 

Fønerens motor er av betydning

Det finnes forskjellige motorer i fønere av høy kvalitet. En føner med høyt lufttrykk gjør det mulig å tørke håret raskt på lavere varme, som er mer skånsomt og sliter mindre på håret. For å sikre et holdbart resultat bør føningen avsluttes med kaldfunksjon, hvilket lukker hårstråets ytre skjellag og reparerer frisyren.
DC-motor: Standardhårfønere er utrustet med en DC-motor som har en noe lavere ytelse i lufttrykk. En DC-motor kan ha en livstid på 150-300 timer, og er ikke egnet for langt og tykt hår. Disse hårfønerne pleier ikke å ha riktig kaldluft og blir varmere jo lengre de er i gang.

AC-motor: Frisørens førstevalg, passer til både kort og langt hår. Profesjonell motor med kraftig ytelse og høyt lufttrykk. Levetiden for en AC-motor er 1000-2000 timer og de produserer riktig kaldluft. Denne typen fønere passer til langt og tykt hår og holder en jevn temperatur uansett hvor lenge den er i gang, samt at varmen kan tilpasses etter ulike hårtyper. De sterke motorene reduserer også tørketiden, hvilket er skånsomt for håret.

EC-motor (digital): Fremtidens teknologi er her; En digital motor med et eksepsjonelt lufttrykk. Disse har en ekstrem ytelse med høyt lufttrykk. De holder en kontrollert temperatur som aldri overstiger 70 grader, dette for å bevare hårets naturlige fuktnivå. Disse fønerne er perfekt for enhver hårtype, har riktig kaldluft og holder en jevn temperatur uansett hvor lenge den er i gang. Den digitale motoren har følgende kvaliteter: lang livstid, lav vekt, høy hastighet og maksimal kontroll. Motoren har en livstid på 10 000 timer og generer en lufthastighet på 208 km/h. Den holder en jevn temperatur uansett hvor lenge den er i gang og har riktig kaldluft.

 

IMG_3666

Viktig tilbehør

De smale munnstykkene konsentrerer luftstrømmen, slik at mindre områder styles mer effektivt. Disse skal brukes til styling. Motsatsen er volumstykker som gir naturlige lokker, da den bidrar til å spre varmen over større flater. Kaldfunksjonen og de smale munnstykkene skal brukes som avsluttende finish og sikring av frisyren.

 

IMG_3696

Keramisk føner

Disse avgir en infrarød, ikke skadelig varme som skal tørke håret meget skånsomt. Resultatet blir et sunt og glansfult hår som er lettere å style. I disse fønerne kan du faktisk bruke høy varme, uten at dette skader håret.

 

Varmebeskyttelse

Uansett hvilken hårføner du bruker må du alltid bruke et varmebeskyttende produkt først. Disse produktene finnes i serum, lotion og spray og du kan velge akkurat den som passer ditt hår – disse produktene skal kun beskytte og du skal ikke kjenne at de er i håret ditt.

 

image1

Dyson Supersonic – mitt valg

Den nye SupersonicTM-hårføneren fra Dyson har en hurtig og fokusert luftstrøm. Den er laget for å ligge godt i hånden, og gjennom noen enkle knapper reguleres temperaturen for å beskytte håret fra varmeskader.

Hårlaboratorium
Dyson er mest kjent for støvsugere. I tillegg til å bygge et toppmoderne hårlaboratorium har Dyson investert 50 millioner pund i utviklingen av Dyson Supersonic™. Dysons ingeniører har studert håret fra rot til spiss for å forstå hvordan det reagerer på påkjenninger, holder seg friskt og hvordan det kan styles best mulig. Jeg er veldig glad i produkter som utvikles på bakgrunnav behov og med faglig tyngde. I løpet av fire år har ingeniørene testet produktet på ulike hårtyper og bygget testrigger som mekanisk simulerer forskjellige tørketeknikker, siden disse kan være forskjellig rundt om i verden. Hittil har over 160 mil med hår blitt brukt til testing. Såpass grundig testing av fønere føles veldig trygt!

jstankard

 

Digital motor
Dyson Supersonic™ er utrustet med en patentert Dyson Digital V9-motoren, en motor som er Dysons minste, letteste og mest avanserte motor noensinne og som er utviklet av et team bestående av hele 15 motoringeniører fra Dyson som har fokusert kun på dette.
Motoren er opptil åtte ganger raskere enn andre hårføningsmotorer og halvparten så tung. Ettersom Dysons digitale motor er utviklet for å være kraftig, men fortsatt kompakt, er den liten nok til å plasseres i håndtaket i stedet for fønerhodet, hvor de fleste tradisjonelle hårfønerne har motoren. Dermed er Dyson Supersonic™ utviklet for balanse.

Jeg har vært så heldig å få teste denne føneren over tid og jeg elsker den! Jentene mine begynner å bli lei av å høre om dette hver gang jeg føner håret.. Den er lett å håndtere, selv med mine små hender. Jeg blir ikke utslitt i håndledde,t selv om mitt hår tar lang tid å tørke. Jeg har langt hår som alltid har satt seg fast i motor på andre fønere, dette finnes det ingen mulighet for med denne føneren. Mest av alt merket jeg veldig raskt forskjell på hårets kvalitet. Jeg trenger ikke lenger olje eller leave-in produkter – håret er silkemykt etter føning, det oppleves lett og mykt. Det er en merkbar forksjell på kvaliteten på håret og det føles mer som pleie enn slitasje å føne seg. Jeg er ikke betalt for å si dette : jeg ELSKER denne føneren!

Kr. 3999,-

jstankard

BaByliss Italian Range

 

BaByliss Italian Range er i stand til å produsere et mye høyere lufttrykk enn en standardmotor med samme antall watt. For enklere å forstå hårfønernes kraft måler derfor ytelse i km/h.

 

BaByliss Le Pro Express

En kraftig profesjonell AC hårføner som er forsiktig mot håret mens du tørker raskt og effektivt. Den tørker raskt – 120 km / t i vindhastighet og en kraft på 2300W.

De medfølgende slanke vindusdysene på 6 × 70 mm og 6 × 90 mm garanterer en komprimert og sterk luftmengde. Volumdysen gir naturlig belastning og volum. Med omsorgsfunksjonen får du redusert statisk elektrisitet, og håret blir mykt, glatt og glanset. Le Pro Express har tre hastigheter og tre temperaturer, inkludert kald luftmodus for å fikse frisyren. Føneren har en lang 2,7 m ledning, et praktisk håndtak, avtagbart filter og praktisk oppheng for enkel oppbevaring.

kr. 899,-

IMG_3694

BaByliss Pro Digital

Har økt ytelsesgrensene og skapt den helt nye revolusjonerende hårprofilen Pro Digital, med en digital motor som genererer maksimal luftmengde på 208 km / t!

Pro Digital styres elektronisk, og gir en ti ganger lengre levetid enn en tradisjonell motor og med en konstant effektiv temperatur på 70 ° C, og gir håret maksimal beskyttelse ved å opprettholde sitt naturlige fuktighetsnivå. Det høye nivået av ioner nøytraliserer statisk elektrisitet som noen ganger oppstår i håret når du føner. Effekten blir jevnere og glattere.

kr. 1499,-

 

IMG_3695

 

En god føner er ofte nøkkelen til en flott frisyre!

En føner av god kvalitet uansett pris bør ha: Ionefunksjon, sterk motor, høy prestasjonsevne og varm- og kaldfunksjon. Jeg er rett og slett forelsket i min føner fra Dyson og gleder meg til å se langtidsresultatet av et hår som ikke «stekes» eller rykes av. Jeg hadde aldri trodd at en føner hadde så mye å si, faktisk!

 

Image-2-1

Her er jeg stylet med en BaByliss Pro Digital – jeg tester GJERNE denne videre! Elsket resultatet og følelsen i håret, som varte lenge!