Vi har for lengst sett trenden med «sheet masks»  i sosiale medier. Det sies at sheet masks først ble oppfunnet i Korea, i likehet med en rekke andre  hudpleieprodukter. Ikke så merkelig, kanskje, at mye kommer fra den kanten for tiden, siden regjeringen der støtter forskning på kosmetikk med flere milliarder kroner årlig, og kvinnene i landet bruker mer penger på dette enn noen andre i verden. Der er det er helt vanlig å ha hudpleierutiner som består av opp mot 10 steg, de har nesten 2000 koreanske kosmetikkmerker å velge mellom.

IMG_3371

 

Fordeler med arkmasker:

 1. Som du skjønner varierer arkmasker like mye som andre masker i effekt, men når du først har funnet de som er dynket med gode ingredienser vil du få mye ut av disse maskene.
 2. De er praktiske. Du kan lett ta med deg en enkelt maske i vesken eller på reise.
 3. Hygieniske, du er kun i kontakt med den ene masken du benytter, den kastes etter bruk.
 4. Ingen blanding og søling med overskuddsprodukt, den åpnes, legges på og kastes. Veldig effektivt.
 5. De er pleiende. På høyde med andre masker, men velg også her etter en titt på ingredienslisten
 6. De er økonomiske;  du kan velge å kjøpe en enkelt maske. Du kan også kjøpe flere forskjellige masker, uten at det blir for dyrt, hvis du ønsker å variere effekten.
 7. Ikke behov for vann : masken kan legges hvor som helst og når som helst da du ikke trenger vann for å fjerne rester etterpå. Den kan legges på i sengen før du sovner, på flyturen, på stranden og på hytta.

 

The cosmetologist for procedure of cleansing and moisturizing the skin, applying a sheet mask to the face of a young woman in beauty salon.Cosmetology and professional skin care.

 

Disse «arkene» dynket med forskjellige ingredienser er morsomme på bilder, men hva gjør de egentlig med huden? Jeg har testet en del forskjellige merker og det er helt klart forskjell på maskene. De er alle fine på bilder, men innholdet av aktive ingredienser varierer.

 

Mine favoritter:

Thalgo M Ceutic Essential Regenerating mask

100% sterile plantebasert bio-cellulose med 36 essensielle næringsstoffer gjør denne masken 10 ganger så effektiv som en vanlig maske. Ekstremt absorberende pga. den unike nano strukturen. Absorberer opp til 100 ganger sin egen tørrvektDenne masken setter i gang hudcellenes regenerasjon, øker hudcellenes metabolisme og passer perfekt etter en sterk behandling.

kr. 1100,- for 6 masker.

IMG_3309

Swiss Clinic face perfecting dry mask

Face Dry Mask er en tørrmaske som kan brukes tre ganger. Masken har en patentert vannfri teknologi og inneholder hele 87 % aktive ingredienser som dessuten virker i hele åtter timer etter selve behandlingen. La masken virke i 15 minutter for å redusere rynker og fine linjer, fuktighetsbevare og forynge huden og få en jevnere hudtone. Masken kan også brukes ved behov når du ønsker en umiddelbar glød i huden. Kun 15 minutters behandling og ansiktet trenger ikke å skylles etterpå, la ingrediensene virke videre.

kr.  290,-

IMG_3400

 

Guinot Masque Eclat Lifting

En helt genial ansiktsmaske som kan brukes av alle. Gir et umiddelbart løft og jevner ut linjer og rynker. Kan brukes dagen før en spesiell anledning.  Dette er en filtmaske, og ingrediensene skal kun ligge og godgjøre seg på huden. Denne masken er derfor helt super å bruke etter en behandling med for eksempel skinpen, dermapenn eller dermaroller. Denne kjenner jeg jobber, den ble desidert en av mine favoritter!

Kr 150,-

 IMG_3589

Murad Hydro-Glow Aqua Peel – boost fuktigheten i huden med 400%

A fresh take on exfoliation: this 2-step system instantly gives skin a gentle peel and intensely infuses hydration. Revitalize dull, dehydrated skin and reveal a smoother, brighter complexion with a youthful glow.
649,-

IMG_3377

MASQ+ Bubble & Cleansing foam

Kommer i 5-pk
En unik, skummende/ boblende maske som renser i dybden. Inneholder Allantoin, Glycerin og ekstrakter fra bringebær, jordbær, bjørnebær, tranebær
Veil. ut. pr stk: 119,-

IMG_3397

MASQ+ Soothing & Calming

Kommer i 6-pk
For sensitiv hud, også ideel ved solbrenthet.
Inneholder Aloe Vera, Trollhassel og Vitamin B3.
Veil. utpris: 499,-

IMG_3395

MASQ+ Rejuvenating & Moisture

Kommer i 6-pk
For en tørr og stresset hud.
Inneholder Hyaluronsyre, Trollhassel og Vitamin C & E
Veil. ut pris: 499,-

IMG_3396

 

MASQ+ Firming & Nutrition 6pk

Kommer i 6-pk
For voksen, tørr hud som ønsker mer elastisitet.
Inneholder Collagen, Ginko Biloba og Vitamin C & E
Veil. utpris: 499,-

IMG_3394

Patchology

Denne serien garantere et meget høyt kvalitetsnivå på alle deres produkter. Patchology’s produkter er spesielt designet for å gi din hud et boost i en travel hverdag og er et godt supplement til hudpleie i salong. Patchology er et merke fra USA, som via deres patent på flash masker har høstet veldig god omtale i flere internasjonale medier. De mener du skal både se og kjenne effekt etter bruk av produktene.

Maskene behøver kun å sitte på i 5 minutter for optimal virkning. Derfor passer produktene til en travel hverdag. Med Patchology sin masketeknologi akselereres det unike serumet og de essensielle ingrediensene trekker langt hurtigere og dypere inn i huden.

 

IMG_3402

 

De beste alternativene til en billigere penge:

Erborian Ginseng Shot Mask

Hovedingrediensen i Ginseng-produktene fra Erborian er White Ginseng-kompleks, en miks av ginseng, lakris og ingefær. Disse ingrediensene har antioksidant-egenskaper, tilfører fuktighet og har en beroligende effekt på huden. Erborian Korean Skin Therapy Ginseng Shot Mask er en «sheet mask» eller dukmaske, som gir en umiddelbar oppstrammende effekt. Masken skal virke nærmest som en ungdomskilde som umiddelbart:

 • Reduserer synlige rynker og fine linjer
 • Gjør at huden føles fastere
 • Gir mer glød til huden
 • Gjør huden glattere

kr. 69,-

IMG_3590

Eleni og Chris ansiktsmasker

Disse maskene er basert på skandinaviske ingredienser og er et tillegg til resten av produktene fra denne serien. Det er laget 5 ulike sheet masks i denne serien: 2 Age Renewal Bio-Cellulose-masker for ansikt og øyeparti, og 3 unike Sincell-masker for ansikt som fokuserer på glød, fukt og detox.

Glow Since Mask  (Glød)

Skal redusere pigmentflekker, jevner hudtonen og gir en klar og strålende hudoverflate. Antioksidanter beskytter huden mot oksidering og tidlig aldring, mykgjør, reparerer og fukter. Nøkkelingredienser: Multeekstrakter, skandinavisk isbrevann, SEA3Oil, havreekstrakt, kaffebønneekstrakt og ekstrakter fra bringebær.

Kr 79 pr. stk. kr.  399/ 6 stk.

IMG_3384

Detox Sincell Mask  (Detox)

Denne oppkvikkende og stimulerende arkmasken er spekket med skandinaviske ingredienser som beskytter huden mot toksiner og frie radikaler uten å fjerne de essensielle fettsyrene som finnes naturlig i huden. Skal bekjempe og forebygger aldring av huden, fukte og virke beroligende, er energigivende, anti-bakteriell og reparerende. Mask bidrar til å balansere huden, noe som får den frisk og strålende. Nøkkelingredienser: Skandinavisk isbrevann, SEA3Oil, ekstrakter fra grapefrukt, havre og lakrisrot.

Kr 79 pr. stk. kr.  399/ 6 stk.

IMG_3385

Hydrating Since Mask (Fukt)

Skal forsterke den naturlige fuktighetsfaktoren ved å forbedre hudens evne til å holde på vann. Skal mykgjøre og gjenopprette og booste fuktnivået i huden. Gjør huden sunn, frisk og ungdommelig, beroliger og reduserer fine linjer. Nøkkelingredienser: Skandinavisk isbrevann, SEA3Oil, Epleekstrakter, kakaosmør, hyaluronsyre og salviebladekstrakt.

Kr 79 pr. stk. kr.  399/ 6 stk.

IMG_3386

Bio-Cellulose Age Renewal Face Mask/Eye mask

Bio-cellulose er en helt unik arkmaske-teknologi.  Arkmaskene inneholder unike skandinaviske ingredienser og benytter en bio-cellulose-teknologi som pleier huden på en helt egen måte. Maskene (én for ansikt og én for øynene) følger ansiktskonturene som et ekstra hudlag og gir en velbalansert og intensiv tilførsel av effektfulle ingredienser.

 • Multeekstrakter: dokumentert anti-aldrende effekt og øker cellefornyelsen med 22% etter 24 timer. Reduserer rynker og fine linjer og gjør huden gjennomfuktet.
 • Skandinavisk isbrevann: opprettholder hudens osmotiske balanse, stimulerer, oppfrisker og vitaliserer.
 • Kaviarekstrakt: forbedrer hudens elastisitet, forhidrer hudskader og øker fuktnivået.
 • Samt sølvoksid, blomsterekstrakter fra japansk kirsebær og strandfennikel, vitamin E.

NB: Bio-Cellulose Age Renewal-maskene inneholder ikke konserveringsmidler, parfyme eller mineraloljer!

Slik brukes Age Renewal Bio-Cellulose Mask: Rens og tørk huden. Ta av det hvite nettet. Påfør masken. Det blå nettet skal vende utover. Ta av det blå nettet. Trykk vekk luftboblene mellom huden og masken slik at hele ansiktet er helt dekket av masken. Fjern masken etter 15–20 minutter og masser forsiktig, slik at overflødig produkt trekker inn i huden. Bruk masken 1–2 ganger i uken for best mulig resultat.

 • Bio-cellulose Age Renewal Face Mask: kr. 179 pr stk, kr 799/ 6 stk.
 • Bio-cellulose Age-Renewal Eye Mask: kr. 69 pr stk, kr.  349 6/ stk.

IMG_3378

MasqueBar

MasqueBar er et innovativt og eksklusivt skjønnhetsmerke med ingredienser som bringer frem det beste i huden din. Serien er utviklet i Korea, et ledende land innen skjønnhetsindustrien, som har resultert i en K-beauty-trend som er sterkere enn noen sinne. MasqueBar gir deg muligheten for en prisgunstig og luksuriøs spaopplevelse hjemme. Så koble av et lite øyeblikk, og bli med inn i en annen verden!

Jeg har testet Brightening Sheet mask og Dark Circle reduser. Maskene selges i pakker med 3-5 stk og koster fra kr 125-129,-

IMG_3388

Masker til kropp:

Swiss Clinic Hand Dry Mask Treatment

Patentert vannfri teknologi med bruk av 87% aktive ingredienser. Masken skal ligge på i 15 minutter og jobber likevel i huden 8 timer etter at den er fjernet. Hver maske kan i tillegg brukes tre ganger. Den fukter og gjenoppretter barrierefunksjonen på huden og du vil merke at den tilfører dine tørre hender masse fuktighet.

kr. 290,-

IMG_3198-1

Le Mini Macaron Sweet Mandarin Hand

En nærende håndmaske med innhold av appelsin og ginko billoba. Gir deilige, myke hender!

Kr. 54.00

IMG_3407

Le Mini Macaron Rose Nail Mask

Perfekt til tørre neglbånd og negler som lett knekker! Fukter med lavendel og rose ekstrakt.

Kr. 49.00

IMG_3406

Tips: Bevar sheet masken i kjøleskapet, da vil den være fantastisk kjølende på huden. Perfekt til en stresset, solbrent eller sliten hud.