Jeg vet ikke hvor mange mail jeg har fått om irritasjoner i underlivet. Veldig mange sliter med dette og rådene om ullundertøy, riktig vaskemiddel til undertøyet og riktig intimsåpe er ikke alltid nok. Det ble derfor en skikkelig tankevekker når jeg var på lanseringen av Ginger Organic. Selvfølgelig har truseinnlegg, bind og tamponger stor betydning! Hvorfor har jeg ikke tenkt på dette før?

woman legs and shoet romance skirt over white

Ginger Organic

Et dansk merke som produserer økologiske tamponger og bind laget av sertifisert 100% økologisk bomull. Ginger Organic sine bind, truseinnlegg og tamponger inneholder ikke skadelige kjemikalier, klor eller parfyme. Ginger Organic er de eneste økologiske bind, tamponger og truseinnlegg i hele verden som har oppnådd alle gjeldende sertifiseringer: Nordisk Svane, EcoCert, GOTS, AllergyCertified og FSC.

 

IMG_3523

Hvorfor Ginger Organic?

Fordi behovet for intimprodukter som ikke gir allergi eller irritasjon er voksende. Noen er så allergiske at de ikke kan bruke ordinære tamponger og bind i det hele tatt og da finnes det ikke mange alternativer på markedet. Når noen fastleger anbefaler hjemmeproduserte bind (ja, dette er gjengitt i mail fra mine leserne..)forstår man at det er marked for noe naturlig.

Image-2

Fakta om bruk av intimprodukter:

  • En gjennomsnittlig mensperiode varer i 3-7 dager.
  • Vi menstruerer som regel fra vi er 13 til vi er 51 år, minst..
  • Dette tilsvarer 2280 dager med menstruasjon i løpet av et liv, eller 6,25 år!!
  • Hver kvinne bruker ca 11900 bind eller tamponger i løpet av et liv.

 

IMG_3527

Ikke bruk plast!

Ginger Organic bruker ikke sterke væskeabsorberede kjemikalier eller cellulosemasse i sine produkter. Er du klar over hva de masseproduserte produktene egentlig inneholder? Og hvordan de behandles for å føles så nær bomull som mulig. Ja, noen føles heller ikke som annet enn ren plast. Det sier seg selv at daglig eller månedlig bruk av dette er irriterende rett på slimhinnen. Ville du putte så mye syntetisk i munnen eller på leppene? Neppe…

 

Image-1

 

Alle produktene til Ginger Organic er 100% økologiske og 100% biologisk nedbrytbare.

Foruten et topplag og en kjerne som er laget av 100% bomull, er også innpakningen nedbrytbar da den fremstilles av fri maisstivelse. Denne stivelsen blir til damp under forbrenningen. Den sårbare huden i dette området får luft, fordi det ikke finnes syntetisk materiale i produktene. Dette hjelper på varme, rødme og irritasjon og minsker bl.a. risikoen for sopp. Tampongene får du med eller uten innføringshylse. Tråden i tampongene er selvfølgelig også 100% økologisk bomull.

 

Image-3

 

Dette besvarer så manges spørsmål om allergi og irritasjon i underlivet. Jeg har selv testet produktene og de føles helt annerledes en konvensjonelle produkter. Og i tillegg tar du vare på miljøet! Produktene kan kjøpes på MENY, ulike helsekostbutikker og på nett. Prisene ligger på mellom 40 og 50 kr. Prøv du også!

Hverdagsvalg er viktige valg fordi det er så mange av dem!