Opplever du at uansett hva du gjør med mascaraen så sitter den ikke pent på? Det finnes noen enkle triks som er viktig å følge. Uten disse hjelper det ikke hvor dyr mascara du bruker, den vil ikke se bra ut.

 

Close-up of separating and curling lashes process with mascara brush

Gammal mascara?

Det er litt vanskelig å kvitte seg med favorittmascaraen, ikke sant? Dette er likevel et av produktene du bør bytte ut ofte, da de lett samler bakterier. Mascara bør byttes ut etter 3-6 mnd, avhengig av hvor ofte du bruker den. Bakterier så nær øyet fører lett til øyebetennelse og irritasjon.

 

Ikke pump luft inn i mascaraen

Pumper du mascarabørsten opp og ned  hylsteret for å få mest mulig produkt på den? Dette pumper unødvendig mye luft ned i produktet og vil på sikt tørke ut mascaraen din raskere. Vil du ha mer produkt på børsten kan du heller vri kosten rundt mens du holder den nede i hylsteret.

 

Woman applying mascara on her long eyelashes

 

For mye produkt på kosten.

Får du for mye produkt på kosten vil dette gi et klumpete resultat. For mye produkt på enden av børsten fører ofte til en irriterende mascaraklump ved øyekroken. For å unngå for mye produkt kan du skrape børsten på hylsens åpning eller tørke den litt på en Kleenex før påføring.

 

For mange lag med mascara

Jo flere lag mascara, desto mer klumpete og stivt blir resultatet. Ønsker du et naturlig resultat er ikke dette trikset for deg. Det finnes derimot mascaraer det er lettere å legge i flere lag enn andre, uansett bør du aldri vente til mascaraen har tørket før du legger neste lag.

 

mascara liten

 

Riktig farge

Alle bruker sort mascara. Ideen er nok at alle vipper synes bedre med sort farge, men dette kan også virke hardt og helt mot sin hensikt. Blå mascara fremhever blå øyne perfekt, mens en burgunder variant er virkelig fin til grønne øyne. Nå finnes det en rekke sorte mascaraer med en touch av farge – disse tør alle prøve seg frem med. Jeg lover at du vil se at dette ser bedre ut enn den helt sorte mascaraen.

 

Riktig påføring

Jobber du riktig med børsten? Hvis du ikke får dekket hele vippen, fra rot til tupp kan det resultere i at vippene ser korte ut. Husk å starte påføringen helt nede ved vipperoten, påfør med litt skjelven bevegelse (sikk-sakk) samtidig som du ruller børsten som om du grer vippene. På denne måten dekkes vippehårene optimalt og vippene fremstår fyldige.

 

Lykke til!