Er du en av de som synes sauna er ganske deilig, men akk så kjedelig? Jeg virkelig nyter både sauna og det meste et SPA ellers kan by på. I varmen slapper min kropp av fullstendig og det gir meg så mange helsemessige fordeler i flere dager etterpå. Jeg var likevel ikke klar over at det faktisk burde komme på blå resept.

Studier viser at opphold i Sauna reduserer risikoen for Alzheimers og dement.

Et studie fra universitetet i Øst Finland har fulgt menns helse i over 20 år. De fant at de som benytter sauna 2-7 ganger pr uke hadde 66% mindre sjanse for å utvikle alzheimer eller demens. Omfattende studier som dette resulterer i flere konklusjoner, men for å understreke denne delen av studiet vil jeg vise til flere studier i samme gate:

IMG_9048

Dokumentert effekt av sauna

  1. I 2016 publiserte et finsk universitet et studie gjort på 2315 menn over 20 år. En del av studiet viste at de som benyttet sauna 2-7 ganger i uken hadde 66% mindre sjanse for å utvikle demens eller alsheimer. Resultatet skyldes Sansynligvis at sauna øker blodsirkulasjonen, reduserer blodtrykket og inflamasjon.
  2. Et studie i Toyama, Japan, viste at sauna bedrer utholdenheten ved trening. Ved å føre til at hjertet pumper blod rundt i kroppen raskere vil også en kropp holde lenger før den blir sliten.
  3. En studie fra Nishi Kyusyu universitetet i Japan viser til redusert smerte hos smertepasienter etter fire uker med infrarød varme etterfulgt av sauna.
  4. En mindre studie utført av Montreal Heart Institute viser at høyt blodtrykk kontrolleres allerede etter en enkelt tur i sauna. Effekten varte en stund og det pågår videre forskning for å dokumentere langtidseffekten.
  5. Et annet janapns studie viser at 3 uker med sauna, i kombinasjon med undervannsaktiviteter bedrer livskvalitetetn til kvinner med fibromyalgi betraktelig.

IMG_2132-1

 

Jeg elsker sauna! Jeg slapper aldri bedre av enn når kroppen blir gjennomvarm og det gjør underverker hver gang jeg fåt til et besøk. Dette skal jeg helt klart gjøre mer av nå når jeg vet hvilken investering det er i fremtidig helse. Husk at du ikke nødvendigvis må sette av en hel dag til et besøk i SPA. Jeg stikker ofte innom et par timer før eller etter jobb og det føles faktisk som en liten «mini-ferie» for kroppen. Jeg lever lenge på dette etterpå – helt tydelig forebygger jeg også en del alvorlige helseproblemer.

 

47301

Kilde:

http://www.wellnessevidence.com/wellnessevidence/sauna/spotlight