Vi tenker umiddelbart på linjer i ansiktet når vi hører om botox. Da glemmer vi at botox har vært brukt i lang tid til behandling av lidelser muskulært. Botox har f.eks. lenge vært brukt i behandling av epileppsi. Med god effekt og til god hjelp for pasienten. Og det finnes så mye mer botox brukes til.

Mesotherapy. Beautiful woman gets an injection in her face.

Effekt av botox, utover rynkebehandling

En rekke mennesker i min nærmeste omkrets får botox, med effekt på helt andre ting enn linjer. Her lister jeg opp noen eksempler, i samarbeid med flinke Linda fra Signaturklinikken i Lilletsrøm.

«Jeg hadde fikk botox i nakke og skulder etter en skade. Jeg hadde så vondt at jeg spente hele området og dette roet seg svært raskt etter injeksjon med botox. Smertestillende hjalp meg ikke. »

«Jeg har tunge øyenbryn, særlig når jeg stresser og er sliten er de så tunge at jeg får vondt i hodet. Når det settes botox mellom bryn, i ytterkant av øyne og i etterkant av brynet slapper disse musklene helt av og jeg føler meg ikke tung og sliten. Det er imidlertid viktig at dette settes riktig slik at brynenen ikke henger mer enn nødvendig.»

«Jeg får satt botox under armene for å unngå enorm svetteutvikling, somhar plaget meg i mange år.»

«Ved en tilfeldighet fant jeg ut at botox er redningen for min migrene. Jeg hadde ingen ide om at effekten skulle være så fantastisk. Jeg setter heller botox hver 5.mnd (dette er individuellt) enn å gå på medisiner som gjør meg salpp og utilpass like lenge som selve migrenen varer. »

«Jeg har lidd av fryktelige spasmer i musklene i nakke og skulder i 30 år. På en skala fra 1 til 10, hvor 10 er total smertelindring kan en kiropraktor oppnå en 2, som varer noen få uker. Botox settes fra skulderbladet til nakken og gir meg en lindring på ca 8, og dette vedvarer i flere måneder. Jeg har fått et nytt liv med så reduserte smerter.»

 

dsc_0272

Jeg har selv fått botox i kjevemusklene i en periode med mye stress hvor jeg spente kjeven så mye at til og med nakken verket. Dette gjorde underverker for meg!

Image-1

Takk til Linda Hammer Johansen fra Signaturklinikken i Lillestrøm!