Lurer du på hvorfor parfymen din ikke sitter lenger enn 30 min? Eller hvorfor den ikke lukter helt som den gjorde når du kjøpte den? Her kan du lese noen enkle triks for å få maksimalt ut av din duft:

 

IMG_6440

 

Er parfymen det siste du påfører før du løper ut døren? Parfymen skal helst påføres huden før du kler på deg, den kan gjerne hvile på huden i 10 min før den kommer i kontakt med klær. Dette for at parfymen skal få utvikle seg slik den er ment.

Mikser du flere dufter? Dette vil forstyrre den avanserte utviklingen av en bestemt duft og kun gi inntrykk av «for mye lukt».

Gnir du håndleddene sammen etter påføring? Dette skal ikke gjøres da du knuser og overoppheter duftnotene som ikke får utvikle seg riktig

Påfører du kun på håndleddet?  Det kan være lurt å påføre flere områder (pulspunkter som håndledd, bak ørene, bak knær og til og med i håret) for at duften skal få en helhetlig effekt av alle sine noter. Husk bare at du ikke bruker for mye parfyme, men fordeler mengden på flere områder. Slik vil den vare lenger.

Tester du parfyme på papir? Dropp papiret når du tester, papiret lar ikke parfymen utvikle seg på samme måte som huden og pulsen din gjør og dette gir deg dermed inget inntrykk av om parfymen passer deg. Bruk gjerne papiret for å finne frem til «finalistene» som du så tester rett på huden.

Bruker du riktig dufttype? Det er viktig å teste parfymen på kroppen før du velger din duft. Du skal velge ut fra hjertenoten, denne får du ikke med deg på et papir eller kun etter kort testing.

Hvor oppbevarer du parfymen?  Som med alle hudpleieprodukter og makeup skal heller ikke parfymen oppbevares i kjøleskapet eller på for varmt bad. Romtemperatur er perfekt for god holdbarhet, så kanskje soverommet er en løsning?

 

White bottle of wedding parfume with costume jewelry

 

Parfyme på klær?

Noen velger å paføre parfymen på klærne i stedet for på huden. Da er det viktig å vite at parfymen ikke utvikler seg som på huden. Prøv parfymen på klærne slik at du vet hvordan den dufter en hel dag. Test først på et plagg som ikke er nytt, da parfyme kan sette flekker. De som velger dette gjør det ofte fordi de ikke tåler parfyme på huden eller fordi de lett får pigmentflekker av å bruke parfymen på huden.

img_5338

Parfyme i håret?

Å bruke parfyme i håret – med måte – er ikke dumt. Den vil feste seg til hårprodukter og dermed sitte lenger.