Blushfellen har vi alle gått i fra tid til annen. Å legge på for mye eller for lite blush ødelegger faktisk resultatet av din make-up ellers. Det værste er vel å oppdage at du går rundt med svært unaturlige fartsstriper i kinnene? I motsatt tilfelle kan blush, som er riktig lagt, gi deg en fantastisk glød! Her er noen enkle regler å forholde seg til:

20170508_101554-01

Foundation før blushen!

Ikke bruk for sterk kontrastfarge!

Når du ser en fantastisk look i et magasin, husk at dette ikke nødvendigvis tar seg like godt ut i dagslys. Make-up artister tryller med farger og de kan få enhver til å gløde med farger vi absolutt ikke bør bruke en vanlig hverdag. Bruk av sterke kontrastfarger vil som regel bare gi deg et grått utseende i vanlig dagslys. Er du riktig uheldig vil det i tillegg streke seg og se svært unaturlig ut.

Bruk tander blushfarger og bygg pigmentet sakt opp, lag for lag, på kinnbena. På den måten kan du kontrollere når fargen synes nok til at den bare gir deg en naturlig glød. Det er mye lettere å bygge fragen lagvis enn å fjerne for mye farge som allerede er lagt. Er du lys i huden kan du prøve deg på en lys rosa eller fersken farget blush, har du olivenfarget hud kan du prøve varmere fargetoner som f.eks. en bronzer. den mørke hudtypen vil se naturlig ut med en plummefarge eller en bærfarget blush.

 

Blend fargen!

Husk at blush skal gi deg en naturlig glød! Det skal ikke se ut som fartsstriper. Blend fargen i lokket på blushen eller i hånden, slik at den fordeles jevnt i kosten og ikke legger igjen all farge der du først berører huden. Du bør i tillegg forsøke å legg igjen mer farge på kinneplet enn du legger oppover mot hårfestet.

IMG_7777

Unngå glitter!

Med mindre du skal på fest bør du unngå blush med masse glitter. På fest kan det være lekkert med glitter med til hverdags ser absolutt ikke naturlig ut! Jeg elsker glitter, men her er jeg svært forsiktig da glitter har en tendens til å legge seg i linjene. Det finnes imidlertid såpass finkornet glitter at det bare gir en touch av glød – be om å få teste blushen før du kjøper dette slik at du ser hvordan produktet oppfører seg på huden.

 

IMG_7776

 

Føler du at huden ser for tørr og gusten ut med vanlig blush? Forsøk en kremvariant som gir en mer «fuktet» touch. Eventuelt en highligter som gir litt ekstra glød til hele looken.

 

Blush gir fantastisk liv til ansiktet! Hvis du bruker den riktig..