Jeg er avhengig av concealer! Etter at jeg fikk barn, kom de mørke ringene under øynene. De ser ikke ut til å forsvinne og jeg dekker de hver dag. Jeg har testet en rekke produkter og har etter hvert funnet ut hva som fungerer best for meg. I tillegg er det helt klart noen triks du bør lære deg slik at du ikke ender med mer concealer i linjene enn over det mørke området:

Portrait of a sensual young blond woman isolated on white background

 

1. Velg riktig type concealer

Dette er halve jobben… Det finnes i hovedsak to typer concealere. Flytende concealer passer best til tørr hud, mens tykkere/kremet konsistens egner seg best til fetere hud.

IMG_2465IMG_2468

Første bilde uten foundation og concealer, andre bilde med BB Cream og lett dekkende Concealer.

 

2. Velg riktig merke

Prøv å finne en concealer som ikke tetter porene dine, men som likevel dekker best mulig. Velg en farge som passer din hudtone, heller litt for lys enn for mørk.  Noen makeup serier bruker ikke ingredienser som irriterer huden eller tetter porene, her kan du trygt finne din concealer.

concealer prod low

3. Hva skal du dekke?

Skal du dekke mørke ringer, velg en concealer med rosa eller fersken tone. Gul undertone kan også med fordel dekke mørke partier, særlig om din hud er litt mørkere. Skal du dekke røde områder velger du en concealer med grønn tone. Velg en concealer som er en tone lysere enn din foundation.

  • Grønn: Dekker røde områder.
  • Rosa: Jevner hudfargen og dekker mørke ringer.
  • Gul: Dekker mørke partier på oliven- eller mørk hud og gir en klar hudfarge.

 

4. Forbered huden

Før du går i gang med concealer, forbered huden ved å rense og påføre en god fuktighetskrem og en primer.  Jo mer pigment det er i din concealer jo mer sannsynlig er det at den legger seg i fine linjer og rynker. Derfor anbefaler jeg en fuktighetskrem som plumper og fyller huden med fuktighet, samt en primer som gir deg en jevn overflate å jobbe med.

Young charming woman with long brown ponytail using cream on white background in studio

5. Påfør concealeren etter at du har lagt foundation

Når du legger foundation først vil du oppdage at du ikke trenger like mye concealer.  Gjør du dette omvendt vil du fjerne mye av concealeren når du legger foundation.

 

6. Teknikken

Den mest flatterende måten å legge en concealer på er å “tegne” et triangel under ditt øye, med bunnen under øyet og spissen mot kinnet. Denne formen dekker ikke bare mørke ringer, men gir ansiktet et lite løft på kjøpet. Det trekker oppmerksomheten oppover, noe som er lurt å tenke på når huden fristes til å følge tyngdekraften.

concealer low

7. Klapp, ikke smør!

Produktet legger seg penere på huden om du klapper det på I stedet for å smøre det utover. Smøringen har en tendens til å fjerne produktene du bruker under, samtidig som det går med mer concealer.

 

8. Concealer på kviser

Bruk første en grønn concealer, dekk deretter dette med en concealer som passer din hudtone. Bruk en liten pensel når du påfører den grønne concealeren, KUN på kvisen og ikke på området rundt. Slik unngår du spredning av bakterier.  Bruk en Q-tip når du klapper på concealeren som passer din hudtype. Blend dette inn i foundation og hudfargen ellers før du bruker et transparent mattende pudder for ekstra holdbarhet.

Beautiful woman with perfect skin

9. Forsegl concealeren

Bruk en liten kost til å påføre et transparent pudder over concealeren, for ekstra holdbarhet og for å hindre at concealeren renner ut.

 

Lykke til!