Ganske ofte hører jeg noen snakke om «hun som har leppa full av Botox». La oss bare få avklart med det samme at hvis du har leppene full av noe (slik at de buler ut og dette er synlig for oss andre) så er det ikke snakk om Botox, men en form for filler.

I 2015 ble det satt over 62000 enheter med injeksjoner i Norge, på verdensbasis fikk over 23 mill. mennesker utført en form for kosmetisk injeksjon. Dette er allerede «stuerent» og flere enn de du kan se det på benytter seg av dette. La oss se på hva du bør vite om injeksjoner hvis du vurderer å teste dette selv.

Mesotherapy. Beautiful woman gets an injection in her face.

Hva er Botox?

Botoxer et merkevarenavn på giften botulinum toxin type A som brukes innen medisinsk behandling. Sinnarynken i pannen mellom øyenbrynene er den rynken som aller oftest blir behandlet med botox. Et annet vanlig område er smilerynkene på utsiden av øynene  og ”tvers over-rynkene” i pannen. Andre populære områder er linjer og rynker på overleppen og sure munnviker.

 

Hva er fillers?

En filler er en kunstig fremstilt, legemiddelklassifisert gele som injeseres i hudesn dypere lag for å fylle ut vevet. De fleste fillermerker inneholder hyaluronsyre, et stoff som allerede finnes i kroppen. Hyaluronsyre trekker til seg og binder fuktighet i huden. Kun små mengder skal til for å oppnå en generell foryngende effekt. Type filler velges ut fra område som behandles og ønsket effekt. Hvor dypt de injeseres avhenger også av område og behandling. Det skal injeseres av lege eller spesialutdannet syykepleier, med høy kompetanse innen kosmetiske injeksjonsbehandlinger. Det benyttes betraktelig mindre mengde i en rynkebehandling enn f.eks. til forstørrelse av en hake.

Fillers har lenge vært forbundet med store lepper og høye kinnben, en noe unaturlig look. Mange er livredd denne effekten og tør ikke tenke på å utsette seg for dette. Nå er det likevel slik at det er enormt mange mennesker som få satt fillers. Grunnen til at du ikke kan se det er jo at de har fått utført dette riktig, av rett personell, i rett område og med rett filler i riktig dybde. Blir dette utført riktig skal ikke noen kunne se at du har gjort noe og hvor, men bare at du ser generelt freshere ut.

Trenden har utviklet seg. Før dreide de seg om å fylle opp lepper og linjen mellom nese og hake (nasadiagonale lijene). Nå ser vi at Skinbooster er mer populært. Her får du en slags hudforyngende fuktbehandling som gir en generell fornyelse til hele ansiktet.  Her reguleres fuktbalansen i huden og resultatet ser veldig naturlig ut, som om du har sovet en veldig god natt (eller flere).

Mesotherapy. Beautiful woman gets an injection in her face.

Hvordan brukes fillers?

  • Fyller ut og minsker rynker og linjer i ansiktet.
  • Forsterker konturer i ansiktet som er visket litt ut eller aldri har vært tydelige, som hake, kinnben, kjeve eller lepper)
  • Glatter ut ujevnheter som arr og groper i ansiktet.
  • Skaper symmetri i ansiktet.
  • Øker volum i utvalgte deler av ansiktet

 

Viktig:

En filler erstatter ikke et kirurgisk inngrep. Et ansiktsløft er en langvarig endring, mens en fillers effekt avtar, avhengig av hvilken filler du har brukt og hvor i ansiktet den er satt. Dette er mer midlertidig. En touch-up etter 6-9 måneder, og etter hvert årlig, er vanlig.

Woman Having Botox Treatment At Beauty Clinic

De mest kjente fillers på markedet er:

Restylane, Juvederm, Teosyal og Radiesse.

 

Hvor bruker man fillers?

Fillers kan brukes der det er behov, men mest vanlig er det å bruke de på hals, ansikt, bryst og hender. Der du ønsker å fylle ut linjer eller øke volum, som f.esk. i leppene.

filler sprøyte

Bivirkninger:

I likhet med alle tilsvarende behandlinger registreres bivirkninger, men det rapporteres om så få komplikasjoner at behandlingen regnes som trygg, hos kvalifisert personell. Ømhet og hevelse like etter behandling er vanlig. Blåmerker kan forekomme.  Den vanligste bivirkningen, selv om den er sjelden, er klumpete resultat. Dette skyldes dårlig plassering av produkt. Er du allergisk bør du likevel alltid konsultere lege før du begir deg ut på slik behandling.