Ofte putter vi bare føttene i sokker og sko på vinteren og glemmer de helt til de skal i sommersko igjen. Med bare noen enkle grep kan du gå gjennom hele vinteren med sunne, velpleide føtter. Du vil dermed unngå problemer med hud og negler, samtidig som det blir langt enklere å få et lekker resultat å putte i åpne sandaler til sommeren.

 

Image-1-1

 

Min faste fotterapeut, Beate Neumann, driver Horten Hudpleieklinikk og Sandvika hud- og kroppssenter og har lang erfaring i faget. Hun forteller at det faktisk er ganske enkelt å holde føttene velstelt hele vinteren. Følg bare disse enkle tipsene:

  • Smør føttene hver kveld! Gjerne morgen og kveld, hvis du er riktig flink.
  • Fil hard hud en gang i uken. Ikke overdriv! Filer du for mye eller for ofte ender du gjerne opp med enda mer hard hud, så her er det viktig å følge anbefalt fremgang.
  • Klipp neglene rett over.  Ikke klipp de for kort – ikke nedenfor hvit kant eller det såkalte festet på neglen. River du av neglen lager du skade som du kan komme til å angre dypt på senere.
  • Besøk gjerne en fotterapeut hver 8. uke, om du kun skal holde ved like. Sliter du med problemføtter kan det hende du må gå oftere til behandling en periode.

 

Image-1

 

  • Husk at det finnes sokker som puster. Disse anbefales nå når vi går i tette sko i flere måneder.
  • Bruk badesko i offentlige bad! Nordmenn er ikke flinke til dette og dermed har vi ofte mer fotsopp enn nødvendig.

 

Image-3

Blir føttene svette?

Prøv en ordinær antiperspirant, eller et produkt med samme effekt fra en av fotpleieseriene.

Blir neglene dine gule?

Ta en pause fra negleleakken i vinter. Gi neglen luft og pleie, så får du tilbake normal farge i neglen.

Velstelte føtter er en ren nytelse! Prøv du også!