Jeg vet det er fristende å droppe kveldspleien når du er stuptrøtt. Jeg har selv langt fremskreden lakenskrekk og kommer meg alltid ALT for sent i seng. Men jeg dropper ALDRI hudpleien uansett. Er jeg riktig god på planlegging husker jeg det før jeg begynner å bli så trøtt at det er fristende å droppe det. Kroppen slapper av på natten og det er nå huden virkelig kan reparere seg selv. Med hjelp av aktive ingredienser blir dette enda mer effektivt og du vil se gode resultater på huden.

Top view of tired beautiful young woman with long hair sleeping on bed in bedroom

Fjern make-up!

Dette er et absolutt MUST hver kveld, helt ulovlig å droppe! I løpet av dagen samler din «long lasting» makeup forurensing og avfallsstoffer fra miljøet og fra huden selv. Blir dette liggende på huden vil det tette porene og føre til irritasjon i huden og tilstoppede talg kanaler, kviser. Fjerner du ikke øyemake-up merker du sikkert at du våkner med mer hovne øyen enn nødvendig dagen etter – hva er vitsen?

Høres dette slitsomt ut? Da kan jeg informere deg om at; siden all makeup sitter bedre nå enn for noen år siden bør du alltid bruke en dobbel rens på kvelden. Den første rensen fjerner make-up og avfallsstoffer og den neste renser huden. Du kan godt bruke samme renseprodukt til begge stegene, men det finnes også såkalte pre-cleanse som løser spesielt godt opp make-up. Velger du en slik rens er det viktig at du velger en rens nr. 2 tilpasset din hudtype. Fet hud foretrekker ofte en gel, mens mer tørr hud liker en melk best.

Bruker du tung øye make-up bør du alltid ha en spesialrens til dette området. Ellers finnes det noen renseprodukter du kan bruke i hele ansiktet, men det er viktig at disse først og fremst passer din hud. Få hjelp av en hudterapeut når du skal velge produkter.

IMG_1875

Peeling / Skrubb huden

Når huden er ren passer det perfekt å peele huden. Dette fjerner døde hudceller og gir bedre passasje både ut av og inn i huden; avfallsstoffer slipper ut og gode ingredienser trekker inn og virker maksimalt. Peeling gjør huden myk og smidig og er et steg i retning av fantastisk glød. Du velger peeling ut fra hudtype og behov og dette kan det være lurt å få profesjonell hjelp til. Det finnes allt fra mekaniske slipekort til enzymer og syrer som fjerner døde hudceller. Når du velger rett produkt får du også informasjon om hvor ofte du skal bruke produktet.

Hvis du aldri peeler huden vil du lett se grå og gusten ut. Både linjer og akne vil komme raskere til syne.

Sliter du med store porer eller sorte prikker er du helt avhengig av en god peeling for å få best mulig resultat på huden din.

Image-1-kopi 2

Problemløser

Når huden er renset og/ peelet er den veldig mottagelig for aktiv pleie. Serum og konsentrater består av høye konsentrasjoner aktive ingredienser som behandler din hud i dybden. Du kan variere aktivt produkt ut fra hva huden har behov for, men de skal alltid velges ut fra hudens tilstand i dybden. For eksempel kan slike produkter behandle akne, pigmentflekker og dårlig spenst.

IMG_8450

Fuktighet og beskyttelse

Problemløserne trekker ned i huden og gjør ingenting for overhuden, som også trenger pleie og beskyttelse. Den har som oppgave å beskytte alle indre organer. Samtidig synes vi jo det er greit om den ser bra ut så enge som mulig. Noen dagkremer kan brukes både morgen og kveld. Når du runder 35 kan det imidlertid være en ide å bruke en nattkrem som pleier litt mer enn en dagkrem gjør. Nattkremen kan gjerne tilføre till mer fuktighet og aktive ingredienser enn dagkremen. På natten vil disse ingrediensene få god effekt og gjøre stor forskjell. Om du velger en nattkrem som forebygger hudaldring, roer talgproduksjonen eller behandler pigmentering avhenger av ditt behov.

Det finnes faktisk også masker som kan ligge på over natten. Disse eller vanlige masker, som skal virke i 15 min, er en god ide å bruke på kvelden da de vil trekke bedre inn når du slapper av.

IMG_8804

  1. Rens, problemløser og nattkrem skal altså brukes hver natt!
  2. Peeling og maske brukes etter behov, gjerne som avtalt med din hudterapeut.

Dette kan du klare! Og du kan glede deg til å se resultatene på huden din!