Etter en noe slitsom periode i livet tok jeg meg selv i å våkne med hodepine hver dag. Hver dag! Uansett om jeg trente, fikk massasje eller passet på å sitte riktig på jobb – hodepinen slapp ikke og begynte og bli ganske slitsom. En dag jeg var innom Linda Hamer Johansen på Signaturklinikken i Lillestrøm så hun med en gang at kjeven min var utrolig spent. Nesten så spent at jeg hadde endret struktur på kjeve og ansikt.

 

Spent kjeve

Linda er kosmetisk sykepleier og hudterapeut og ser ofte folk med spente kjever og også migrene som skyldes stress. Flere plages også med kraftig bruk av tyggemuskelen om natten i forbindelse med tanngnissing. Mange jobber så kraftig med disse musklene at de faktisk utvikler en kraftigere kjeve. Det skjer også at emaljen og deler av tennene gnisses vekk.

Noen ganger er store tyggemuskler forårsaket av Bruxisme, som er ufrivillig eller habituell gnissing av tennene, mest typisk om natten. Dette vil føre til at tyggemusklene blir større, og i noen tilfeller fører det til dysfunksjon i kjeveleddet og smerter i munn/ansikt. Bruxisme er ofte assosiert med stress. Botoxinjeksjoner kan brukes for å behandle forstørrete tyggemuskler og minske problemet med tanngnissing.

Mesotherapy. Beautiful woman gets an injection in her face.

Botox i kjevemuskel

Botox i tyggemuskelen har svært god effekt på dette. B.toksin kan svekke “masseter” muskelen, slik at kjeven slapper av og eventuell hodepine vil slippe. Har du utviklet en spesielt bred kjeve vil du se effekt på dette også. . Man vil klare å spise helt som normalt, men muskelen mister noe av sin styrke, ved at b.toksin blokkerer noe av kjevemuskelaturen.

Bare 1 uke etter behandling vil effekten kjennes ved at man blir mindre anspent i kjeven. I tillegg vil spenninger og smerter bli redusert. Etter 6-8 uker vil effekten merkes ved at størrelsen på masseter muskelen reduseres og kjeven får et mer feminint uttrykk.

 

Linda-Hamer-1024x786

Mine hodepine forsvant helt etter en uke og Linda kunne selvfølgelig kjenne forskjell på musklaturen i kjeven når jeg var på kontroll. Det var en fantastisk følelse å våkne uten hodepine og å kjenne at jeg slappet av i kjeven! Effekten av en behandling varte i 7 mnd på meg, etter dette kom spenningen gradvis tilbake.

Botox brukes også, med god effekt, mot migrene.

Signaturklinikken tar 4990 kr. For denne behandlingen.

Anbefaler virkelig å teste dette! Men husk å oppsøke en klinikk som har bred erfaring!