IMG_1528Det skjer noe med hele kroppen når du passerer 40.. Jeg kaller det sagging. Hele kroppen sagger! Ikke bare huden i ansiktet blir slappere, men det samme skjer på kroppen. Huden taper collagen og elastisitet og vil rett og slett henge mer, nesten uansett hva vi gjør.

 

Slapp hud på kroppen

På kroppen ser vi dette spesielt godt rundt knærne. Ja, det er ikke slik at rompe og bryster ikke sagger.. Men knærne bærer mye vekt og er samtidig i konstant bevegelse, noe som gjør at huden stadig strekkes. I kombinasjon med solskade og tap av vekt fører dette ofte til slapp hud rundt knærne. Slik slapp hud blir enda mer synlig om du har mangel på fuktighet.  Første bud blir dermed: drikk masse vann og smør kroppen daglig med bodylotion, ved siden av å beskytte den godt i solen.

 

Kan du skape ny collagen?

Fuktighet er viktig, men om du virkelig skal gjøre noe med saggy hud uten å utføre et kirurgisk inngrep er du nødt til å tilføre ingredienser, topisk, som kan gjøre noe med collagen- og elastinprduksjonen. Retinol (eventuelt Retinyl Palmitate) og peptider har slik effekt. Bodylotion med innhold av slike ingredienser bør brukes hver kveld, gjerne i kombinasjon med en god kroppsskrubb (minst) ukentlig. Det finnes også bodylotion med innhold av eksfolierende ingredienser som øker effekten av Retinol og peptider. Du vil faktisk se en forskjell på huden når du bruker slike produkter daglig. I tillegg vet jeg at mange medisinske klinikker kombinerer dette med radiofrekvensbehandling for optimal effekt.

 

Stram opp og løft huden

Hvis du føler at slik topisk påføring av ingredienser ikke ehlt gir de resultatene du ønsker etter en stund, kan du avansere hjemmepleien. Du kan på egen hånd forsøke microneedling. Disse rullene med nåler vil skape små kanaler i huden som gir en bedre penetrasjon av ingredienser, og dermed bedre effekt. I tillegg vil denne lille kontrollerte skaden i huden stimulerer collagenproduksjonen og sirkulasjonen, som også vil gi deg økt effekt.

woman legs and shoet romance skirt over white

Velger du å benytte en behandling i klinikk samtidig kan du forsøke radiofrekvent behandling, ultralyd eller en kombinasjon.