IMG_1515Er det virkelig nødvendig med et eget produkt til øyepartiet? Kan du ikke bare bruke den kremen du bruker i ansiktet?

Øyelokkene har tynnere hud enn resten av ansiktet. Ofte er dreneringen heller ikke optimal i dette området og huden klarer ikke kvitte seg like raskt med avfallsstoffer som kroppen ellers. Vi er også mer sensitive mot aktive ingredienser nær øynene.  Kremer til øyepartiet inneholder ofte helt andre ingredienser eller lavere konsentrasjon av veldig aktive ingredienser. En del ingredienser vi gladelig bruker i ansiktet mot hudaldring vil være alt for aktivt i samme konsentrasjon rundt øynene.

 

Behandling til øyepartiet

  1. De første rynkene dukker ofte tidlig opp rundt øynene, dermed starter man som regel raskere med forebyggende antirynke produkt i dette området. Din lette fuktighetskrem duger kanskje en stund til i ansiktet, men rundt øyne må du hardere til verks.
  2. Hevelser rundt øyne eller mørke ringer krever helt andre typer ingredienser enn resten av ansiktet. Det finnes også øyenkremer som har litt pigment i seg, slik at mørke ringer blir mindre synlig.
  3. Viktigst av alt er det å beskytte også dette området mot ultrafiolette stråler fra solen, fra tidlig alder. UV stråling er den viktigste årsaken til solskader, hudkreft og rynker. Det finnes flere øyenkremer med SPF.

 

Hvor tidlig bør du begynne med eget øyeprodukt?

Dette er like individuelt som når du begynner å pleie resten av ansiktet. Har du tørr hud eller atopisk eksem melder behovet seg tidligere.  Har du ikke begynt med eget øyeprodukt når du er 30 år, så er det på høy tid!

Øye lav

Hvor smører jeg øyenkremen?

Generelt skal øyeprodukt legges under øyne og litt under brynet (ikke ned på lokket), husk «kråketærne» på utkanten av øyet. Men det er alltid unntak fra reglen og det beste er å spørre der du kjøper produktet. En hudterapeut kan veilede deg i både riktig produkt og riktig påføring til din hud.

 

La gjerne øyeproduktet ligge i kjøleskapet om du opplever hevelser og slitne øyne på morgenen – da vil den kjøle deilig som bonus.