Jeg maser stadig om viktigheten av gode renserutiner. Uten rens morgen og kveld vil du aldri oppnå optimale resultater på din hud. Jeg ser daglig hvordan riktig rens kan gi deg gode resultater. Dine hudpleieprodukter virker bedre, avfallsstoffer blir ikke liggende og danne kviser og du får en sunn glød! Men hvilken rens er riktig for deg, i en jungel av produkter?

beauty, skin care and people concept - smiling young woman washing her face with facial cleansing sponge at bathroom

Dette må du vite før du velger rens:

Dusjsåpe eller håndsåpe skal ALDRI brukes i ansiktet. Disse produktene er for tøffe for huden i ansiktet og irriterer med helt feil pH.

Huden skal aldri føles stram og tørr etter rens, den skal føles myk og behagelig.

 

Rens til tørr hud

Målet med denne rensen er å vaske godt uten at huden føles tørr og stram etterpå.  Dette betyr at du bør velge en krem-, eller oljebasert rens.  Produktet kan med fordel inneholde fuktighetsgivende ingredienser slik at de tilfører fuktighet ved siden av å rense.

Er du ekstremt tørr skal du ikke vaske bort denne rensen med vann, men kun tørke bort restene med bomull eller cleanex.

Beautiful face of young woman with cosmetic cream on a cheek. Closeup portrait isolated on white.

Rens for aknehud

De som har denne hudtypen føler ofte at de må peele huden for å få den helt ren.  Dette er faktisk helt feil. Bruk av sterke renseprodukter eller for ofte peeling av huden kan faktisk virke mot sin hensikt på slik hud.  Med mindre du er under kontrollert behandling med veiledning av en hudterapeut vil jeg anbefale å ikke gå så kraftig til verks.

Bruk gjerne en rens med litt syre på kvelden eller eventuelt 2-3 ganger i uken, dette vil gi deg nok eksfolierende effekt og kan holde porene rense, uten at det øker talgproduksjoenen.

Velg gjerne en gel eller foam til rens av slik hud, da dette har en tendens til å føles «renere» om du produserer for mye talg.

 

Rens til kombinert hud

Her er trikset å finne en rens som fjerner overskuddstalg, samtidig som den ikke tørker ut huden. Gele konsistens er ofte det beste til denne hudtypen, de vil gi en grundig rens uten at ingrediensene tørker ut huden.

IMG_8450

 

Rens til sensitiv hud

Her er det ekstremt viktig å rense uten at du irriterer huden i det hele tatt. Bruk alltid produkter som er merket «gentle» eller  «for sensitiv skin». Krem eller melk konsistens er alltid best, foam og gel er ofte for kraftig kost.  Noen er til og med så sensitive at de ikke kan fjerne renseproduktet med vann, spør da etter produkt du kan tørke av med bomull eller cleanex.

 

Rens til normal hud

Jeg vet ikke om det lenger finnes noe vi kan kalle for normal hud. Men er du så heldig å ha en hud omtrent uten problemer så kan du se etter renseprodukter som effektivt fjerne makeup, uten å tørke ut. Gel, foam og melk er alle gode alternativer.   Du trenger IKKE produkter med eksfolierende ingredienser til denne hudtypen.

God rens!