Er du tom for maske eller peeling? Eller krem? Og MÅ ha noe nå, uten at du rekker innom klinikken? Det kan hende du har en nødløsning i kjøleskapet?

ansikt lurer

 

Peeling med eple og egg

Føler du deg grå og gusten en dag, og oppdager at peelingen din er tom så kan du sjekke om du har eple og egg hjemme. Eller eventuelt eplejuice. Denne juicen inneholder malic……… syre, som er en svært effektiv eksfolierende ingrediens. Bland juicen med eggehvitte og la den ligge på huden noen minutter og oppdag at døde hudceller fjernes og at den faktisk også kan virke poresammentrekkende.

 

Avokado Maske

Most avokado gir huden en rekke nærende ingredienser og fungerer supert på sliten og tørr hud. Den er også full an antioksidanter og vil fukte, reparerer og gi huden en frisk glød. Mos, påfør og vent i 15 minutter.

avocado oil on a white background

Pepper i stedet for filler?

Jepp, dette høres ganske drastisk ut! Men er det litt fyldige lepper du er ute etter, så forsøk å drysse bittelitt Cayennepepper på leppene i stedet. Det vil prikke og jobbe, og det er nettopp dette som irriterer nok til å skape en midlertidig økt volum. Bare en liten advarsel: Prikkingen skal være til å holde ut. Er den for drøy kan det være at du reagerer allergisk og i tilfelle må du fjerne pulveret umiddelbart!

 

Red hot chili pepper on white

Oliven olje

Denne ingrediensen er antiinflammatorisk, fuktighetsgivende og full av antioksidanter. Den er til og med antibakteriell. Olivenolje kan blandes med andre ingredienser på huden eller brukes alene. Super til tørr hud på kroppen!

 

Melk

Melk inneholder naturlig nok melkesyre som både fukter og virker mildt peelende. Ved å bruke yoghurt eller krem på huden vil du få en mildt peelende og fuktighetsgivende effekt. Mykgjørende bad med melk i er kjent så langt tilbake som i Kleopatras tid.

 

milk

Honning

Denne ingrediensen har mange av de samme egenskapene som oliven olje. Den er antibakteriell, tilfører fuktighet og nærer. Kan til og med virke litt beroligende på sensitiv hud, akne eller ekstremt tørr hud.

 

Sukker

Sukker er en super eksfoliant. De små «kornene» vil skrubbe huden mildt og både fjerne døde hudceller og øke mikrosirkulasjonen.

 

Spa concept. Happy woman covering her eye with cucumber and looking at camera isolated on a white background

La meg fastslå, med det samme, at kjøleskapet ikke inneholder noe som kan konkurrere med produkter som er forsket frem og tilpasset huden. Men i nød, eller om du har svært dårlig råd og ikke kan kjøpe ditt favorittprodukt før lønningen kommer er det helt greit å ty til nødløsninger.