Du tror kanskje det er greit å kutte ut SPF nå, når sommeren er over for lengst? Er du opptatt av å ta vare på huden din, så kutter du ikke helt ut. Det er greit å la solkremen ligge, men det finnes en mengde dagkremer, foundations og primere med SPF. Disse bør du bruke året rundt!

Beautiful calm girl outdoors on a spring or fall day

Hvorfor er det så viktig å beskytte seg mot disse strålene?

  • Solstrålene står for det meste av hudaldringen. UV-stråling gjør at det dannes frie radikaler i huden. Disse molekylene ødelegger andre molekyler og strukturer i huden, som kollagen og elastin. Når bindevevet svekkes blir huden mindre elastisk og mister sin ungdommelige spenst.
  • Fettstoffer i huden skades også og man kan få tørrere og mer sensitiv hud.
  • Høstens solstråler vil etterhvert gi deg både for tidlig hudaldring og pigmentflekker. Sliter du med pigmentflekker vil de aldri bli helt borte om du ikke beskytter med SPF hele året. Kun en dag i litt svak sol trigger pigmentflekkene til full blomstring. Bruker du produkter for å jevne pigmenteringen MÅ du bruke SPF samtidig!
  • Sist, men ikke minst, UV-stråler virker også kreftfremkallende.
IMG_1307

2 av 9 venninner på ridetur som bruker SPF…. Full skjerpings!

UVA : Aldring

Solen sender ut UVA- og UVB-stråler. UVA forårsaker mest aldring, UVB mest brunfarge/brenning (solbrenthet).

UVA stoppes ikke av skylag, vindusglass eller ozonlag på samme måte som UVB og man bør derfor beskytte seg mot denne strålingen året rundt.

Da er det kanskje like greit å bli innendørs? Nei, det finnes fremdeles sider ved solen som vi må nyte, så lenge SPF er på.

Det positive med solen, bortsett fra den deilige varmen, er at solen fører til produksjon av vitamin D i huden, -et vitamin som er viktig for benbygningen vår. Vitamin D er nødvendig for å kunne ta opp og nyttiggjøre seg kalsium. Ved for lave nivåer vitamin D kan man utvikle benskjørhet. Og jo – D-vitaminen produseres i kroppen selv om du beskytter med litt SPF!

Beautiful face of young woman with cosmetic cream on a cheek. Closeup portrait isolated on white.

Det finnes nå så mange deilige året-rundt-produkter med SPF, så du kan fint bremse aldringen av huden samtidig som du behandler ditt individuelle hudproblem!

Kos deg med høsten, fornuftig!