Vi kan oppleve rødhet, tørrhet, nupper og kviser i hele ansiktet. Ofte opplever vi likevel at problemene stadig dukker opp i de samme områdene. Huden i ansiktet reflekterer kroppens andre organer og vet man litt mer om dette så kan det ofte være logisk hvor du sliter med dine hudproblemer. La meg gi deg noen eksempler:

 

Pannen reflekterer blære og fordøyelsessystem.

Opplever du urenheter i dette området kan det tyde på at du sliter med å rense godt nok ut av disse organene. Du kan forsøke å drikke mer vann og/ spise mer fiberrikt, og å være mer bevist på hva du spiser og drikker.

Image-1-1

Det lille området mellom brynene reflekterer lever.

Tilstopninger eller uregelmessigheter i dette området kan indikere et for høyt inntak av alkohol eller fet mat, som leveren jobber litt ekstra med å bli kvitt. Det kan også indikere matintoleranse. Hvem har vel ikke sett tilstopninger i dette området etter er tur på byen?

Image-5

Øyeområdet er relatert til nyrene

Selv de som er genetisk disponert for mørke ringer rundt øyne kan oppleve forverring ved dehydrering eller dårlig utskillelse av avfallsstoffer i kroppen.

Image-8

Ørene er også relatert til nyrene, og allergi.

Er dine ører spesielt varme eller røde kan dette indikere at nyrene trenger litt hjelp, drikk mye vann og minsk inntak av kaffe. Allergi kan også gi seg utsalg i varme ører.

Image-2-1

Kinnene er relatert til luftveiene.

Hos røykere og allergikere kan man ofte se tilstopninger eller små sprengte blodkar og irritasjon i kinnene.

Image-6

Nesen er relatert til hjerte og kretsløp.

En rød eller irritert nesetipp kan ofte indikere høyt blodtrykk eller tidlig rosacea.

Image-3-1

Hakepartiet er relatert til hormoner og forplantningsorganer.

I dette området oppleves ofte utenheter i forbindelse med menstruasjon. Permanent irritasjon i dette området kan tyde på hormonell ubalanse, som f.eks. ved bruk av p-piller. Hormoner, og dermed dette området, påvirkes også av ekstremt stress.

Image-3

Området under kinnben, mot haken, er relatert til munn og tenner.

Har du trukket en tann kan du ofte se uregelmessigheter i dette området.

Image-15

Når jeg begynte å bruke denne diagnostikken ble det nesten interessant å få en kvise innimellom. Det ble i alle fall ikke like stressrelatert når jeg kunne sette hudforandringen i forbindelse med en tur på byen eller mensen. Lærer man å lese huden, er det også lettere å vite hva som skal til for å rette på ubalansen. Men husk at dette ikke er medisinsk kartlegging, kun kinesisk ansiktsdiagnostikk som kan veilede oss i pleien av vår hud!