Yoga er en gammel psykisk og spirituell tradisjon, opprinnelig fra India, som har spredd seg til resten av verden. Ved å kombinere dype pusteteknikker med meditasjon og fysiske øvelser vil yoga ha fornyende effekt på både kropp og sjel. Med den økende populariteten har det også dukket opp en mengde forskjellige former for yoga, alle med svært gode resultater på kroppen. Generelt sies det at yoga vil trene din kropp, roe ditt sinn og hjelpe din hud. Jeg skal ta for meg den delen som har med hud å gjøre i dette blogginnlegget.

De som praktiserer yoga (ja, jeg skal begynne snart!..) forteller om en glød i huden de aldri før har opplevd. Jeg ville jo aldri anbefale å erstatte en god hudpleierutine med noe annet, men hvorfor ikke begge deler?

Young woman practising yoga exercise

Økt sirkulasjon

Vi vet at huden ser best ut når blodsirkulasjonen fungerer optimalt. Når blodet sirkulerer fritt gjennom hele kroppen, forsynder den med næring og oksygen, får også huden det den trenger for å jobbe optimalt og dermed gløde. Nettopp derfor går jo aldri an god ansiktsmassasje av mote. Alle hudtyper har god nytte av dette. En del yogaøvelser gir ekstra mye sirkulasjon til ansiktet og disse vil være til god hjelp for alle som sliter med dårlig sirkulasjon her.

 

Bedre fordøyelse:

Yoga er fantastisk for god fordøyelse og alle som sliter med mage og tarm må virkelig prøve yoga! Men hvordan hjelper dette huden? Jo, for at resten av kroppen skal fungere optimalt, som huden, må det være flere gode tarmbakterier i tarmen enn dårlige bakterier. En god fordøyelse sørger for denne balansen. Er det en ubalanse i denne bakteriefloraen så fører dette ofte til akne, irritert hud, stadige betennelser som også fører til tidlig aldring av huden. Kun noen minutter yoga daglig vil faktisk holde mage og tarm i balanse og dermed også sørge for en sunn og fresh hud.

Yoga. Young woman doing yoga exercise outdoor

Virker beroligende

Yoga er fantastisk mot stress. Overraskende beroligende! Regelmessig yoga roer både kropp og sinn og gir deg den beste hudhelse. Når huden fungerer slik den skal er den også lett å pleie. Den stråler uten mye jobb og uten mye makeup. Vi vet jo alle at en stresset kropp lettere utvikler både akne, psoriasis, eksem og aldres i et langt høyere tempo enn ønsket. En stresset kropp opplever ofte betennelsestilstander som faktisk fører til slitasje og aldring av hele kroppen, ikke bare huden. Yoga reduserer også mengden cortisol i kroppen. Dette hormonet er kjent for å gi oss irritasjon og akneutbrudd. Husk at det er viktigere nå enn noen sinne å å redusere det daglige stresset, yoga er et godt alternativ.

 

Sunn hud vil gløde!

For meg vil nok ikke den roligste formen for yoga være et alternativ, men selv dette er utrolig bra for huden! Når fordøyelsen fungerer, kroppen slapper av og blodsirkulasjonen fungerer forsynes huden med blod og dermed næring og oksygen. Cellene «lades» og huden vil gløde, du merker det faktisk ganske raskt

young beautiful yoga female posing on a studio background