Sliter du med sensitiv hud, som du aldri helt får bukt med?

Alle opplever sensitiv hud fra tid til annen. Det er viktig å ta hensyn til dette, uansett hvor lenge det varer, når det gjelder valg av produkter og behandling. Ellers vil du heller ikke oppleve like godt resultat av andre behandlinger.

Young female looking at her face in mirror

Sensitiv eller sensitivisert hud?


Det er viktig å skille disse to. Symptomene er de samme og det er derfor litt vanskelig å vite hva du lider av.
Sensitiv hud er genetisk betinget og kan skyldes at kroppen har et høyere nivå av histamin, mindre pigmenter, og tynnere hud som ikke gir optimal beskyttelse mot potensielle irritasjonsfremkallende ingredienser.

Sensitivisert hud kan ramme alle uansett alder, hudtilstand og rase. Som oftest etter at man har blitt utsatt for miljøpåvirkninger, kjemikalier eller irritasjonsfremkallende ingredienser.

Sensitiv hud er altså en genetisk hudtype, som du ikke blir kvitt. Sensitivisert hud kan alle oppleve innimellom, uansett hvilken hudtype de ellers kategoriseres under.

 

Hvilke ingredienser bør jeg holde meg unna når huden er sensitiv/sensitivisert?

Alle mennesker, men særlig de med sensitiv/sensitivisert hud,  bør unngå følgende, ingredienser: Kunstige duft- og farvestoffer, lanolin, S.D.-alkohol og mineraloljer. Mange hudpleieprodusenter holder seg unna disse ingrediensene, dette kan du lett få hjelp til å sjekke i innholdsfortegnelsen.

IMG_0703

 

Hvordan pleier jeg slik hud riktig?


Nesten alle hudpleieserier har produkter til sensitiv hud. Det er viktig å roe irritasjon, reparere skade, beskytte mot ytterligere irritasjon, tilføre fuktighet og sørge for at hudens barrierefunksjon er intakt slik at den holder irriterende og skadelige stoffer ute.

Unngå aggressive produkter som peelinger med store korn. Slik hud skal ha minst mulig friksjon, varme og kulde. Bruk hudvennlig makeup, gjerne fra en serie som selges i medisinske klinikker slik at de er beregnet på nyoperert hud og ikke gjør noen skade.

 

ELIZABETH ARDEN PRO LANSERER NYE SENSITIVE SKINCARE LINE 

Den prisbelønte cosmeceuticalserien, Elizabeth Arden PRO, introduserer en linje med klinisk beviste produkter for sensitiv hud, spesielt utviklet for å berolige, gjennoppbygge og revitalisere en sart hudtype. Jeg har testet produktene i en stresset periode og kan bekrefte at de gjør de de lover. Ingrediensene i seg selv forteller at dette er aktive produkter som i aller høyeste grad behandler huden, mens huden roes ned.

 

Sensitiv basic cleanser

Mild daglig rens utviklet for sensitiv hud for en skånsom fjerning av makeup eller etter eksfolierende behandling. Denne fjerner alle makeup, lett. Jeg kjenner likevel ikke antydning til irritasjon selv om min hud er superstresset.
Glycerin virker fuktighetsgivende og forbedret hudbarriere. Ginger Root Extract  virker beroligende

Kr: 399,-

www_Sensitive Skin Basic Cleanser with Carton

Sensitive skin peel pads

De velkjente eksfolierende og fuktighetsgivende peel padsene – nå også utviklet for sensitiv hud. Formulert for å etterlate huden gjennomfuktet med en frisk strålende glød. Padsene er mine favoritter – og disse kan jeg bruke uansett hvordan tilstand min hud befinner seg i.

Inneholder lactic, glycolic, mandelic og  salicylic acids (syrer)

1 pad strykes over ansikt, hals og decollete på nyrenset hud, 1-2 ganger pr uke. En mild prikkende følelse oppstår normalt under og rett etter påføring. Start bruk av peel pads en gang per uke, og øk gradvis opp til 2 ganger per uke. Brukes ikke påfølgende dager.

50 Pads Kr: 599,-

www_Sensitive Skin Peel Pads with Carton

Sensitive skin age defying treatment

Et mildt serum utviklet for å roe ned stresset og sensitiv hud. Samtidig inneholder det ingredienser som styrker kollagenproduksjonen i huden og motvirker aldringstegn. Utviklet for å gi fuktighet og berolige rød, irritert hud. Inneholder en antioksidantblanding med hudbeskyttende egenskaper. Med denne kan jeg fremdeles forebygge hudaldring, samtidig som jeg behandler min sensitive hud.

Produktet beskytter mot frie radikaler, virker beroligende, minimerer synlige aldringstegn, styrker hudbarrieren, virker sårhelende og fuktighetsgivende. Påfør et til to pump på ansikt, hals og décolleté (bryst) og massér godt inn. Brukes en til to ganger per dag.

Kr. 1049,-

www_Sensitive Skin Age Defying Treatment with Carton

Sensitive skin SOS complex

Et kompleks i en krem-konsistens som inneholder kraftfulle antioksidanter og bidrar til å beskytte huden mot ytre miljøpåvirkninger. Utviklet for å styrke hudens naturlige reparasjonsmekanismer og roe ned en rød og irritert hud. Ideell for behandling etter eksfoliering med laser, kjemisk peeling og andre eksfolierende prosedyrer. Dette produktet er «ambulanse på tube»! Alle bør ha dette i skapet og bruke det flittig når huden er stresset, sensitiv eller når du vet du skal utsette huden for mer enn normalt.

Plantekomplekser av Bisabolol & Ginger Root virker beroligende.
Glycerin virker fuktighetsgivende og styrker hudbarrieren.
Co-Q10, Superoxide Dismutase beskytter mot frie radikaler og virker beroligende
Påfør en liten mengde produkt på ansikt, hals og décolleté og massér godt inn. Brukes en til to ganger per dag, ved behov.

Kr.: 949,-

www_Sensitive Skin SOS Complex

For å få effekt på hudaldring, akne, tørr hud eller store porer må huden først og fremst være i balanse – derfor er det viktig å behandle den sensitive huden før du angriper neste problem.

Elizabeth Arden PRO gir meg alltid gode resultater – prøv du også!

 

 

AD: Innholdet er sponset, men produktene er testet av meg og dette er min personlige mening, kombinert med min fagkunnskap.