Er du en morgen fugl eller har du bare lyst til å slumre lenge hver morgen? Uansett er det vel ingen av oss som har overflod av tid å bruke på hudpleie på morgenen? Jeg står alltid opp litt tidligere enn jentene mine. Da får jeg litt tid for meg selv, samtidig som min morgenpleie kan gjøres uforstyrret. Men ikke misforstå; jeg hater å bruke lang tid på hud og hår på morgenen. Likevel vil jeg selvfølgelig ha maks effekt av det jeg gjør.  Slik ser min morgen ut:

 

Top view of tired beautiful young woman with long hair sleeping on bed in bedroom

Rens

Mange dropper rensen på morgenen. Det må du ikke gjøre! Huden skiller ut avfallsstoffer i løpet av natten og disse må fjernes fra huden slik at de ikke irriterer og gir akne. Å rense huden på morgenen vil gi deg maksimal effekt av produktene du bruker etterpå.

 

Behandle

Når huden er renset er den klar for behandlingen. Hva betyr egentlig dette? Jo, det er nå du skal bruke produkt som behandler akne, pigmentering, tørrhet, sensitivitet eller linjer. Serum, konsentrat og ampuller er høyaktive og dette er produktene som behandler huden din.

Beautiful face of young woman with cosmetic cream on a cheek. Closeup portrait isolated on white.

Beskytte

Husk at serum ikke beskytter huden eller pleier fra utsiden. Du er nødt til å bruke en dagkrem over det behandlende produktet. Velg dagkrem etter behov. Jeg foretrekker ofte en mattende dagkrem, så kan jeg heller glinse maks hele natten. Andre foretrekker rikere krem på dagen også. Kremene vi har nå er også høyaktive og full av behandlende ingredienser, samtidig som de blir liggende utenpå huden for å beskytte og bygge opp hudens barrierefunksjon.

Husens immunforsvar fungerer optimalt når den beskyttes mot stress, forurensing, dårlige matvaner og sol. Mye av dette handler om livsstil og noe kan vi gjøre direkte på huden.

Antioksidanter nøytraliserer frie radikaler, som fører til aldring av huden om de får herje fritt. Antioksidanter beskytter huden mot alt som stresser den og fører til aldring.

 

Øyne

Noen mener du kan droppe øyenkremen og bare bruke dagkrem i dette området også, mens andre sverger til eget produkt til dette området. Jeg mener at så lenge du har utfordringer som linjer, poser eller blå ringer rundt øynene bør du absolutt bruke et produkt som retter seg akkurat mot ditt problem. For oss over 25 år er det også en ide å bruke en øyekrem med SPF på dagtid. Linjene kommer raskt i dette området..

 

beauty, skin care and people concept - close up of smiling young woman washing her face with facial cleansing sponge at home bathroom

Fuktighet selv til fet hud?

Grunnet stress, forurensing og livsstil fungerer ikke kroppen helt slik vi ønsker. All hud trenger litt hjelp med fuktighetsbalansen! Selv fet hud. Å tørke ut en fet hud kan faktisk gi deg enda mer akne. Når overhuden blir tørr sendes signaler til underhuden om å produsere mer fukt/talg. Dette resulterer ofte i mer akne enn du hadde i utgangspunktet. Bruk en krem bestående av fuktighet og antioksidanter, men unngå gjerne mye fettstoffer. Mens denne huden kanskje foretrekker en mattende dagkrem på sommeren, vil den ha godt av noe litt rikere på vinteren. Få hjelp av din hudterapeut.

 

Ekstra fuktighet innimellom?

Vi har alle merket at huden tørker ut ekstra en gang i blant. Enten det skyldes en forkjølelse eller kunstig oppvarming inne på vinteren. Noen ganger er det bare ikke nok med din ordinære fuktighetskrem. Da kan du spørre din hudpleier om et serum som behandler i dybden og øker effekten av din krem. Fuktighetsspray kan du både ha i vesken og på kontoret. Det finnes også iljer du kan bruke under kremen som gir deg mye pleie i noen få dråper.

Young Women in Blue Towel on her Head Applying White Facial Skincare Mask closeup on white background

Husk SPF!

Morgenrutinen er nesten over, du mangler bare SPF. Alltid SPF! På vinteren her i Norge bruker jeg en foundation med SPF eller en dagkrem med solfilter.  Vår som sommer bruker jeg alltid en egen solkrem på toppen av alt annet. Bruk litt tid på å finne en du liker. En som beskytter og har en konsistens du trives med, som du kan legge make-up over.  Tro meg! Litt farge kan aldri konkurrere med en jevn og fin hud.

Denne rutinen tar kun noen få minutter. Det har du tid til!