Finnes det noe mer irriterende enn sorte prikker, som dukker opp i tide og utide? Hvorfor har noen flere av disse enn andre? Er det noe å gjøre med dette?

 

Store porer

Hva skal vi egentlig med disse porene, som de sorte prikkene dukker opp i? Jo, de er faktisk viktig å ha. Porene smører huden med fuktighet vi trenger for å bevare en sunn hud, i tillegg til å slippe avfallsstoffer ut. Så vi må slå oss til ro med å ha porene våre. Det er genetisk hvor synlig dine porer er, om de er små eller store, mange på nesen eller haken. Genetikk kan vi ikke kontrollere.

Women's nose. macro

 

Har du store porer betyr det normalt at du genetisk har normal til fet eller fet hud.

Mengden talg du produserer avhenger av genetikk, hormoner, medisiner og andre ytre faktorer som vi ikke har kontroll over. Det vi kan kontrollere er, imidlertid, hvor synlig porene er. Vi kan få porene til å se mindre ut og vi kan hindre at de så lett fylles av talg, som gir deg disse sorte prikkene.

En helt enkel hudpleierutine morgen og kveld kan hjelpe deg. Fjerner du forurensing, avfallsstoffer, talg, døde hudceller og bakterier fra hudoverflaten er du langt på vei. Bruker du i tillegg en lett, god fuktighetskrem gjør du mye for å bekjempe de sote prikkene. På en velstelt, renset og fuktet hud «spriker» ikke porene, de ser rett og slett mindre ut.

Nei, du skal ikke skvise og klemme på huden. Du skal heller ikke tørke ut sorte prikker!

 

Young woman squeezing her pimple, removing pimple from her face. Woman skin care concept. Acne spot pimple spot skincare beauty care girl pressing on skin problem face.

Dette bør du gjøre hjemme:

  • Rens huden morgen og kveld! Bruk gjerne en rens som inneholder litt glycolsyre, salisylsyre eller melkesyre. Dette vil fjerne døde hudceller fra hudoverflaten sammen med overskuddstalg.
  • Bruk gjerne en ansiktsbørste for en enda grundigere rens.
  • Bruk en lett dagkrem med antioksidanter. Denne vil holde huden fuktet hele dagen og antioksidantene bekjemper ytre stress som ofte øker talgproduksjonen.
  • En BB cream eller en primer som absorberer olje kan brukes over dagkremen for å bevare huden matt og oljefri hele dagen.
  • Peel huden en gang i uken. Dette vil minimere synligheten av porer, holde huden fri for tørre og døde celler og talg.
  • Bruk gjerne et produkt med innhold av Retinol på natten. Dette vil gradvis gi deg en kjemisk peeling av hudoverflaten og virker veldig hudfornyende. Fantastisk på store porer og sorte prikker!

Få veiledning i produktvalg av en hudterapeut, da er du sikker på at produktene gjør deg godt. Feil produktbruk kan faktisk irritere og gi deg økt talgproduksjon, det vil du jo ikke.

Acne on face of the women.

 

Husk: Vær litt glad for din høye talgproduksjon også – den gir deg færre rynker på sikt!