Makeup er ufarlig! Både i og utenfor solen.

Men det finnes ingredienser i noe makeup som kan få uheldige konsekvenser, som sensitivisering av huden eller produksjon av pigmentflekker. Dette vil vi jo unngå. Men helst uten å droppe makeupen helt.

Jeg elsker de siste årenes utvikling av makeup med SPF. Fantastisk! Jeg kan legge på min «naturlige» skjønnhet før jeg går på stranden eller på cafetur, og samtidig være trygg på å unngå solskade og for tidlig aldring av huden. Jeg er solgt! Året rundt bruker jeg foundation med SPF. På sommeren erstatter jeg bare dagkremen under med en solkrem.

 

Pretty woman wearing straw hat

Make-up i solen

Fargede dagkremer, foundation med SPF, pudder med SPF. Jeg har testet og funnet mine favoritter til bruk i solen. Disse vender jeg stadig tilbake til:

Carita Solpudder SPF10 gir naturlig glød og en skreddersyddfarge tilpasset din hudtone. Min solkyssede farge i ansiktet «legges på» med et solpudder – og dette beskytter i tillegg! Kr. 649,-

IMG_0196

bareMinerals Ready SPF 20 foundation i kompakt form. Jeg er personlig mer tilhenger av de løse variantene fra denne serien, men på sommeren er denne kompakte utgaven super! Tilfører fuktighet og minimerer små linjer. Den kan lett oppbevares i strandbagen og påføres etter hvert bad. Jeg nekter å bare med hodet over vann! Kr. 395,-

IMG_0197

Glo Therapeutics Moisturizing Tint SPF 30+ Er en lett, ikke klebende solkrem med et hint av farge som jevner hudtonen. Passer alle hudtyper og kommer i 4 forskjellige farger. Nydelig konsistens! Kr. 445,-

GT Moisturizing Tint SPF 30+ Fair w swatch 2016

Babor Sun Make-up SPF 50 er en god dekkende makeup i to fargenyanser som beskytter og pleier. Kr.295,-

aasuncare-sunmakeup50