Får du aldri selvbruningen jevn og naturlig? Har du tenkt på at dette kan skylles produktene du bruker ved siden av selvbruningen?

 

AHA og Selftan

Om du er glad i selvbruning, som meg, og bruker det hele sommeren? Da bør du holde deg unna produkter med innhold av eksfolierende syrer (som AHA) samtidig.

Jeg bruker slike produkter hele året, fordi de både jobber med hudaldring, eksfoliering og fuktighet i huden.  Grunnen til at jeg tar en pause fra disse ingrediensene på sommerhalvåret er at de effektivt fjerne døde hudceller og det er jo nettopp dette øverste laget med hudceller selvbruningen farger.

Hold deg unna både rens, serum og krem (til kropp og ansikt) med slike syrer. De vil gjøre det vanskelig for selvbruningen å farge jevnt, samtidig som fargen sitter dårligere.

IMG_9478

Peeling

Du kan imidlertid fint bruke en peeling som inneholder slike ingredienser, eller en hvilken som helst annen peeling – både til ansikt og kropp. En ukentlig peeling vil fjerne uønsket misfarging og bidra til en jevnere farge ved bruk av selvbruning.

Aktive produkter

Det finnes fremdeles mange aktive serum og kremer du kan bruke sammen med selvbruning, så det er ikke snakk om å «stoppe en aktiv hjemmepleie», bare endre den litt slik at du kan få maks effekt av selvbruningen din.

©Milena Boniek/AltoPress/Maxppp ; Woman leaning head back and closing eyes, close-up

Lykke til!