Er dere lei min masing om solbeskyttelse? Vel, den kommer aldri til å stoppe! Og jeg er sikker på at du vil takke med en dag.. Er du en av de som er flink til å beskytte deg så kan det likevel hende du ikke har tenkt på å beskytte disse områdene?

 

Leppene:

Huden på leppene er tynnere enn på resten av kroppen, i tillegg har den ikke melanin som er kroppens egen solbeskyttelse. Det betyr jo at leppene er spesielt solsensitive og bør beskyttes godt. Er du riktig flink, så beskytter du leppene året rundt for å forebygge hudaldring i området rundt munnen. De er selvfølgelig også mer utsatt for hudkreft.

Du bør også tenke på at leppestiften eller lipglossen du ellers bruker ikke nødvendigvis inneholder SPF. Blanke lepper tiltrekker seg UV-stråler og kan “steke” leppene.

Det er så lett å tenke på denne beskyttelsen. Sørg bare for at dine daglig produkter inneholder SPF og beskytter deg mot både UVA og UVB. Det finnes faktisk et godt utvalg slike produkter nå.

Attractive young woman applying lip balm isolated on a white background

Ører:

Jeg glemmer dessverre ofte ørene selv, men blir minnet på det av min samboer. De er jammen mer lik en rosin en resten av ansiktet og til skrekk og advarsel. Ørene stikker ut av oppsatt hår eller solhatter og er et «lett bytte» for solen. Smør de med det samme som du bruker i resten av ansiktet.

brunette female ear closeup on sunlight outdoor

Hår og hodebunn

Har du tynt hår eller helt barbert hode vet du allerede at du må smøre hodebunnen også. Men husk at om du har en skill som ligger likt hele dagen er du også utsatt for solskade her, smør områdene som er synlig og ikke tildekket.

Håret blir også solskadet. Hvem kommer vel ikke hjem fra ferie med tørt flisete hår, gjerne med en helt annen farge enn den du reiste på ferie med? Det finnes hårprodukter som pleier og ivaretar hår som utsettes for sterk sol, men husk at disse ofte ikke inneholder SPF. Du er nødt til å smøre SPF i håret om du vil unngå solskade. Liker du ikke den oljete konsistensen i håret så finnes det lette sprayer og konsistenser som er mer appellerende til dette området. Beskytter og pleier du håret vil du merke hvor mye mindre skade det utsettes for.

Strand langt hår