For over 20 år siden besøkte jeg Geiranger for første gang og ble overveldet av den fantastiske naturen! Det er ikke uten grunn at denne norske bygda besøkes av 700.000 turister fra inn og utland hver sommer. Her er mektige fjell og vakker fjord så langt øyet kan se.

I tillegg kan Geiranger skilte med et SPA hotel i verdensklasse; Union Hotel vil du aldri forlate når du først har kommet innenfor døren.

Julie og Karl Mjelva kjøpte Hotel Union Geiranger i 1899. Etter dette er Hotel Union utvidet og ombygget flere ganger. Blant annet med en moderne kurs- og konferanseavdeling, svømmebasseng, toppetasje med 13 suiter , veteranbilutstilling, nattklubb og SPA-avdeling. Den sterke Union-atmosfæren, med kvalitet og service i generasjoner, er videreført med Monja og Sindre Mjelva som vertskap, i fjerde generasjon.

B0015P 0028

Jeg har akkurat besøkt Hotel Union og ba om et opplegg med en kombinasjon av SPA opplevelser og tur i naturen, et besøk for en sliten sjel med litt vel mange baller i luften. Gjett om jeg fikk hva jeg ba om!

 

Kjør til Geiranger!

Har du tid til å kjøre i stedet for å fly deler av veien anbefaler jeg absolutt dette. Denne turen er norsk natur på sitt beste! I området er det tett med turistattraksjoner som Trollstigen, Gudbrandsjuvet, Juvet landskapshotell, Dalsnibba, Flydalsjuvet, Knuten, Storseterfossen, Ørnevegen og Ørnesvingen. Selv en dreven skravlebøtte satt nesten stum av beundring i 6 timer fra Oslo til Geiranger.

IMG_8966

Hotelrom som tar pusen fra deg!

Når du ankommer Hotel Union og finner veien til rommet du har booket blir du nok en gang målløs. Utsikten fra rommene, utover Geiranger, endeløse fjell og fjord bestående av luksuriøse cruiseskip er utrolig. Omtrent som om en film spilles på hvert eneste vindu. Dette er uvirkelig vakkert for en byjente! Her kan jeg trives, uten å gjøre noe annet enn å være på hotellrommet i tre dager.

IMG_8789

SPA i verdensklasse

Men jeg skal jo ikke være på rommet!.. Jeg er booket inn på flere behandlinger i SPAet, fottur til Storseterfossen og tvungen, sårt tiltrengt, stilletid. Her er mine opplevelser disse tre dagene:

IMG_9018

Iskaldt vann gjør underverker for sirkulasjonen!

Knivsflå

30 minutt organisk kroppsritual oppkalt etter den vakre gården Knivså som ligger tett inntill fossefallet De syv søstre. I denne dampbehandlingen er vann temaet, i tilleg til en maske av næringsrike mineraler. Masken får ekstra god effekt i dampbadet og huden gløder både på kropp og i ansikt etter dette ritualet. Bedre blir det ikke!

IMG_9055

Knuten

25 minutter med massasje, oppkalt etter et uvanlig byggverk fra 1889 som fremdeles ses på som stor ingeniørkunst. Dette er en salig, effektiv muskelmassasje av rygg, nakke og føtter. Perfekt etter en fottur i naturen og etter behandlingen Knivså, hvor kroppen er varm og avslappet før massasjen starter. En behandling som virkelig gir deg mer energi.

 

Nydelig mat

På Hotel Union lages god norsk mat av de aller beste råvarer! I restauranten Julie byr de på à la carte, restaurant Fjorden serverer buffet, Kafè Løsta, ved SPAet serverer nydelig lette måltider, som for eksempel panninien jeg forelsket meg i! Hotellet har tre barer og nattklubb i underetasjen. Maten er minst like fantastisk som alt annet på hotellet og det samme er servicen blandt de som jobber her!

IMG_8953

Restaurant Julie serverer de lekreste retter.

IMG_8960

Selv nistepakken vi fikk med på tur var upåklagelig!

 

IMG_8858

Utsikten fra restaurant Julie….

Fottur til Storseterfossen

Naturen er en viktig del av SPA opplevelsen på Hotel Union i Gerianger. Bruk av kropp og sinn i den skjønne naturen gir deg ekstra glede av og nytte av behandlingene etterpå. Jeg anbefaler virkelig turen til Storseterfossen. Her går du på en godt tilrettelagt sti fra gården Vesterås. Du møter på sauer, som ikke bryr seg stort om fotturistene. Og ikke minst tar du inn naturskjønne opplevelser hele veien. Storseterfossen er et fossefall der du faktisk kan gå bak fossen. Det tar deg ca 40 min fra gården til fossen og du kan helt klart få opp pulsen her om du ønsker det.

IMG_8959

IMG_8965

 

IMG_8964

 IMG_9057

IMG_9016

Hamam

Et tyrkisk hamamrituale på 50 minutter. Dette er et tradisjonsrikt renselsesrituale fra Tyrkia. Du ligger på en varm stenplate, i fuktige omgivelser. Varme, damp, skum, varmt vann, dufter og massasje utretter små mirakler med kroppen. Dette spiller på alle sansene. Etter behandlingen serveres eplete i et eget lite tyrkisk rom. Kroppen er varm og totalt avslappet.

IMG_9050

Ørnesvingen

Massasje på 50 minutter. Denne masasjen er oppkalt etter Ørnesvingen, som har panoramautsikt over Geirangerfjorden, den bør absolutt oppleves! Massørene er dyktige og gir deg en full kroppsmassasje, toppen av all velvære. Massasjen, i kombinasjon med nydelig duftende oljer, løser opp muskelspenninger og frigjør energi. Fantastisk investering i mental og kroppslig helse!

 

IMG_9053

Sjekk utsikten fra relaxrommet!

 

Energifelt med effekt på psyken.

Etter en deilig froksot i SPA avdelingen, med utsikt over hele Geiranger, ble det tid til stillerom og virkelig avslapping. All frokost smaker ekstra godt med denne utsikten og i tillegg skulle stillerommet by på mer enn ventet.

Union Spa på Geiranger strutter av energi – bokstavelig talt. Hotellet har gått vitenskapelig til verks og kan dokumentere målinger av energifelt som er helt i toppklasse.

Hotel Unions Spa ble etablert i 2008 i et av de kraftigste energifeltene i området. Breene som for titusen år siden formet Geirangerfjorden, skapte kraftige energisoner. Magnetiske felt, underjordiske elver og fossefall som bringer massiv energi, danner grunnlaget for energifelt som er målt helt opp mot 10 000 Bovis måleenheter. 6500 er det nøytrale målet for energi. Enkelt fortalt vil verdier under 6500 frata deg energi, mens verdier over vil tilføre energi. Bovis målenheter er en måleenhet etablert av den franske fysikeren Alfred Bovis for magnetisme og energi mellom kosmos og jorda.

IMG_9048

Energilinjer og vikinggrav

100 meter fra hotellets SPA ligger en stor vikinggrav. Han som gjorde målingene kunne fortelle at våre forfedre gjerne fant den beste plasseringen for å begrave og sende sine etterlatte til den neste verden i de største energilinjene. Fra absolutt relax rommet ser man denne vikinggrava.

I relaxrommet og spesielt stillerommet er målingene ekstra høye og sensitive personer opplever å kjenne dette svært godt på kroppen. Det er derfor viktig å vite at du ikke skal oppholde deg her lenger enn du føler kroppen tåler dette. Flere i vårt følge merket høy puls og etter en stund tung pust i stillerommet og dette ga seg med det samme vi forlot rommet. Denne effekten gir deg ekstra glede av SPAet generelt, uten at du helt kan sette fingeren på hvorfor.

 

Brudesløret ansiktspleie

En av de mest kjente fossene i Geiranger heter Brudesløret. Her blir vann kastet utfor fjellet og treffe fjorden 300 m lengre ned som lett yr. Behandlingen gir masse fuktighet og ingredienser fra naturen. En deilig massasje i kombinasjon med masker og ingredienser gir deg en frisk glød i huden. Behandlingen tilpasses din hudtype og er en komplett nytelse!

IMG_9051

Geiranger SPA pedikyr

Denne behndlingen var deiligere enn forventet, etter flere turer i naturen. Negler og føtter stelles med fotbad, skrubb, neglelakk og massasje. Finnes ikke noe bedre enn en deilig fotmassasje som i tillegg gjør føttene mykere.

IMG_8797

SPA avdeling midt i Norsk natur

Spa-avdelingen er en av landets flotteste og har vært en stor suksess. Bruk av store vinduer i avdelingen skaper en helt spesiell nærhet til den flotte naturen i Geiranger med fjord og fjell. Til og med saunaen har vinduer og utsikt i verdensklassen.

Omgivelsene påvirker deg mer enn du tror og samvær med naturen lader opp kropp og sinn med en energi du kan leve lenge på. Denne kombinasjonen er magisk, og helt spesiell for Union i Geiranger.

IMG_9049

Feng Shui

Da Union Spa ble bygd, ble utforming og plassering tuftet på prinsippene for Feng Shui. Det er en gammel kinesisk metode for arkitektonisk plassering og utforming av rom slik at det oppstår harmoni.

Tre dager på Union Hotel er ikke nok! Med det samme du ankommer skjønner du at du burde booket flere uker! Ikke bare fordi naturen er så vakker at du ikke vil få nok på tre dager, men også fordi dette hotellet byr på god servise og kvalitet i alle ledd. Det er rett og slett et godt sted å tilbringe tid.

IMG_8849

SPAet er virkelig noe av det beste jeg har besøkt! Absolutt alle terapeutene var flinke; trygge i sine behandlinger og fagsterke. Hvordan får de dette til, uten noen glipp? SPA sjef, Jenny Muren, gjør helt tydelig en utmerket jobb! Jeg kan ikke sette fingeren på den minste ting som burde vært utført anderledes under behandlingene. Og SPAet i seg selv innehar så mye energi fra naturen at det er ren terapi å kun oppholde seg her.

IMG_8774

Tusen takk til Monja Mjelva som har behandlet meg som en prinsesse disse dagene, med god hjelp fra Finn Helge Nustad, Jenny Muren Knivsflå, terapeutene i SPAet og ansatte på hotellet. En fantastisk stab på et fantastisk sted!