perfect beauty woman closeup portrait with closed eyes over whiteEr du en av de som stadig føler at huden din er tørr? Er den kanskje så tørr at den blir sensitiv i tillegg? Mangel på fuktighet og/ fettstoffer i huden opplever de fleste fra tid til annen. Fet hud blir tørr i overflaten. Sensitiv hud er som regel også tørr. Genetisk tørr hud kan være så problematisk at den sprekker og flasser.

 

Hva er tørr hud?

Tørr hud beskriver en hudtype som produserer mindre talg enn normal hud. En langvarig svekkelse av hudens barrierelag kan skyldes at fettlaget i overhuden er helt forsvunnet. Da mangler huden epidermale lipider som ceramider, fettsyrer og kolesterol som trengs for at huden skal opprettholde en sunn barrierefunksjon. Fukt- og fettbarrieren som normalt binder og holder på vann vil da komme i ubalanse.

 

En hudbarriere som fungerer optimalt:

 • Holder på fuktighet
 • Har en lett sur pH
 • Opprettholder mengden fettstoffer/lipider som smører huden og holder cellene i struktur.

En skadet hudbarriere:

 • Gir økt fuktighetstap fra huden
 • Gjør pHen basisk
 • Reduserer antall fettstoffer/lipider som smører og holder cellene i struktur

 

EXE APPcoupe de¦üshydrate¦üe

Hva er sensitiv hud?

Ved ulike indre og ytre påvirkninger som f.eks. klima, kosmetiske produkter, bivirkninger av legemidler, stress, kosthold, støv og forurensning kan vi oppleve at huden sensitiviseres. Personer i alle aldre, og med alle hudtyper, kan få sensitiv hud. Dette synes i form av røde områder, tørr og flassende hud, som føles varm, stram og irritert.

Huden kan også bli sensitiv pga. allergier, betennelser eller infeksjon i huden. Enkelte personer har også sensitive nerveender selv om hudbarrieren ellers er intakt. Sensitiv hudtilstand ses gjerne i sammenheng med hudplager som tørrhet, allergi, eksem og rosacea.

Sensitiv hud har nytte av en god fuktighetskrem som styrker hudens fuktreserve og samtidig øker hudens toleranse for ytre stimuli på samme måte som hos en frisk hud.

 

Forebygg og bekjemp fuktighetstap:

Som du skjønner er det utrolig viktig å pleie hudens barrieresystem. Det hjelper lite å tilføre fuktighet hvis barrieren er skadet, da slippes alt du tilfører like raskt ut av huden.

IMG_8450

Sensylia 24h

Jeg har testet Sensylia 24h som er en dermatologisk hudpleieserie for sensitiv, tørr og fuktfattig hud. Produktene har naturlige aktive ingredienser som bevarer fukt og virker gjenoppbyggende.

 

Sensylia 24h Moisturising Cream

Gir effektiv pleie til fuktighetsfattig hud og tar hensyn til både skadet barriere og tilfører nye pleiestoffer.

Denne opplever jeg er en redning til all hud som mangler fuktighet. Til kvinner, menn og barn – alle hudtyper. Jeg kjenner den gir meg masse fuktighet og på sikt vil den samtidig reparerer skadet barriere og holde en dehydrert hud i sjakk.

 • Japansk blodgress gir intens og umiddelbar fuktighet.
 • Hunden føles gjennomfuktet og frisk etter kun en dag, selv om du selvfølgelig må bruke lenger tid på langvarig effekt.
 • Produktet avgir fuktighet hele døgnet og ikke kun når den legges på.
 • Kremen demper betennelse og irritasjon, som er viktig for en god hudhelse.
 • Den er helt parabenfri og på sikt vil den øke hudens toleranse for ytre irritasjon.

Kr. 249,-

 

Sensylia Geleè

Dette er en skånsom rens, som selv den mest sensitive hud kan bruke. Den inneholder Japans blodgress, som kremen, som gir intens fuktighet mens du renser. Den fjerner skånsomt make-up og forurensing samtidig som den reparerer hudens barrierefunksjon. La den gjerne ligge 5 minutter, som en minimaske, for å få maksimal effekt av ingrediensene før du starter renseprosessen. Fjernes gjerne med fuktet bomull. Bruk myke bevegelsen på en sensitiv hud!

Kr. 199,-

SENSILIA GAMME2

 

 

Alle produktene fra ISISPHARMA er klinisk og dermatologisk testet. Dette innlegget er sponset, men produktet er testet over tid og jeg skriver min personlige mening.

Du kan kjøpe produktene her, og får 30% om du bruker koden «Anki»: https://www.innovacare.no/butikk/isispharma/sensylia-fuktfattig-hud