For mange er sommerferie synonymt med festival. Deilig vær, utendørs i flere dager med musikken du digger! Du føler deg topp i nye festivalklær og den nøytrale «naturlige» makeupen er i boks. La meg gi deg noen enkle tips som kan bidra til at du ser like smashing ut når festivalen er over.

Men Giving Woman Piggybacks On Their Way To Music Festival

Planlegg produktene du vil ta med deg på forhånd!

Å ta med seg riktige pleieprodukter er like viktig som å finne rett antrekk til festivalen. Skaff deg gjerne en vanntett toalettmappe, det hender jo det regner.. I tillegg bør den tåle tøff behandling og kanskje en «tur i bakken» om det går litt hard for seg.

I toalettmappen bør du ha en rens, leppebalm, fuktighetsspray og solkrem.

 

Hold huden ren!

Det spiller ingen rolle om du er på festival eller byferie: en ren hud er viktig om du vil ha en god hudhelse og dermed en sunn glød. Festivaler byr ofte på svette, solfaktor, make-up og litt skitne omgivelser. Dette vil du ikke spare på i ansiktet! Sørg for en grundig rens hver kveld slik at ikke alt dette blir liggende å irritere huden. Irritasjon fører, som kjent, til mer talg og flere døde hudceller. Oppskriften på akne. Jeg er ikke tilhenger av renseservietter, da de rett og slett ikke renser godt nok. Men har du ikke vann i nærheten kan disse brukes til å fjerne en ordinær rensemelk.

Girl friends at a music festival, crop

Fuktighet til ansikt og kropp!

Jeg trenger nok ikke fortelle at det er viktig å drikke masse vann, når du både er utendørs hele dagen og samtidig drikker alkohol. Det er minst like viktig å tilføre fuktighet direkte på huden. Glemmer du dette, kan det kanskje hjelpe å minne deg på hvordan en tørr hud ser ut: grå og skrukkete. Sørg for å ha med en fuktighetskrem som tilfører masse fuktighet og bruk gjerne en fuktigetspray i løpet av dagen. Disse kan ofte brukes over make-upen og tilfører masse fuktighet. Spray litt på kroppen også!

 

Ikke glem leppene!

Vi er ganske flinke til å smøre leppene. Tenk bare på at en del leppestifter kan steke huden i solen. Sørg for at du har med et produkt som både pleier og beskytter med SPF, du trenger ikke velge en av delene.

 

Krisesituasjoner

Uansett hvor flink du er til å holde huden ren og fuktet, kan det oppstå krisesituasjoner. Sørg for å ha en kortisonkrem tilgjengelig, i tilfelle du må behandle insektstikk, utslett eller kløe. Du kan også vurdere å ta med en liten tube med fuktighetsmaske som kan ligge på hele natten. Dette kan du få behov for etter en lang dag i solen, den vil kjøle, roe og tilføre masse fuktighet over natten. Disse maskene kan du få i små størrelser slik at de ikke tar for stor plass.

Audience At Outdoor Music Festival

Sist, men selvfølgelig ikke minst: MASSE SOLKREM!

Du kommer til å være ute hele dagen. Forhåpentlig i solskinn! Ta med deg masse solkrem! Velg den du liker best, som samtidig har minst SPF 15. Det kan kanskje være en ide å ta med forskjellige solkremer? Favoritten til ansikt, samt en som gir lit mer pleie og en med total beskyttelse? Ta gjerne med deg en kul hatt også. Den vil beskytte ansiktet ekstra når du er ute hele dagen. Smør halsen, nakken og utringingen – alt som ikke er dekket av klær.

Følger du disse «reglene» så blir det ikke bare en fin festival, men også en fin tid når du kommer tilbake! Kos deg!