Det høres fantastisk ut å bruke gull i et hudpleieprodukt. Eller? Gjør dette egentlig noe for huden? Gull brukes medisinsk til behandling av ARTHRITIS og det sies også at gull ble brukt i oldtidens Egypt og Kina til behandling av sykdommer.

 

Hva gjør gull i et hudpleieprodukt?Beautiful woman with perfect skin

  • I hudpleieprodukter sies det at gull kan virke antiinflammatorisk. Inflammasjoner kan være årsak til alt fra akne til rynker.
  • Gull skal booste collagenproduksjonen.
  • Gull fungerer som en katalysator som trekker med seg andre ingredienser bedre ned I huden.
  • Gull reflekterer lyset og gir huden en sunn glød.

En rekke hudpleieprodukter til hjemmebruk inneholder gull. Gull brukes også i laken som er spesielt hudvennlig. Men mest av alt må vi vel innrømme at vi fasineres av å bruke gull på huden, nesten uavhengig av effekt. Gløden gullet gir er også tidsriktig!

 

Skeptisk til gull?

Selv om de fleste forteller om positive effekter av gull på huden, finnes det noen eksperter som mener det ikke er forsket nok på bruken av gull i hudpleieprodukter og er redd det bare vil irritere og virke allergifremkallende.