De fleste merker at sommeren krever andre produkter og rutiner enn vinteren. Varmen, solen og lyset gjør det helt enkelt verken lett eller lekkert å bruke det samme som du gjør på vinteren. Hudens behov er også annerledes. Her er 15 ting du bør endre på sommeren:

perfect beauty woman closeup portrait with closed eyes over white

Vis hud!

Vi tenker for tiden på «glød» hele året, men på sommeren blir det enda viktigere at huden ser sunn og frisk ut. På sommeren er det ikke alltid heldig med tung make-up verken på øyne eller i resten av ansiktet.

Dropp øyenskyggen, bruk litt mascara og kanskje en tynn liner om du føler du må. Fokuset skal være på huden. Den skal ikke dekkes til, men vises frem. Dermed er det viktig med en god hudpleierutine slik at din får en naturlig sunn glød. Det finnes også en rekke behandlinger i klinikk som gir huden din glød, uten å være for sterke.

Beskytt med SPF, slik at huden får en sunn glød og ikke blir solbrent og flasser.

Dropp den tunge og dekkende foundationen, sats på BB cream eller fargede dagkremer, da ser man litt av den friske huden din gjennom kremen.

 

Velg riktig selvbruner!img_7680.jpg

Det finnes et stort utvalg selvbruningsprodukter nå. Samtidig finnes det like mange orange kvinner på gatene. Du skal ikke bli orange av et godt selvbruningsprodukt! Det finnes en rekke produkter som verken lukter mye eller gir feil farge, så bruk litt tid på å finne ut hva som passer din hud og din teknikk mest.! Du kan velge i:

  • Lotion
  • Krem
  • Vann
  • Gradvis selvbruning
  • Instant selvbruning som gir raskt mørk farge eller lysere farge.
  • Selvbruning du kan bruke i dusjen.

Husk at du alltid peeler huden når du bruker selvbruning!

 

Smelter din make-up på huden ila dagen?

I en årrekke var jeg frustrert av at øyenskyggen havnet i en linje midt på lokket i løpet av et par timer. I tillegg så det ut til at min foundation totalt forsvant, uansett hvor dekkende den var da jeg la den på. Bruk primer! Dette produktet var virkelig en aha-opplevelse for meg. Mulig du bare trenger det på sommeren, jeg bruker det nå hele året. Primer til øyelokket får skyggen til å sitte hele dagen, selv gjennom trening, en dag i solen eller stress. Primer under foundation er hel uvurderlig, endelig sitter en hvilken som helst BB cream eller foundation hele dagen!

Vannfast mascara og en flytende liner i stedet for en penn sitter bedre enn alternativene på sommeren!

 

Sommerens MÅ-HA!

BB cream i stedet for dekkende foundation! Mer naturlig look, samtidig som den både har SPF og pleie, til de dagene du ikke rekker en grundig hudpleierutine.

Solpudder! Jeg elsker solpudder! Beskytter du ansiktet med høy SPF hele sommeren føles det mer naturlig med litt solpudder. Ansiktet får samme glød som resten av kroppen og dette er en sunn, hudvennlig, farge.

Vippeextensions er supert på sommeren. Du slipper mascara og ser likevel våken ut. Husk bare å ikke overdrive! Det skal se naturlig ut. Du må også være forberedt på at du blir avhengig av dette og at det kan gi de gen ekstra utgift hver mnd. Men du slipper mascara.

 

Blank hud!Closeup of back beautiful and tanned woman with sarong, bikini and white wide-brimmed hat, looks tropical beach of Koh Surin Nuea, North Surin Island National Park, Phang Nga, Andaman Sea, Thailand

Blank, let fuktig hud ser dun nut. Ikke bruk for mye pudder på sommeren. Buk gjerne cleanex til å fjerne shine innimellom, men la huden skinne litt. Det ser bare friskt ut!

 

Foundation kan få hvile, bruk noe naturlig. 

Dekkende foundation ser ikke bra ut i sollyset. Er du avhengig, så prøv heller en BB Cream eller en farget dagkrem. Det finnes en rekke alternativer og jeg er sikker på at når du finner den som passer deg best er det mulig du ikke vil gå tilbake til din gamle foundation. Den lette, ikke kakete følelsen er utrolig deilig. Du dekker likevel ujevnheter, men din hud skinner så vidt gjennom og resultatet er mye mer naturlig. Husk å bruke en lysere farge på vinteren enn på sommeren. Din hud blir litt mørkere uansett om du bruker SPF, da er det viktig å følge etter med farge på produkt også.

 

Bruk synlig neglelakk!

Går du i sandaler i sommer så bruk en synlig neglelakk. Sterke farger som knallrosa og orange er svært flatterende til brun hud og absolutt en trend i sommer igjen. Vær bare oppmerksom på at fargen du velger bør passe til farge på sandalene du planlegger å bruke. Velg gjerne en farge som passer de fleste av dine sko.

 

BikinivoksIMG_8142

Jeg anbefaler alltid å vokse bikinilinjen i stedet for å shave. Grunnen er at barbering ofte kan føre til inngrodde hår og røde nupper, som ikke er spesielt flatterende i bikini.

 

Unngå «gnagsår» på lårene.

Ja, det skjer faktisk ofte at folk opplever gnagsår på innsiden av lårene, når de går i skjørt eller korte shortser på en varm dag. Dette kan du lett unngå ved å bruke antiperspirant på innsiden av lårene. Det hindrer svette og dermed også utslett.

 

Gjøre det beste ut av utgangspunktet

Fuktig klima ødelegger alt du har rettet med rettetangen, krøllene er tilbake på under 30 min. Det er dessverre lite du kan gjøre med klimaet. Men hvorfor ikke omfavne det naturen gir deg. Krøller er lekkert i fuktig luft, de blir spenstige og definerte. Hvorfor ikke heller omfavne dine fine krøller i stedet for å kjempe mot de? Bruk produkter som bekjemper frizz og som eller fremhever nydelig krøller.

 

Beskytt farget hår

Sol, saltvann og klor kan gi farget hår til alle regnbuens farger. Tørt, behandlet hår er mer mottagelig for skade enn annet hår og trenger mer beskyttelse. Du kan forebygge dette ved å bruke gode hårprodukter som vasker godt og metter håret med fuktighet. I tillegg er det lurt å skylle håret i dusjen FØR du bader i saltvann eller klor, slik at håret ikke trekker til seg like mye av dette. Du bør også beskytte håret med en solhatt og solbeskyttelse.

 

Skal du farge håret i sommer?sol liten

Naturlig bleket hår ser fantastisk ut på sommeren, i tillegg definerer dette den gylne solbrune fargen enda bedre. Velg naturlig farge om du må farge håret ditt i sommer, la solen gjøre resten. Har du mørkt hår kan du vurdere noe striper i karamellfarge, som vil gi den rette lyse følelsen. Stripene vil også bleke ytterligere i solen. IKKE bruk sitron til bleking i solen, som du kanskje gjorde tidligere. Riktignok blir håret lysere, men det blir også svært skadet og du kan risikere å måtte klippe deg mer en planlagt etter ferien.

 

Håret bort fra ansiktet.

Det er ikke bare lekkert å sette opp håret på sommeren, men også deilig og svalt. Nakken vil takke deg for mindre svette. Du vil se sommerlig fres ut med oppsatt hår.

 

Ikke glem å beskytte alle deler av kroppen

Mange kvinner er flinke til å beskytte ansiktet med SPF. De fleste glemmer fremdeles bryst, hender, hals og ører. Husk at ikke bare huden midt i ansiktet skal eldes med stil. Det ser litt merkelig ut om områdene skiller seg for mye fra hverandre. Samtidig er huden i disse områdene like utsatt for hudkreft. Og husk at en påføring på morgenen ikke holder i 12 timer, smør deg gjentatte ganger i løpet av dagen.

 

God sommer!