Er du en av de som alltid opplever å skjære deg med høvelen når du barberer deg? Eller en av de som får utslett etter hårfjerning? Det finnes noen enkle triks du umiddelbart kan ty til for å minske skaden mest mulig.

barbering badekar low

Ta en pause fra barberingen!

Hvis du opplever irritasjon, inngrodde hår eller stadige kutt når du barberer kan det være en ide å ta en pause. Eller rett og slett finne en hårfjerningsmetode som passer deg bedre?

MÅ du barbere før et viktig jobbmøte eller en fest, i denne perioden, så barber med hårretningen i stedet for mot hårretningen. Det vil ikke gi en så tett barbering, men den duger for en dag eller to.

Bruk gjerne en barberings gele med mye fuktighet, som beskytter huden litt mot irritasjon.

Woman shaving her leg, isolated on white

Kjerringråd som kan funke:

Kaldt vann!

Dynk en klut i iskaldt vann og vri den opp før du legger det over det irriterte området. Dette vil roe irritasjonen og føre til mindre inflammasjon. Unngå varme; varm dusj, badstue, boblebad, solbading og solsenger. Varme vil irritere mer og fremprovosere kløe som forlenger hele prosessen.

 

Havremel

Havremel er kjent for spesielt beroligende og fuktighetsgivende egenskaper. Det vil også virke kløestillende. Du kan bruke litt havremel i badekaret om du har irritasjon etter barbering på legger eller bikinilinje. Kolloidal Havremel, som er uttrekk fra havren og spesielt egnet til huden, får du kjøpt i utvalgte apotek og helsekostbutikker.

 

Trollhassel

Trollhassel er beroligende og lindrende. Dette ingredienset finnes i flere fuktighetssprayer. Ha en slik lett tilgjengelig. Den er fin både på irritasjon i ansikt og etter barbering på kropp. Kjøp helst en uten tilsatt SD Alkohol.

 

Aloe Vera

Har umiddelbart lindrende effekt på brent hud og annen irritasjon. Er du så heldig å ha en plante hjemme kan du klippe av en del av toppen, legge den i kjøleskapet og påføre den det irriterte området direkte. Ellers kan du kjøpe en Aloe Vera Gele i hudpleieklinikk eller på helsekost. Sørg for at du ser ingredienset i innholdsfortegnelsen, slik at det ikke bare er den grønne fargen du betaler for.

Close-up of a young woman shaving legs isolated on white background

Krempleie:

Hydrokortisonkrem kan brukes om det er behov for øyeblikkelig hjelp. Velg en som i tillegg har fuktighetsgivende effekt.

Antibiotiske kremer kan brukes der hvor huden virkelig har tatt skade. For umiddelbar effekt og for å forebygge infeksjon.

Husk at det beste er å forsøke å få til en barberingsrutine hvor du unngår kutt og irritasjon, da slipper både du og huden din unna best mulig!