Hvert år ser jeg for meg god til til å fikse hår og makeup på 17. mai – gi meg selv en liten naturlig makeover.  Like ofte går denne ideen rett vest, da jeg allerede kl. 07.45 skal være på flaggheising med minstejenta og ikke er særlig keen på å stå opp før fuglene. Vel, for å få alle i bunaden må jeg likevel opp tidlig.. Stor sett ser jeg mer sliten ut på 17. mai enn en hvilken som helst hverdag. I år har jeg derimot forsøkt å forberede meg litt. Jeg har fått noen superenkle make-up tips av min flinke bloggkollega, Tone. I tillegg har jeg lagt en liten plan for hva jeg kan gjøre i dagene før 17. mai for at huden skal se best mulig ut!

43615

foto: Eva Rose

Naturlig hud, med foundation20170508_101554-01

En god daglig hudpleierutine er det viktigste du kan gjøre for hudens helse. En sunn hud takler påkjenninger bedre, akkurat som en sunn kropp, og den vil dermed også se freshere ut. Rens huden morgen og kveld og bruk
maske og peeling ukentlig for ekstra pleie. Jeg liker å benytte en mild peeling et par dager før festen, slik at jeg er sikker på å ikke irritere huden. En fuktighetsmaske etterpå vil trekke bedre inn. Masken bruker jeg gjerne daglig 2-3 dager før huden skal stråle.

Jeg er ikke glad i fulldekkende foundation på våren og sommeren. La huden skinne gjennom, noe annet ser rett og slett unaturlig og lite fresht ut. Dermed anbefaler jeg alltid BB Creams (ikke alene, men i stedet for foundation) eller foundation med lettere dekkevne. Min favoritt den siste tiden har vært Babor Serum foundation. Jeg elsker den!! Den dekker akkurat passe, huden ser naturlig fresh ut og den har en unik mattende effekt uten å tørke ut. Samtidig er den full av pleiende anti-age ingredienser og det kommer alltid godt med. Jeg bruker farge 02 på sommeren, avanserer fra melkehvit hud og 01 på vinteren.

 

 

Mørke ringer under øyne?20170508_103007-01

Jepp, konstant siden jeg fikk barn har jeg slitt med dette. Nå begynner jeg endelig å slå meg til ro med disse ringene. Tror jeg? Jeg bruker selvfølgelig forebyggende øyekrem morgen og kveld! Jeg vet at det er vanskelig å finne en concealer som dekker godt, men ikke legger seg i linjer. Jeg bruker kompakte Camouflage Cream 02 fra Age ID eller lette Luminous Skin Concealer 02 fra samme linje. De kan også blandes sammen for akkurat den konsistensen du ønsker. Husk at concealer kun skal legges innerst i øyekroken og ut mot midten av øynene. Legger du den i ytterkant vil linjene bli fremtredende.

 

 

Nok søvn!20170508_105206-01

Her har jeg mye å hente.. Det finnes ikke noe bedre for huden enn skjønnhetssøvn og som kjent er en sunn hud mye enklere å sminke fresh enn en sliten hud. Jeg skal forsøke å legge meg litt tidligere i noen dager, det vet jeg hjelper! Er det slik at du likevel våkner på 17. mai med røde øyne, så finnes det faktisk hjelp. Line Correcting Pencil fra Babor`s nye make-up Age ID tryller lett bort røde øyne. Den legges helt enkelt i våtkanten nede og er så lett å bruke at selv jeg får det til!

 

Er du skyggeamatør?

IMG_7772Det er jeg også… Tone rister oppgitt på hodet når jeg skal legge øyenskygge og anbefaler meg (og dere) å benytte en av de enkle skyggepennene som har kommet den siste tiden. De er superenkle å påføre akkurat der du vil ha de. Husk alltid å duse de ut, ellers kan det se ut som du har fått en skikkelig blåveis. Skygge skal ikke være et maleri på dine øyne, det skal være dust og naturlig og fremheve dine fine øyne! Jeg legger Age ID Eye Shadow Pencil 02 helt opp til globelinjen. Den legges også litt over globelinjen i ytterkant, for å skape en illusjon av «ikke saggende øyne» Denne pennen har en svamp på baksiden som du bruker til å duse fargen og lett som bare det ser resultatet faktisk profesjonelt ut!

 

 

Ekstra glød!20170508_104806-01

Jeg elsker highlighter!! Ikke når den påføres i mengder slik du har lært på youtube av en som viser deg make-up i et helt annet lys enn det vi opplever ute… Dette blir FOR mye! Bruk en liten touch øverst på kinnben, så lite at du knapt ser det selv. Denne vil reflektere lyset og dermed være akkurat passe synlig på bilder og for de rundt deg til at du ser superfresh ut. Du kan også legge bittelitt på nesetipp og i amourbuen på leppene, men fremdeles svært lite! Skin Glow Illuminator fra Babor Age ID er faktisk en av de beste jeg har prøvd! Og som all annen make-up i denne linjen er den svært enkel å legge, selv for de uten erfaring.

 

 

RougeIMG_7774

Jeg har lært at solpudder kun skal brukes når vi har blader på trærne. Det har noe med lyset og gjøre og jeg er sikker på at du har sett dette selv på de som enten overdriver bruken av solpudder eller bruker det hele vinteren? De ser rett og slett både grå og eldre ut. Siden jeg akkurat har vært i solen og fremdeles har litt farge så får jeg lov å begynne sesongen med solpudder nå, sier Tone. Ellers bruker jeg heller en fresh rouge hele vinteren. Solpudderet skal heller ikke overdrives! Det skal ikke gjøre ansiktet brunt og erstatter ikke foundation! Det skal gi deg en touch farge der solen treffer ansiktet først, som henter opp fargen du eventuelt har på brystet . Jeg legger Tri Color Blush 01 på kinnben og bittelitt i utkant av pannen. Denne har en svært naturlig farge og er lett å legge.

 

IMG_7776

Lepper

Jeg har aldri vært glad i bunadspolitiet… Og egentlig ikke make-up politiet heller. Jeg mener folk selv vet hva som kler de. Det de trives i får jo uansett frem den indre selvsikkerheten og gløden. MEN på 17. mai tar jeg meg selv i å være litt politi likevel.. Det er rett og slett ikke lov med noe annet enn naturlig make-up til bunad! Alt annet ser groteskt ut. Det vil si at jeg ikke velger en knall leppestift til dette antrekket. Jeg ville nok ikke valgt det uansett antrekk denne dagen, men det får være opp til hver enkelt. På kvelden, derimot, kan du rokke opp leppene litt. Særlig hvis du skifter fra bunad til kjole og skal på fest! Da er knallfarger kjempegøy!

  • På dagen velger jeg min favoritt gloss: Babor Age ID Lip Gloss 03 Silk
  • På kvelden går jeg for: Creamy Lip Color 05 Orangia
  • For å skape en illusjon av plumpede lepper på kvelden bruker jeg samme penn som jeg brukte på våtlinjen mot røde øyne. Denne legges som en liner og duses ut fra leppene.: Babor IMG_7764Age ID Line Correcting Pencil

 

 

Dette ser kanskje ut som make-up som vil ta en evighet å legge? Det er det ikke, jeg bruker aldri mer enn 5-10 min på make-up og dette er inget unntak. Du kan jo også håpe at du ikke både våkner med både røde øyne og knusktørr hud denne dagen, for da kan du kutte ut noen av disse punktene.

20170508_121337-01

Disse produktene fra Babor Age ID bruker jeg på 17. mai

 

Jeg har i alle fall satt frem favoritt peeling, maske og ampulle som skal brukes frem til 17. Mai. Jeg skal legge meg tidligere og jeg satser dermed på at make-upen går veldig raskt unna på selve dagen. Nå vet jeg jo også akkurat hvilke produkter jeg skal bruke før flaggheisingen. Dette blir lett!

Image-7

Ha en strålende 17. Mai!

 

20170508_130820-01
Dette innlegget er laget i samarbeid med  http://www.toneskipa.no – sjekk gjerne hva hun anbefaler til 17. mai: http://www.toneskipa.no/2017/05/11/17-mai-sminken-som-sitter-hele-dagen-trinn-for-trinn/ . Hun har også vært ansvarlig for alle make-up tips og foto i dette innlegget.

 

 

 

Annonse; dette innlegget er betalt. Produktene har jeg brukt siden de ble lansert i Norge og kan virkelig gå god for de!