Våren er her og vi kaster vinterklærne, finner frem lyse og lette klær, rense kroppen og trener litt mer. Mange vasker huset litt ekstra, setter ut hagemøbler og fresher opp. Men har du tenkt på at din hudpleierutine også trenger en vårrengjøring?

Vinteren gjør huden litt grå og gusten og dette vil vi helst kvitte oss med nå. Vi vil stråle på våren!

Young happy woman in green field

Sjekklisten som vil gi deg en strålende hud:

Rens badehyllen:

En del produkter kan legges bort for sommeren og i den forbindelse passer det godt å gjøre en liten sjekk i produkthylla på badet. Kvitt deg med utgåtte produkter som bare vil samle bakterier og sett til side tunge kremer som du ikke trenger før til vinteren igjen. Dette kan du med fordel kvitte deg med:

  • Alt som er utgått på dato
  • Produkter som har tørket ut
  • Produkter som har endret konsistens, farge og duft.
  • Produkter med SPF som er over et år gamle (SPF mister gradvis sin effekt og de bør i alle fall gå i søpla om de har vært utsatt for varme i tillegg.)
  • Mascara som er eldre enn tre mnd. (mascara er «partyrom» for bakterier, aldri risiker å bruke produkter som er eldre)
  • Gamle, slitte og møkkete make-up koster og svamper

beauty, skin care and people concept - close up of smiling young woman with face cream mirror reflection at home bathroom

Peel:

Vinteren fører med seg tørr hud for de fleste. Tørr hud gir ofte en ufresh overflate og den vil vi få bukt med på våren. Både tette sko, tykke klær, inneklima og kulde er en påkjenning for huden.

Gå til innkjøp av en peeling tilpasset din hudtype. En hudterapeut kan hjelpe deg i en jungel av varianter; kornpeeling, enzympeeling, syrepeeling eller kombinasjonspeeling. Alle jobber for å fjerne døde hudceller fra hudoverflaten, i stedet for at de blir liggende. Når disse er fjernet vil huden umiddelbart få en friskere glød. Det vil også øke opptaket av gode ingredienser i dine andre produkter, samt øke utskillelsen av avfallsstoffer. Peel gjerne huden ukentlig slik at du opprettholder en god hudhelse.

maske1

 

Generell hudpleierutine for vår og sommer:

Det blir varmere, lysere og det kommer blader på trærne. Selv sistnevnte medfører endring i daglig hudpleierutine, les hvorfor:

Bytt ut din tunge vinterkrem med en lettere fuktighetskrem. Du vil ikke ha behov for den rike kremen når ikke kulden eller kunstig oppvarming innendørs tørker ut huden. En lett fuktighetskrem tilpasset din hudtype og dine behov vil føles bedre på våren og sommeren.

Peel oftere. Avhengig av din hud og hvor varmt det blir kan det være nødvendig å peele huden oftere. Kanskje din hud skiller ut mer avfallsstoffer i varmen? Talgproduksjonen kan øke eller solen kan irritere og gi behov for en ekstra peeling.

Ny make-up? Vi lengter etter en fresh hud på våren, bort med den grå overflaten. Det finnes en rekke produkter som er lysreflekterende og som vil gi deg en ekstra glød. Din foundation kan med fordel være en klarere farge enn den matte og dekkende du bruker på vinteren. Bruk gjerne highlighter i tillegg. Dette gir optisk inntrykk av en glødende fresh hud.

Bruk SPF! Hele sommerhalvåret! Vil du unngå tidlig hudaldring, pigmentering og I verste tilfelle hudkreft bør du bruke SPF daglig. Bruk en solkrem med minst SPF 15 når du er i solen. Til daglig kan du fint benytte en dagkrem med SPF eller en foundation med SPF (eller begge deler, som meg..) slik at du alltid beskytter deg, avhengig av behov.

Bestill  pedikyr! For guds skyld, damer!: Alle føtter er innestengt hele vinteren. Du får tørr og hard hud og ofte en tendens til fotsopp. Slike føtter er ikke lekre i sandaler! Bestille en time til fotpleie så raskt våren viser seg og jevnlig gjennom hele sommeren. Da får du fjernet hard hud og sjekket om det har dukket opp andre problemer i løpet av vinteren. Du kan til og med gå ut med en fresh neglelakk på – DET er vårfølelse!

Permittere Retinolprodukter. Retinol/A-vitamin gjør huden veldig solsensitiv og dette anbefaler jeg å ha stor respekt for. Slike produkter kan få hvile til høsten kommer tilbake. Er det slik at du er avhengig av retinol for et hudproblem bør du konsultere sin terapeut om bruken av dette.

Young blond lady with a beautiful hair on white background

Følger du dette, vil huden din se like bra ut i oktober som den gjør nå!