Vi har allerede hatt litt sol og vårfølelse. Herregud så deilig det er! Og nå kommer påsken,hvor de fleste nordmenn enten er på fjellet eller mest mulig ute i solen i nærområdet. For en del år siden var det viktig å komme veldig solbrun hjem fra påskeferie, nesten som en grillet rosin. Med farge kun i ansiktet og gjerne med hvitt merke etter solbrillene. Jeg har tro på at vi har kommet lenger enn dette nå!?  Likevel vet jeg at noen fremdeles kaster seg ut i påskesolen helt uten SPF, så her kommer vårens første mas som solbeskyttelse fra meg:

Park Model Beauty

Hva er egentlig brunfarge?

Jo det er pigment som kommer til hudoverflaten for å beskytte din hud mot skadelige solstråler. Brunfarge er BESKYTTELSE! Det betyr altså at brunfargen er et tegn på at din hud er i fare. Det er ikke er friskhetstegn!

De fleste vet hva solen gjør med oss. Likevel velger vi å «glemme» dette litt.  Vi vil så gjerne se «friske» ut… Jeg kan love at når du passerer 35 ser du ikke lenger frisk ut etter et liv med for mye sol, du ser ikke engang frisk ut etter en uke i solen. Linjene blir tydeligere og huden litt tørr og sliten.  Den fine brunfargen er der kanskje i noen dager, men raskt går den over i tydelige tegn på hudaldring. For meg er det merkelig at noen gjør hva som helst for noen dager med litt farge, i stedet for å invistere i en frisk hud som ser bra ut i langt flere år.Påske

 


Jeg er også ute i solen, og elsker det! Men jeg er alltid på evig søken etter den «beste» solkremen. Jeg velger heller en solkysset hud ved hjelp av litt solpudder. og selvbruning. Juks som ikke skader huden.

 

Her er mine Påske favoritter:

Environ Alpha day lotion SPF 15

Denne solkremen tilfører fuktighet, beskyttelse og forebyggende ingredienser som bekjemper skadene solen tilfører huden. Den vil aktivt forebygge ujevnheter i pigmentering og tilstoppede porer, samtidig som den beskytter mot UV.

Den har SPF 15 og kombinerer bruk av fysisk og kjemisk filter som beskytter bredspektret mot solens skadelige ståler. Inneholder melkesyre, som naturlig finnes i huden, for å forebygge dannelse av ujevn pigmentering.

Kr. 919,-

Alpha Day Lotion_r2a

Thalgo SPF 15 Anti-Age ansikt

Alle Thalgo sine solkremer har en trippel solbeskyttelse; Anti-UV, Anti-Aldring og Anti-Pigment; med den innovative SunYtol Future.

SunYtol ; et naturlig filter mot UVA og UVB fra havet, et ekstrakt fra algen Polysiphonia Lanose.  En veldig sterk anti oksidant som beskytter cellene.  Sterk anti-aldring effekt; beskytter DNA mot gengiftig effekt av UVB.  Bidrar til å redusere dannelsen av solbrenthet (forårsaket av endringer i DNA under påvirkning av UV) og øker kapasiteten til å reparere DNA.

Kjemisk filter med Tinsorb S: Et kjemisk filter med dobbel UVA og UVB beskyttelse som absorberer, reflekterer og sprer bølgelengder.  Et fotostabilt filter, som er transparent, og har høy hudtoleranse.  Fungerer både som reflekterende skjold og absorberende filter

Astaxanthin: Karotenoid fra en mikro-alge høstet fra innsjøer i meget solrike områder. En kraftig anti-oksidant; 500 ganger sterkere enn Vit E, 40 ganger sterkere enn betakaroten.

I tillegg Anti-aldring og anti-pigment

kr. 340,-

Sol spf 15 ansikt

Nimue Sun C SPF 40

Lett, ikke-oljete emulsjons base som gir en dobbel effekt ved å tilby en sertifisert høy bredspektret UVA / UVB beskyttelse og anti-aldrings fordeler for å bistå til å redusere og forebygge de synlige tegn på photo aldring. Formulert for å hjelpe til med DNA beskyttelse og reparasjon.   Non-whitening formula, passer for alle hudtyper.

Antioksidant Complex beskytter mot de skadelige effektene av frie radikaler.

Kr: 399,-

nimue pacts

Biotherm Crème solaire Anti-âge SPF 30

Melting face cream, anti-wrinkles – dark spots. En deilig solkrem med trippel effekt:  Høy beskyttelse: et patentert fotostabilt filtersystem med bredspektret beskyttelse mot UVA og UVB. Også tilsatt antioksidanten E-vitamin. Anti-age: en kombinasjon av reverserol SV og Life Plankton beskytter mot hudaldring og utvikling av linjer og pigmentflekker. 24t fuktighet: Hyaluronsyre tilfører og bevarer fuktighet I huden lenge.

Kr. 235,-

Creme Solaire Anti-Age SPF30 50ml

DOCTOR BABOR DERMA CELLULAR

Ultimate Protecting Balm SPF 50 inneholder særdeles gode filtre som beskytter mot UVA og UVB skade. The CELL PROTECT COMPLEX er et intelligent system som øker beskyttelsen ved å eliminere frie radikaler. Systemet består av E- og C vitamin, innkapslet i et system som frigir ingrediensene når kapslene utsettes for UV bestråling. Kapslen fungerer også som en parasoll som åpnet og legger seg beskyttende over cellene når det er fare for UV relatert skade. Stearinlystreekstrakt legger seg som en beskyttende hinne rundt cellene og beskytter de mot DNA skade, samtidig som hudens egen repareringsevne støttes. Kr. 420,-

 

DOCTOR BABOR DERMA CELLULAR_Ultimate Protecting Balm SPF 50

Elizabeth Arden PRO Triple Protection Factor SPF 50

Hjelper til med å beskytte huden mot miljøeksponering, for tidlig hudaldring og er utviklet for å gi sunn og strålende hud dag etter dag med en universal fargetone som passer alle hudtoner. Dette multifunksjonelle produktet er et essensielt steg i alle hudhelse og skjønnhets regimer – et “må-ha” produkt for alle hudtyper.

Bredspektret SPF Solbeskyttelse: Mikronisert titandioksid og mikronisert sinkoksid (fysisk sol lter) Tilleggsingredienser: Sodium PCA, Chondrus Crispus Extract, Sodium Hyaluronate (Hyaluronic Acid), Silicones

Kr 989,-

FullSizeRender-kopi

Darphin Soleil Plaisir SPF 30 og 50

Beskytter huden mot både UVA og UVB stråler med 3:1 teknologi for å beskytte huden mot solbrenthet, for tidlig aldring, linjer/ rynker, utvikling av pigmentforandringer og aldersflekker. Vannresistent i 40 min. Dette forteller hvor lenge huden kan være våt eller svett, men beskyttet før det er nødvendig å smøre på nytt. Den nærer, pleier, fukter og mykgjør huden også.

Kr. 399,-

Soleil Plaisir ansikt LAV

Glo therapeutics Oil Free SPF 40+

Gir bredspektret beskyttelse for solens skadelige stråler, samtidig som den tilfører pleie og er full av antioksidanter. Kan brukes av alle hudtyper, selv om den er super til blank hud da den matter godt og ikke gir akneutbrudd etter bruk. Kr. 415.-

Oil Free SPF 40+