Tenger du virkelig både et serum og en fuktighetskrem? Er det ikke bra nok om du kjøper en god krem? Hva er egentlig forskjellen på disse produktene?

Portrait of a young woman with closed eyes for skin care isolated on white background

Hva gjør et serum?

Et serum tilfører mer fuktighet og aktive ingredienser enn din fuktighetskrem gjør alene. Men mest av alt har et serum effekt dypere i huden enn en fuktighetskrem har.  Ingrediensene har mindre molekyler som trekker dypere ned i huden enn fuktighetskremen. Et serum kan ha effekt på aldring, pigmentering, acne og det kan være generelt hudfornyende.  Oppgaven er å tilføre aktive ingredienser dypt i huden.

Et serum gir ingen pleie til overhuden og heller ingen beskyttelse, derfor er det behov for en fuktighetskrem i tillegg.  Fuktighetskremen har ofte større molekyler enn serumet, og sørger for fuktighet og beskyttelse. Den sørger også for å optimalisere hudbarrieren slik at huden ikke mister mer fuktighet enn nødvendig.

Beautiful young woman applying serum moisturizer on under eye area. Beauty shot. Close-up. Isolated over white background.

God hjemmepleie:

Første steg i en god hudpleierutine er å finne og å venne seg til å bruke en god fuktighetskrem .  Er du ung eller har en problemfri hud kan du klare deg uten et serum. Vil du derimot øke effekten av din daglige hjemmepleie, eller behandle pigmentering eller acne er et serum nødvendig.

Er du usikker på hva du trenger? Starte med en god fuktighetskrem. Gir ikke denne deg ønsket effekt så kan det være nødvendig å investere i et serum.

Woman applying under eye cream

Bruk hudterapeutene til veiledning! De kan hud og vet hva din hud trenger. Du får god veiledning i kjøp av produkter uten å måtte ta en behandling, om du ønsker det slik. Du vil spare mye tid og penger på riktig veiledning. Mest av alt vil du spare din hud for irritasjonen det kan medføre å bruke feil produkter.

 

Husk: Riktig bruk av hudpleieprodukter og riktig mengde påført vil gi deg synlige resultater!