Sliter du med å finne rett mascara? Eller er bare teknikken litt feil? Det skal bare noen små endringer til for at resultatet blir lange, tykke vipper.

pretty woman applying mascara

 1. Bøy brøsten! En bøyd børste gir deg bedre kontroll ved påføring. Den gjør det også lettere å komme til der du normalt sliter, på småvipper i kantene f.eks.
 2. Tørk av overskuddsprodukt på en Kleenex. Særlig når mascaraen er ny kommer det litt mye produkt på en gang. Det har lette for å bli klumpete og klissete og er vanskelig å legge pent på vippene. Tørk forsiktig av litt av produktet før du begynner påføringen.
 3. For å bevare en «krøll» lenger, beveg mascaraen frem og tilbake nede fra roten, mens du påfører opp og ut. Ligger det lik mengde mascara på hele vippen har de en tendens til å bli «tunge» og falle ned/rette seg ut. Ved å utføre denne bevegelsen innerst legger du igjen litt mer produkt der. Du går over i en normal påføring halvveis ut på vippen og disse får altså litt mindre produkt på seg. Vippene vil bevare bøyen oppover.black mascara stroke isolated on white background
 4. Bruk vannfast mascara oppå ordinær mascara! Dette er et tips jeg har benyttet siden jeg fikk det. Vannfast mascara alene er vanskelig å fjerne, ordinær mascara alene smitter lett utover dagen. Kombinasjonen gjør at din mascara sitter hele dagen, samtidig som den ikke er så vanskelig å fjerne.
 5. Påfør produkt på begge sider av vippene. Har du tynne vipper er det en fordel å legge farge på både undersiden og oversiden av vippene, de vil da virke tykkere. Påfør vekselsvis når du ser opp og ser ned.
 6. Ønsker du tykkere vipper kan du også passe på å holde kosten horisontalt med vippene når du påfører produkt. Vil du ha et mer naturlig utseende kan du holde kosten vertikalt, altså påfør med tuppen av kosten.
 7. Begynner mascaraen å tørke ut, kan du legge hele beholderen i et glass med varmt vann. Produktet vil da bli mer flytende igjen.
 8. Legg en teskje under undervippene når du brukes mascara på disse. Da vil overskuddsfarge komme på skjeen i stedet for på huden.  Et tykt lag med pudder kan også brukes, dette blåses bort etter påføringen av mascara. Jeg foretrekker skjeen.
 9. Har du tenkt på at din mascara egner seg perfekt som våtliner? Kjøp en linerkost og prøv selv!
 10. Ble mascaraen klumpete? Gre gjennom med en ren tannbørste for å fjerne klumper og vipper som er klistret sammen.
 11. Bruker du vippetang? Prøv å varme den med din hårføner før du bøyer vippene – du vil merke at de bøyes lettere og holder fasong lengre!

Woman applying mascara on her long eyelashes

Bruk en eller flere av disse tipsene – jeg lover resultat!