Huden gløder når du ankommer festen, det skal lite makeup til før du ser fresh ut. Men hva skjer med huden om festen varer litt lenge eller du konsumerer litt vel mye alkohol?? Da ser vi ofte mer gustne ut og kanskje vi til og med opplever noen små kviser?

IMG_6428

Champagnelunsj har en tendens til å vare leenge! Ingen slurver med hudpleien av disse damene!

 

Vi vet at lite søvn påvirker huden. Fet mat og alkohol er uvant for de fleste og leveren jobber på overtid med å sortere. Du kan oppleve småkviser og en litt grå hud som resultat av både mer fett og alkohol. Samtidig vil alkohol virke vanndrivende og huden tørker ut.

Ikke dropp hudpleierutinen, selv om du er på fest i helgen!

424936_10150521884760812_937596052_n

3 hudpleiere på fest, en sikker vinner dagen derpå!

Hvis du klarer å følge disse 5 tipsene, vil du ikke slite med huden i flere dager etterpå:

Rens!

Ja, jeg vet det er fristende å legge seg med all makeup på når du kommer sliten hjem fra fest. Men vær så snill å revurder det! Svette, gammel makeup, avfallsstoffer og kanskje røyk sitter fremdeles i din fantastiske «long-stay» foundation. Den tar perfekt vare på alt….. Dette vil skape en irritasjon på huden i løpet av natten. Renser du det bort, vil huden derimot kunne puste fritt og reparerer skade under natten, du kan til og med hjelpe til med et godt nattprodukt etter rensen.

Portrait of beautiful woman applying moisturizer

Fuktighet til kropp og hud:

Alkohol, salt mat og sukkerholdige drinker er alle med på å tørke ut kroppen, og huden.  Hvem har vel ikke følte seg litt grå og gusten i noen dager etter en fest? Små linjer kommer til syne og huden ser sliten ut. Sørger du, derimot, for å tilføre både kropp og hud fuktighet hele denne perioden kan du unngå dette. Drikk masse vann! Bruk en god fuktighetskrem! Og dagen etter festen kan du gjerne unne deg en rik fuktighetsmaske, det vil gjøre underverker!

 

Antioksidanter

Frie radikaler er årsak til skade i huden grunnet miljørelatert stress. Stress kan være ukjent miljøpåvirkning, mat og drikke i denne sammenheng.  Skaden vi snakker om er hudaldring. Sørg for at du hat fulle lagre av antioksidanter! Spis mat med innhold av antioksidanter, som nøtter, bær, frukter og grønnsaker. Sørg også for at du tilfører nok antioksidanter i din daglige hudpleie. Da vil huden selv beskytte seg mot denne skaden.

young beautiful woman sleeping in bed

Skjønnhetssøvn

Lakenskrekk er kanskje ikke skummelt? Men poser under øynene kan gi deg et lite sjokk når du ser deg i speilet dagen derpå.. Vi vet hvor viktig det er for hud og kropp å få nok søvn. Sørg for å komme inn i normal søvnrytme så raskt som mulig og ta igjen for tapt søvn, så vil ikke de sene nattetimene sette permanente spor på huden.

Cosmetics mask of clay on the beautiful young female face isolated on white background

HjemmeSPA

Hvorfor ikke sørge for å tilføre huden det du tapper den for i løpet av festen? Bruk en peeling som fjerne døde hudceller dagen derpå og avslutt med en god maske som gir «det lille ekstra» til din hud. Det finnes et utall deilige fuktighetsmasker som du merker stor forskjell på at du bruker en gang i uken. Du vil se at huden trekker til seg masse fuktighet og dette gir deg mer å gå på.

 

Ha en fin fest!

10574146_10152245777120812_1222384742750852448_n