Jeg har en liten datter som mener hun har “det korteste håret i klasen” og jeg hører stadig andre som sparer eller ikke trenger å spare fordi “de aldri vil få langt hår, likevel”. Derfor har jeg lest meg opp og sjekket med min flinke frisør om det er noe man kan gjøre for at håret skal vokse litt raskere. Kort oppsummert:

img_0869

Spis tilskudd

Gå til innkjøp av et kosttilskudd til hår, hud og negler. Eventuelt kan du vurdere tilskudd av Biotin (vitamin B8/H) som har øker næringsomsetningen I cellene og har vist god effekt på skjøre negler og hårtap.  Disse kan gjerne kombineres med et multivitamin tilskudd. Disse tilskuddene vil booste kroppen med vitaminer og resultatet vil du se etter 2-3 mnd, avhengig av utgavngspunktet for dine vitaminlagre. NB! Mange av oss tar vitaminer sammen med frokosten, mens det anbefales å ta de sammen med kveldsmaten fordi kroppen får bedre nytte av tilskuddene når vi sover.

 

Fuktighet i dybden.

Kur håret ukentlig! En gang i uken bør du bruke en hårkur eller en kokosnøttolje i tørt hår. Du vil merke at håret trekker dette til seg som en svamp. Bruk gjerne et varmt håndkle rundt håret, eller en stor plastpose som holder på varmen. La masken virke I minst 20 min, før du vasker håret på vanlig måte.

Female young woman coloring her hair applying color cream

Børst håret!

Når du børster håret sprer du kroppens egen balsam, talget gir effektiv pleie til håret. Samtidig vil børstningen stimulerer hodebunnen og fjerne døde hudceller som kan lage et lag på hodebunnen som bremser hårveksten.

 

Bruk mindre shampo

Overdreven vasking vil trekke ut mye av hårets næring og gi et tørt og livløst hår. Et velfuktet og næringsrikt hår vokser raskere, så det kan være en ide å tenke over hvor mye shampo du bruker og om du kan redusere antall vask pr uke. Trener du hver dag og føler at du må vaske håret ofte, kan du kanskje forsøke å skylle håret med en svære liten mengde shampo innimellom. Avslutt alltid med balsam.

ILLUSTRATION SUR LA VIE QUOTIDIENNE ; JEUNE FEMME PRENANT UN BAIN ; SHAMPOING

Sov smart

Det er faktisk mulig å sove seg til både pen hud og pent hår. Sov aldri med hestehale, da strikken sliter på håret. Du kan også bruke silketrekk på puten i stedet for bomull.

 

Spis smart

Alt du spiser og drikker påvirker kroppen, hår, hud og helse. Alt du spiser trekkes til syvende og sist ut i hår, hud og negler. Drikk masse vann og spis masse grønne grønnsaker, det vil håret ha godt av.

 

Som med resten av kroppen er det viktig at du tenker helhet når du vil at håret skal vokse raskt. God behandling kombinert med en sunn livsstil vil hjelpe deg. Du kan til og med revurdere antall ganger du føner eller retter håret. Varmeskadet hår blir ikke raskt langt.

Portrait of Beautiful Woman with smooth gloss long hair.

Lykke til!