Er du fremdeles en av de som er redd for botox? Redd for at du skal miste all mimikk, eller for at enda verre ting skal skje? Bra! Det skjer ikke, men det betyr bare at du er kritisk – og det er fint! Botox er nå old news og vi vet veldig mye om hva som skal klaffe for at behandlingen skal gi gode resultater. Likevel er det fremdeles mange som ender opp med lite mimikk og ukjente ansikter, så det er et par ting du bør ta hensyn til før du går i gang.Jeg har samlet noen fakta fra folk som har jobbet med botox lenge, samt fra de som har brukt det lenge. Dette kan vi lære mye av!

Mesotherapy. Beautiful woman gets an injection in her face.

Av alle som tilbyr Botox – hvem skal du gå til?

Bruk tid på å finne en flink terapeut! Du er ikke garantert et godt resultat om du bare finner en sykepleier som kan hjelpe deg. Selv de kan sette injeksjoner for lavt eller for høyt i huden, hvilket i beste tilfelle ikke resulterer i noe resultat i det hele tatt. Kosmetiske kirurger og erfarne injeksjonsterapeuter vet hvor injeksjonen skal settes. De får fine, naturlige resultater som varer lenge. Be om å få se bilder og spør hvor lenge de har jobbet med injeksjoner, så vil du være ganske sikker på ditt resultat. Sjekk hvor de er utdannet og sjekk deretter hvor lang denne utdannelsen er. si nei til terapeuter som har gått et «weekend kurs»! IKKE gå etter tilbud i denne kategorien behandlinger!

 

Pris

Jeg gjentar: dette er ikke en behandling du tar på tilbud! Botox koster det samme for alle, med mindre den enten er tynnet ut eller kjøpt ulovlig. Forsikre deg om hvor mye de regner med å bruke til et område, slik at du vet hva du trenger fra gang til gang. På denne måten kan ingen kan jukse deg på mengde eller pris.

 

Hvordan føles en slik injeksjonsbehandling?

Dette er en rask prosedyre, tar kanskje 10 min. Du kjenner kun noen små stikk, selv en person med sprøyteskrekk klarer dette. Det er viktig at terapeuten sjekker hvordan din mimikk er før det kan bestemmes hvor injeksjonen skal settes. De fleste tegner små usynlige prikker der de skal stikke.

IMG_6361

Christine ved Aesthetic Clinic tegner opp før hun setter injeksjon.

Hvordan ser du ut rett etterpå?

Som regel går du ut med en bitteliten prikk etter nålestikket. Du kjenner raskt om du vil få et lite blåmerke, men dette skal du normalt ikke få mange av! Er du en av de som tar vitaminer og mineraler på daglig basis bør du slutte med disse et par dager før injeksjonen, da dette normalt gir deg lettere blåmerker. Det finnes ingen betydelig hevelse etter botox, den lille som måtte komme er over  i løpet av en time.

 

Resultater

Du ser det endelige resultatet etter botox etter ca en uke. Det varierer litt hvor raskt det går, men dette er ikke en behandling som gir umiddelbar effekt. De fleste injeksjonsterapeutene setter en moderat mengde botox for så å heller fylle på etter en uke hvis det er behov for mer. Dette er mye mer profesjonelt enn å sette toppdose første gang du er til behandling. Husk at det ikke er meningen at du skal se ut som noen annen enn deg selv. En litt freshere utgave av deg selv.

 

Finnes det noe negativt med botox?

Det finnes alltid noen som reagerer på forskjellig. Det er imidlertid svært få reaksjoner på botox. Det du og terapeuten må være mest oppmerksom på er at det ikke stikkes feil i forhold til din mimikk, slik at du får heng i bryn eller andre «skavanker» som ikke gjør deg freshere.

smilelinjeranki

Før og etter behandling av «kråketær»

 

Kan du fjerne botox?

Det finnes ingen «motgift». På den andre siden er det heller ikke nødvendig, da botox ikke er permanent. Den forsvinner ut av seg selv etter 3-6 mnd, avhengig av hvor riktig den er satt og muskelen den er satt i.

 

Hvor lenge sitter botox?

3-5 mnd er normal varighet. Noen mennesker sier effekten forsvinner omtrent med det samme, i noen av musklene deres, men dette er ikke vanlig. Det er faktisk mer vanlig å kunne se litt effekt i opp til 9 mnd.

 

Ekspertråd fra de som har god erfaring med å få satt botox:

  • De som har tatt botox over en lang periode vet at den noen ganger vil ha supergod effekt, mens den andre ganger ikke tar like bra! De beste injeksjonsterapeutene, samt fersk botox (ja, botox er ferskvare) er utrolig viktig for resultatet.
  • Gå til en terapeut som er ærlig med deg om du selv ser deg blind på resultatet.
  • IKKE masser området i det hele tatt det første døgnet, da dette kan spre botoxen til områder du ikke ønsker å bli lammet.
dsc_0272

Signaturklinikken i Lillestrøm viser til svært gode resultater med injeksjoner.

 

Husk: Botox kan, satt riktig, fjerne 5-10 år fra ansiktet ditt. Men ikke overdriv! Det vil bare se komisk ut!

 

Takk til Christine ved Aesthetic Clinic i Oslo og Marianne ved Signaturklinikken i Lillestrøm, samt en god del venninner som har erfaring med dette!